Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#65922

Se va destrăma oare “Gaşca nebună”?

Florin Prunea spune că patronul Sportului Studenţesc a tratat cazul cu sictir şi că, dacă ar fi fotbalist în Regie, şi-ar depune memoriu să devină jucător liber.

Florin MARIAN
Gabi Zamfirescu
Şiman fierbe. Sportul e KO. Jucătorii din Regie plâng şi le vine să-şi smulgă părul din cap atunci când se gândesc că în curând vor juca din nou la matineu.
Decizia Comisiei de Apel a licenţierilor a şocat, însă Florin Prunea, directorul pe probleme internaţionale de la FRF, spune că această hotărâre n-ar trebui să surprindă. “Probabil până acum lumea n-a fost obişnuită să se respecte regulamentele. Eu personal m-am rugat de Şiman trei zile să-şi plătească datoriile că e păcat de jucătorii pe care îi are. Ei n-au nicio vină. Dar el a tratat acest caz cu sictir”, a declarat ieri oficialul din federaţie.
Prunea a avansat chiar o ipoteză care i-ar fi putut stârni şi mai multă îngrijorare patronului de la Sportul. “Dacă aş fi jucător la echipa dumnealui, mi-aş depune memoriu să devin liber. Se poate face asta, pentru că fotbaliştii n-au ajuns din vina lor într-o divizie inferioară. E articolul care se referă la cauza justă sportivă”, a spus fostul internaţional român. Şiman însă poate sta liniştit. Acest lucru nu e posibil, articolul 51 din Regulament, care se referă la cauza justă sportivă, nu conţine vreo modalitate prin care jucătorii îşi pot rezilia contractele unilateral.

Se vorbeşte despre o implicare a preşedintelui Mircea Sandu

Teoria conspiraţiilor se poate aplica şi în cazul Sportului Studenţesc. E simplu să te gândeşti la faptul că adevăratul beneficiar al deciziei luate vineri e Marin Condescu, patronul echipei Pandurii Târgu Jiu, formaţie care va lua locul “studenţilor” în prima ligă. Nimeni n-a uitat faptul că anul trecut, la alegerile pentru şefia FRF, Condescu i-a adus lui Mircea Sandu 50 de voturi de la echipele miniereşti, controlate de sindicatul pe care acesta îl conduce. Astfel, de ce lumea nu s-ar putea întreba dacă nu cumva e o recompensă a “Naşului” către Condescu?

“Mă doare sufletul pentru această echipă, dar, atât timp cât nu şi-a plătit datoriile, nu avem ce face.”
Mircea Sandu, preşedinte FRF

“E păcat pentru jucătorii Sportului care sunt şi la echipa naţională. Vor juca în Liga a doua, iar apoi vor da piept cu olandezii.”
Grigore Sichitiu, antrenor Sportul

“Azi (n.r. – ieri) am trimis decizia către LPF. Nu mai trebuie aprobat nimic. Nu urmează decât să se aplice regulamentul în continuare.”
Florin Prunea, director Departamentul Internaţional al FRF

“A fost o decizie pripită şi rapidă, care nu cred că face bine fotbalului. Nu cred că aş juca în divizia secundă.”
Ionuţ Mazilu, atacant Sportul

“Este o decizie nedreaptă, ca şi cum i-ai lua unui om dreptul la viaţă. Noi suntem cuminţi şi corecţi, din această cauză suntem luaţi de proşti. Eu sunt la bine şi la rău alături de domnul Şiman.”
Costin Lazăr, mijlocaş Sportul

Ofertă oltenească

Pentru a putea îndeplini obiectivul impus chiar de el, participarea în cupele europene, patronul Craiovei, Adrian Mititelu, vrea să dea lovitura pe ultima sută de metri. Imediat după ce Sportului Studenţesc i-a fost retrasă licenţa, Mititelu l-a contactat pe Vasile Şiman, cerându-i acestuia patru jucători: Ferfelea, Curelea, Costin Lazăr şi Varga. (Gabi ZAMFIRESCU)