Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#65862
cameliu
Member

evz:

Sportul, retrogradata in liga a doua!
22 Iulie 2006
Matei Udrea

Sportului Studentesc i s-a retras licenta de club profesionist, echipa fiind retrogradata astfel in liga secunda!

Sedinta Comisiei de Apel a Sistemului national de licentiere din FRF s-a incheiat aseara cu un deznodamant socant: Sportului Studentesc i s-a retras licenta de club profesionist, echipa fiind retrogradata astfel in liga secunda! Decizia e definitiva.

Sentinta s-a dat dupa cateva ore fierbinti, pe parcursul carora Vasile Siman, patronul “studentilor”, si-a pierdut controlul, tipand la membrii comisiei. In final, Sportului i s-a retras licenta din cauza datoriilor pe care clubul le-a facut fata de stat anul trecut. “Alb-negrii” au restante in valoare de 1,26 milioane RON (aproximativ 350.000 de euro).

“Initial, Sportul a primit licenta cu conditia sa depuna dovezi asupra sumelor neachitate si sa arate ca se afla in litigiu cu statul. Clubul n-a respectat aceasta conditie. Astazi am incercat sa-l conving pe domnul Siman ca nu poate continua pe aceasta linie, dar el a spus ca nu ne intereseaza pe noi, FRF, datoriile lui. In consecinta, Sportul nu va mai participa la anul in Liga I”, a explicat Viorel Duru, seful Comisiei de Licentiere.

Siman a fost la fel de transant: “Retragerea licentei e ilegala. Tot ce s-a facut azi e abuziv!”. Seful Sportului a afirmat, sigur pe el, ca deciziile la FRF nu sunt niciodata finala si ca viitorul campionat va incepe cu Sportul.

Daca FRF a avut deplina dreptate sa ridice licenta Sportului, scandaloasa e, in schimb, decizia (luata tot ieri) de a admite apelul Jiului, echipa cu datorii la buget chiar mai mari decat “studentii”! Fiscul din Hunedoara a depus chiar plangere penala impotriva lui Alin Simota, finantatorul echipei Jiul Petrosani, care n-a platit impozite si taxe in valoare de peste 520.000 de euro.

Dupa cum ne-au dezvaluit surse bine informate, aceasta judecata cu doua masuri a avut o dubla miza. In primul rand, s-a dorit eliberarea unui loc pentru Pandurii Tg. Jiu, echipa retrogradata pe teren, dar al carui presedinte, Marin Condescu, l-a ajutat asta-toamna pe Mircea Sandu sa fie reales presedinte al FRF.

In al doilea rand, s-a preferat retrogradarea Sportului in locul Jiului (echipa vizata initial) deoarece “granzii” campionatului au pus ochii pe jucatorii de valoare ai “studentilor”, la al caror pret Siman tine cu incapatanare. Pentru ca fotbalistii sa fie luati mai ieftin, s-a recurs la retrogradarea Sportului.