Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#65924
cameliu
Member

gsp:

Scandal imens între Sportul Studenţesc şi Federaţia Română de Fotbal, după ce Comisia de Apel pentru acordarea licenţei cluburilor a respins vineri recursul formaţiei din Regie pentru acordarea licenţei de a evolua în Liga 1. După o şedinţă maraton, din care nu au lipsit ameninţările, Sportul Studenţesc a fost retrogradată în Liga secundă, în locul său urmînd a reveni Pandurii Tîrgu Jiu.

Ieri, patronul alb-negrilor, Vasile Şiman, a adus acuze grave FRF. “E o decizie abuzivă! Dosarele de licenţiere nu pot fi evaluate decît în timpul sezonului. Rezultatele au fost deja omologate. Pe 15 iunie aveam licenţă, iar acum, în aceleaşi condiţii, nu! Jucăm doar în Divizia A! Sînt interese mari la mijloc. Aştept ca marţi Comitetul Executiv să invalideze decizia. Dacă jucam în UEFA, nu îndrăzneau. În ROAF nu există nici un articol în care se precizează că nu poţi face parte din Divizia A dacă nu ai licenţă. Cel mult nu te programează la jocuri. Dar vom ataca această decizie”, a tunat Şiman. Mai mult, surse federale au afirmat că un Consiliu Executiv al Ligii se va reuni azi de urgenţă şi va valida decizia Comisiei. În concluzie, Sportul va juca în sezonul viitor în Divizia B.

Florin Prunea l-a contrazis pe patronul “studenţilor”. “Această Comisie nici nu retrogradează, nici nu promovează. Noi doar am trimis o hîrtie către LPF, în care am comunicat că Sportul nu deţine licenţă”, a precizat fostul internaţional. De asemenea, Prunea a spus că spre deosebire de Sportul, care nu a plătiti deloc din datorii, Jiul a demonstrat printr-un extras de cont că a plătit 4 miliarde de lei vechi din cele 13 datorate către bugetul statului.

“O decizie anormală. Au trimis în B o echipă cu zece jucători la echipa naţioanlă: trei sînt în lotul lui Piţurcă şi şapte la tineret”
Grigore Sichitiu

“Sîntem Juventus-ul României. Am fost trimişi de comisii în Liga secundă. Dacă va vi păstrată această decizie, vom rămîne uniţi şi la anul vom reveni în prima divizie”
Costin Lazăr

“Nu am primit nici un comunicat din partea LPF prin care să fim anunţaţi că vom evolua în A, dar conform regulamentelor, Pandurii este prima opţiune să evolueze în Liga I”
Marin Condescu, preşedinte Pandurii Tîrgu-Jiu

“E o decizie care nu mă bucură foarte mult, dar recunosc că e un început şi un demers”
Marin Condescu despre retrogradarea Sportului

“Probleme grave”
Florin Prunea a declarat că Sportul a fost singurul club care nu a făcut dovada că a început să-şi plătească datoriile către stat. “Noi nu am luat decît ultimul an contabil al cluburilor, dar Sportul are de-a lungul timpului datorii mult mai mari”, a spus Prunea. Fostul portar s-a întîlnit în mai multe rînduri cu patronul ”studenţilor” şi a încercat să-l convingă pe acesta să plătească din datorii. Prunea a precizat că există mai multe nereguli la clubul din Regie, jucătorilor de la Sportul nefiindu-le lucrate cărţile de muncă de mai mulţi ani. “Este un abuz, au călcat în picioare regulamentele. Nu există nicăieri exprimarea «dacă ai început să plăteşti», ci de vorba numai de datorii sau nu”, a punctat Şiman.

Se răzbună Naşu’?
Surse apropiate lui Şiman au declarat că acesta l-ar fi sunat vineri seară pe preşedintele Mircea Sandu pentru a-i reproşa decizia Comisiei, dar că Naşu’ i-ar fi închis telefonul, spunîndu-i: “Nu am ce discuta cu tine!”. Sandu încearcă astfel să se revanşeze faţă de preşedintele Pandurilor Tîrgu-Jiu, Marin Condescu, cel care l-a ajutat anul trecut în lupta pentru preşedinţia FRF. În timp ce Condescu s-a dovedit a fi un aliat de nădejde, Şiman l-a susţinut pentru postul de preşedinte pe Gică Popescu.

23 iulie 2006