Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#65932
sorin
Member

“Iau in calcul fuziunea cu Pandurii”
23 Iulie 2006
Dorin Focseneanu

Patronul “studentilor” cauta disperat solutii pentru o situatie in care a ajuns din propria vina.

Ca o ironie a sortii, e pentru a doua oara in ultimii trei ani cand Sportul retrogradeaza la “masa verde”! La finalul sezonului 2002/2003, “studentii” au luat drumul Diviziei B – culmea! – tot din incapatanarea patronului Vasile Siman, care, la fel ca si acum, a refuzat sa-si achite datoriile.

Acesta n-a achitat 150.000 de dolari echipei Steaua pentru transferul jucatorului Florin Maxim, iar LPF a dat meci castigat cu 3-0 echipei FCM Bacau. Sportul a pierdut in acel moment orice sansa de a ramane pe prima scena. Vineri, “Gasca nebuna” a fost retrogradata tot pentru o serie de datorii ale patronului.

“Fratia” dintre Sportul si Siman a inceput in 1998. La inceput, tanarul profesor de istorie a imprumutat clubul cu cateva sute de mii de dolari. In scurt timp, simplul investitor s-a metamorfozat intr-un patron zgarcit, acuzat de multe ori ca n-a trecut in contabilitate o parte din banii obtinuti din transferuri. Siman s-a mai facut remarcat si prin plata in natura a jucatorilor: televizoare, ceasuri, paltoane si parfumuri!

“Multa incompetenta”

EVZ: Domnule Siman, mai poate Sportul sa-si pastreze locul din prima liga?
Vasile Siman: Este absurd ce s-a intamplat! Doar in Romania e posibil asa ceva. Am primit licenta pe 15 mai, iar dupa doua saptamani ne-a fost retrasa. Rusine!

La ce va referiti?
Comisia de licentiere ne-a informat pe 3 iunie ca ar fi trebuit sa ne ridice licenta, dar n-a facut-o pentru a nu se influenta castigarea campionatului. Regulamentul spune ca licenta poate fi retrasa doar in timpul sezonului. De ce se intampla acum? N-a inceput noua editie!

Exista o mafie care doreste ca Sportul sa ia drumul ligii secunde?
Nu stiu cu siguranta. Este multa incompetenta, dar cred ca e si ceva dirijat. I-am deranjat pe multi cand am decis sa jucam meciurile doar pe teren.

Este posibila o fuziune cu Pandurii?
Iau in calcul orice varianta. Totusi, vom lupta pana la capat. Ramanem in prima liga! Se va face dreptate! Daca am fi singurul club cu datorii, as accepta sa fim retrogradati si in Divizia D!

“I-am deranjat pe unii…”

Ionut Mazilu, golgheterul ultimei editii de campionat si titular in nationala lui Piturca, anunta ca Sportul a fost retrogradata in urma unui complot.

Sportul Studentesc da fotbalisti pe banda rulanta selectionatelor de seniori si de tineret. Retrogradarea clubului din Regie nu poate fi privita cu ochi buni de selectioneri deoarece evolutia intr-un esalon secund s-ar rasfrange asupra valorii jucatorilor.

Incepand de anul trecut, opt componenti ai “Gastii nebune” au fost convocati cu regularitate de catre antrenorii celor doua reprezentative. Ionut Mazilu este chiar titular in echipa lui Victor Piturca, in timp ce Tiberiu Balan si Costin Lazar fac parte din lotul nationalei de seniori.

Cotat la 3 milioane de euro

In echipa de tineret, portarul Andrei Popescu, fundasul Bogdan Cistean, mijlocasii Viorel Ferfelea, Costin Curelea si atacantul Dacian Varga au fost cu regularitate chemati “la arme”.

Ionut Mazilu a fost golgheterul ultimei editii de campionat, cu 22 de goluri. Atacantul din Regie, care este evaluat de patronul Vasile Siman la trei milioane de euro, este dorit cu insistenta de granzii Bucurestiului, Steaua, Rapid si Dinamo. Totusi, formatiile din Capitala nu vor sa ofere mai mult de 1,5 milioane de euro.

“Sper sa ma transfer”

Decizia de retrogradare a Sportului l-a luat prin surprindere pe “bombardierul” din Regie.

“Am crezut ca n-aud bine! Este nedrept sa lovesti intr-o echipa asa de frumoasa. Nu ne doreste lumea… I-am deranjat pe unii in ultimul sezon. Am o banuiala, dar nu spun mai multe pana nu aflu mai multe. Sper ca Sportul sa ramana totusi in prima liga. Avem probleme cu infrastructura si cu datoriile, dar aceste lipsuri se regasesc la majoritatea echipelor. Poate ca e bine pentru fotbalul romanesc sa retrogradeze Sportul”, a comentat, ironic, Mazilu.

Atacantul “Gastii nebune” recunoaste ca viitorul sau la echipa nationala este incert. “Sportul m-a ajutat enorm. Asa am ajuns titular la nationala. Sper sa ma transfer acum. Daca nu voi reusi, am sa joc in liga secunda, dar va fi greu pentru mine sa mai vad nationala”, a concluzionat Mazilu.