Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#65900
cameliu
Member

Onlinesport:

De ce Sportul? Treaba marea lui Mircea Sandu

Decizia FRF de a retrograda Sportul Studentesc este partinitoare. Lasand la o parte drama unui club de top, asa cum a fost Sportul sezonul trecut, dar si cu jucatori de elita, decizia data de forul suprem al fotbalului nostru arata negru pe alb ca nu s-a aplicat aceeasi unitate de masura. Mai toate cluburile mari din Romania au datorii, aici intrand si cel mai puternic trident Steaua-Dinamo-Rapid. Dar pica in Liga II… Sportul. Pentru ca Mircea Sandu face treaba. Mare de tot.

Steaua ocupa, anul precedent, primul loc in topul datornicilor, cu peste 11 milioane de euro, pentru care se afla in proces. Pierdut in prima instanta de ANAF, procesul era lunile trecute in faza de recurs si se tot amana.

Dupa ce au achitat sume infime, Dinamo figura cu aproximativ cinci milioane de euro, iar Rapid cu doua milioane, in timp ce Sportul avea de platit 1,5 milioane de euro.

A auzit cineva ca Steaua sau Dinamo sa plateasca datoriile de 11 si respectiv 5 milioane de euro? Dar de Rapid?

FRF trebuia sa prezinte, vineri seara, atunci cand a luat decizia sa retrogradeze Sportul, un tabel complet in care sa arate ca numai Sportul mai este datornic.FRF trebuia sa arate ca toate cluburile din Divizia A si-au achitat datoriile si, acum, Sportul a ramas codasa. Concluzia era logica in acest caz: retrogradarea.

Insa, nu s-a aratat nici un document, se merge pe burta, cluburile mari au in continuare datorii, dar dintre toate pica Sportul.

Se spune ca Mircea Sandu a retrogradat Sportul pentru a plati o polita presedintelui Marin Condescu de la Pandurii Targu Jiu. O echipa de tot rasul, retrogradata cu brio in campionatul 2005/2006, Pandurii revine in A pentru ca Marin Condescu l-a sprijinit la alegerile FRF in 2005, decisiv, cu varf si indesat, pe Mircea Sandu.

Pandurii, locul 15 in campionatul trecut, cu 25 de puncte, da afara o echipa care a fost la un pas de Cupa UEFA, Sportul, cu 56 de puncte si 17 victorii – aceasta ultima cifra fiind egala cu Dinamo si Rapid.

O nuca tare din Divizia A, Sportul, cu jucatori buni si o buna scoala de fotbal, este indepartata de Sandu inainte de weeend, presedintele FRF stiind ca nu se va face mult scandal. Cati fani sa aiba Sportul care sa protesteze? Cine sa sustina Sportul in lupta contra lui Sandu si a marilor echipe?

Dumitru Dragomir se plangea zilele trecute pe la televizor ca FC National are o datorie de 4 milioane de euro, adica peste 140 de miliarde de lei, dar ca e baiat bun si nu va spune la FIFA. Sportul este retrogradata pentru ca are datorii de 12 miliarde de lei, adica undeva in jurul a 350.00 de euro.

Decizia de trimitere in esalonul secund a Sportului este total injusta si care arata ca Mafia conduce fotbalul nostru in continuare, desi Mircea Sandu a dat de inteles dupa alegerile din 2005 ca si-a facut plinul si va incerca sa faca mai departe treaba. Iata treaba lui Sandu, se vede si pute: treaba mare.

Vadim Cusnarencu