Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#65944
sorin
Member

FRF şi LPF îşi pasează pisica
Ionuţ Petrişor, Marius Mărgărit

Florin Prunea, Directorul de Relaţii internaţionale din cadrul FRF, spune că nu Comisia de Apel pentru acordarea licenţei cluburilor a retrogradat-o pe Sportul din prima divizie. “Această Comisie nu retrogradează şi nu promovează. Noi doar am constatat că Sportul nu a început să plătească din datorii. Am trimis la Ligă o hîrtie în care îi anunţam că am respins recursul Sportului, iar formaţia din Regie nu are licenţă pentru a putea evolua în Liga I. Unul dintre cele mai importante puncte din regulament spune că o echipă poate evolua în prima divizie doar dacă deţine licenţă. Acum LPF trebuie să ia o decizie”, a precizat fostul internaţional. Federalul a explicat şi motivele pentru care Jiul are licenţă: “Spre deosebire de Sportul, care nu a plătit nimic, Jiul a făcut dovada că a început să plătească. Ei ne-au adus acte bancare prin care dovedesc că au plătit deja circa patru miliarde de lei din datorie”.

“Nu putem decide noi”
Pe de altă parte, Valentin Alexandru, secretarul general al Ligii, infirmă varianta că organismul condus de Dumitru Dragomir ar avea prerogative să decidă retrogradarea Sportului: “Liga Profesionistă nu are comisii de decizie într-un asemenea caz. Normal ar fi ca un Comitet Executiv sau alt for să emită un comunicat oficial în acest caz. Deocamdată noi avem doar hotărîrea unei Comisii, că Sportul nu a primit licenţă. Asta nu înseamnă automat şi retrogradarea. Nu poate fi programată şi, la două neprogramări consecutive sau la trei neconsecutive, este automat trimisă în eşalonul inferior. Rămîne să aşteptăm să vedem ce anunţă federaţia cu privire la componenţa celor două serii de Liga a II-a. Dacă e Sportul acolo, înseamnă că Pandurii e la noi sau invers. Cel mult ar putea să intre în atribuţiile Campartimentului Competiţii al LPF. Probabil se vor lămuri lucrurile în Adunarea Generală a Ligii”

S-a încălcat regulamentul
Conducătorul de la LPF a adăugat că “normal, acest caz nu trebuia să apară acum. La Regulament spune că acordarea licenţelor se face pînă pe 31 iunie. Apoi erau 10 zile pentru Apel, deci pe 11 iulie trebuia să fie dat un comunicat în acest sens. Dar Liga Profesionistă nu se poate amesteca în treburile Federaţiei”.

Condescu n-a fost invitat la Adunarea Generală LPF
Astăzi, de la ora 11:00, are loc Adunarea Generală a LPF care precede noul sezon, Invitaţiile la adresa conducătorilor de cluburi din primul eşalon au fost trimise cu cîteva zile înainte, Vasile Şiman, patronul grupării din Regie, făcînd parte dintre aceştia. În schimb, deşi se preconizează ca iminentă revenirea echipei Pandurii Tg. Jiu în Liga I, preşedintele acesteia, Marin Condescu, nu a primit o astfel de invitaţie. La Adunare va fi însă prezent preşedintele FRF, Mircea Sandu.

“Este cea mai oribilă decizie care se putea lua. Sportul era poate cea mai frumoasă şi mai corectă echipă. Sper să se revină asupra acestei hotărîri”
Victor Piţurcă

“Nu mă interesează Sportul. Nici nu mă bucur, dar nici nu sînt supărat”
Gigi Becali

“Indiferent de divizia în care vor evolua, jucătorii Sportului sînt de valoare. Ei rămîn în vederile mele, indiferent de următoarele decizii”
Emil Săndoi, antrenor naţionala de tineret

Reacţii cititori:

Este cea mai mare prostie făcuta de Mircea Sandu şi ai lui. Eu sînt un suporter stelist, care trăieşte în Anglia. Nu mi se pare corect ca o echipă să fie retrogradată pentru faptul că are datorii la stat. Sportul a dovedit pe teren că îşi merită locul în prima ligă.
Yachtsman

Cea mai mare mîrlănie care se poate întîmpla: Să retrogradezi o echipă care chiar a jucat fotbal în campionatul nostru mort în proporţie de 90%. Nu se poate să tai aripile unor jucători care şi-au dedicat tinereţea jocului adevărat şi plăcerii cîştigului corect. Dar ne-am obişnuit ca piesa să se joace în spatele scenei, iar noi, cei ce mergem la stadion pentru spectacol, sîntem, de fapt, bufonii.
west west

Este încă o dovadă că Mircea Sandu nu mai are ce să caute în fotbalul românesc. Păcat că Prunea şi ceilalţi îşi pătează cariera pe care au avut-o ca fotbalişti intrînd în jocurile murdare ale acestui Mircea Sandu care acum trebuie să-şi ţină promisiunile pe care le-a făcut în campania pentru Federaţie. Să vă fie ruşine, domnilor de la FRF!
Papala Alisa

Nu este corect ce a făcut această comisie . Dacă sînt corecţi, să le retogradeze pe acele echipe care au datorii istorice, cum ar fi: Steaua, Dinamo sau Rapid. Asta dacă vor să dovedească că sînt imparţiali!
Dienuca 91

Mult prea multă mizerie în acest campionat românesc! Şiman este un personaj care a deranjat anul trecut în campionat şi trebuia într-un fel “eliminat”. Sandu avea o datorie în faţa unui om cu un caracter deosebit, cum este Condescu, şi trebuia să-l ajute cumva.
Marian 25

De ce doar Sportul şi Jiul
Multă lume se întreabă de ce numai Sportul şi Jiul au fost judecate de Comisia de Licenţiere pentru datorii către stat, cînd marea majoritate a cluburilor din prima divizie sînt în litigiu cu ANAF pentru diverse restanţe financiare. “La noi, la Federaţie, doar aceste două echipe sînt înregistrate cu datorii. Restul cluburilor s-au afiliat pe noi societăţi, care sînt . Nu e treaba noastră să verificăm dacă noile societăţi au preluat sau nu pasivele celor vechi, statul trebuie să facă asta”, a declarat Florin Prunea.

Caruselul deciziilor
15 mai 2006 – Comisia de primă instanţă a Sistemului Naţional de Licenţiere (SNL) acordă Sportului licenţa pentru 2006-2007
2 iunie 2006 – directorul Direcţiei de Licenţe şi Afilieri, Viorel Duru, propune reanalizarea “cazului Sportul”, invocînd vicii de procedură
19 iunei 2006 – Comisia de primă instanţă a SNL retrage licenţa Sportului; clubul din Regie depune apel
30 iunie 2006 – Comisia de Apel a SNL amînă judecarea “cazului Sportul” pînă pe 6 iulie
6 iulie 2006 – Comisia de Apel a SNL retrimite spre judecare “cazul Sportul” la Comisia de primă instanţă a SNL
10 iulie 2006 – Comisia de primă instanţă a SNL retrage licenţa Sportului; clubul din Regie depune iar apel
21 iulie 2006 – Comisia de Apel a SNL menţine decizia de a nu acorda licenţă Sportului, “hotărîre definitivă şi obligatorie”

24 iulie 2006