Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#65933
sorin
Member

‘Este un abuz!’

Comisia de Apel a Sistemului national de licentiere a decis retragerea licentei clubului Sportul Studentesc, din cauza datoriilor inregistrate la bugetul statului pe anul 2005, a anuntat, vineri seara, directorul coordonator al Sistemului national de licentiere, Florin Prunea.

Directorul departamentului de licente si afilieri din cadrul FRF, Viorel Duru, a precizat ca Sportul Studentesc are datorii la bugetul statului in valoare de 1,26 milioane RON.

Patronul clubului Sportul, Vasile Siman, a fost audiat aproximativ doua ore, timp in care acesta a tipat si s-a plimbat nervos in sala de sedinte. La iesirea din sediul FRF, Siman a declarat ca deciziile la FRF nu sunt niciodata finale si ca viitorul campionat va incepe cu Sportul. “Nu a fost nici o agitatie din partea mea, am aratat doar ca retragerea licentei e ilegala si neregulamentara. Avem licenta acordata definitiv pe 31 mai si nu mai are cum sa ne fie retrasa. Tot ce s-a facut e abuziv. Procesul de licentiere s-a incheiat pe 31 mai si avem dreptul sa jucam in prima liga. Ei ce viseaza noaptea vor sa faca ziua. Fata de data respectiva (n.r. 31 mai) nu au aparut elemente noi, care sa duca la retragerea licentei. Viorel Duru chiar mi-a spus ca suntem o victima colaterala”, a precizat patronul clubului din Regie.

La randul sau, Viorel Duru a explicat ca la data de 31 mai, cand se incheia perioada de licentiere, Sportul a primit licenta cu conditia sa depuna doua dovezi asupra sumelor neachitate la bugetul statului si ca se afla intr-un litigiu cu statul pentru sumele respective. “Clubul nu a respectat aceasta conditie si am cerut retragerea licentei pentru neindeplinirea obligatiilor. Înscrisurile prezentate atunci de Sportul nu erau valide. Azi (vineri – n.r.) am incercat sa-l conving pe domnul Siman ca nu poate continua pe aceasta linie de a nu-si plati datoriile, dar el a spus ca nu ne intereseaza pe noi, federatia, datoriile lui. În consecinta, Sportul nu va participa in Liga I”, a declarat Duru. Tituatia clubului Sportul a fost explicata si de Florin Prunea: “Cei de la Sportul au fost cu rea-credinta, pentru ca nu au facut nici un pas pentru a nu se ajunge aici. Vom informa conducerea FRF si LPF ca nu i-a fost acordata licenta, criteriu obligatoriu pentru a activa in prima liga. Aceasta decizie nu poate fi atacata, e definitiva si obligatorie”. Conform regulamentului, daca o echipa pierde licenta si nu e admisa in campionat, locul acesteia e luat de formatia retrogradata cel mai bine clasata, in acest caz fiind vorba de Pandurii. Tot vineri, Comisia de Apel a admis recursul Jiului, care a primit astfel licenta pentru sezonul urmator. Jiul are datorii la stat de 1,3 milioane RON, acumulate in anii 2004 si 2005. Florin Prunea a explicat ca oficialii clubului din Petrosani au venit cu acte doveditoare ca s-a platit o parte din datorie si ca gruparea este capabila sa achite intreaga suma. Florin Prunea a adaugat ca retragerea licentei clubului Sportul este o decizie dura, dar care trebuia luata: “Faptul ca unele echipe isi platesc datoriile, iar altele nu influenteaza competitia. De exemplu, jucatorilor de la Sportul nu li s-a mai operat in cartea de munca de cativa ani”.

Pandurii nu este pregatita pentru Liga I

Presedintele clubului Pandurii, Marin Condescu , crede ca formatia sa nu e pregatita sa evolueze in Liga I, daca gruparea va avea dreptul sa joace in primul esalon. “Daca numai Sportul nu ar primi licenta, asa cum s-a anuntat, nu mi se pare corect ca Pandurii sa evolueze in prima liga. Lumea ar intelege ca noi ne-am luptat sa ajungem aici si nu ma intereseaza principiile. Decat sa retrogradeze doar pe Sportul, am prefera sa stam in liga a doua si apoi sa promovam”, a afirmat Condescu.

Articol semnat de Petre Dobrescu