Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#65952
cameliu
Member

Prosport:

Sportul Studenţesc a depus o cerere de returnare a licenţei

Patronul clubului Sportului Studenţesc, Vasile Şiman, a declarat, luni, după Adunarea Generală Ordinară a LPF, că gruparea pe care o conduce a făcut o cerere de returnare a licenţei la Federaţia Română de Fotbal.

“Sportul a făcut o cerere de returnare a licenţei şi urmează ca zilele următoare să se discute acest lucru”, a spus Şiman.

Şiman a precizat că sunt trei forme ale procesului de licenţiere, iar Sportul va trece prin toate. “Sunt trei forme ale procesului de licenţiere: de acordare, care a fost acordată Sportului, de retragere, care a fost retrasă, şi de returnare, care este prevăzută în manualul de licenţiere. Noi suntem în faza în care se va discuta la FRF returnarea licenţei către Sportul Studenţesc”, a adăugat Şiman, care a menţionat că în ultimă instanţă va accepta ca Sportul să evolueze în Liga a II-a, în cazul în care gruparea bucureşteană va fi obligată.

Întrebat dacă va mai achita din datoriile clubului până miercuri, când sunt programate comisiile de primă instanţă şi cea de apel ale Sistemului Naţional de Licenţiere, Şiman a răspuns: “Poate că datoriile s-au plătit. Eu văd aceste lucruri separat. Am fost la federaţie, am discutat cu toţi cei implicaţi în procesul de licenţiere, am făcut o adresă prin care am susţinut şi cerut să se reia procedurile de returnare a licenţei şi aşteptăm un răspuns în acest sens, pentru că s-a făcut o eroare”.

Oficialul “studenţilor” consideră că o comisie de licenţiere nu poate decide retrogradarea unei echipe în a doua ligă. “O comisie de licenţiere, fie şi sub formă de apel nu poate să ia această decizie. Decizia abia a fost motivată astăzi. În momentul actual încă nu ne-a fost comunicată şi în funcţie de conţinutul deciziei vom putea să ne apărăm la procesul iniţiat de noi”, a completat Vasile Şimans.

Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a decis, vineri, retragerea licenţei clubului Sportul Studenţesc, din cauza datoriilor înregistrate la bugetul statului pe anul 2005.

Conform directorului de licenţiere, Viorel Duru, gruparea din Regie are datorii la bugetul statului în valoare de 1,26 milioane RON. De asemenea, directorul coordonator al Sistemului Naţional de Licenţiere, Florin Prunea, a declarat că jucătorilor echipei Sportul Studenţesc nu li s-a mai operat în cărţile de muncă de câţiva ani.

Sportul nu a făcut încă dovada plăţii datoriilor

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, la finalul Adunării Generale a LPF, că grupării Sportul Studenţesc i s-a retras licenţa pentru Liga I deoarece nu a făcut încă dovada plăţii datoriilor către bugetul de stat.

“Nu pot să acuz, dar există anumite prevederi foarte clare în Manualul de Licenţiere. Dacă nu se respectă se ajunge în astfel de situaţii. Toţi ceilalţi au respectat acele prevedei, inclusiv clubul Jiul, care a făcut dovada plăţilor şi a unei eşalonări de o lună, fiind susţinut aici şi de Consiliul Local. Dar Sportul nu a făcut încă această dovadă”, a spus oficialul FRF.

Mircea Sandu a precizat că, marţi, va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv a FRF în cadrul căreia se va lua în discuţie şi problema Sportului Studenţesc, iar miercuri, comisia de primă instanţă şi Comisia de Apel a sistemului naţional de licenţiere va lua o decizie ca urmare a solicitării de returnare a licenţei făcută de clubul din Regie.

“Şiman a fost la FRF şi am discutat în prezenţa vicepreşedintei Comisiei de Apel. S-a constat că această solicitare a Sportului este acoperită juridic prin ceea ce este prevăzut în Manual (Manualul Naţional de Licenţiere), acolo unde există un titlu: «Expirarea, retragerea sau returnarea licenţei». Vom vedea ce vor decide, miercuri, cele două comisii de licenţiere, care au fost convocate de urgenţă să judece această situaţie”, a explicat preşedintele FRF.

Întrebat dacă Sportul Studenţesc mai are vreo şansă să evolueze în sezonul viitor în Liga I, oficialul FRF a răspuns: “Nu ştiu, chiar la asta nu mă pricep”.

Sandu şi-a motivat prezenţa la Adunarea Generală a LPF prin informarea reprezentanţilor cluburilor asupra deciziilor luate de Comitetul Executiv al FRF de la Constanţa.

Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a decis, vineri, retragerea licenţei clubului Sportul Studenţesc, din cauza datoriilor înregistrate la bugetul statului pe anul 2005. Conform directorului de licenţiere, Viorel Duru, gruparea din Regie are datorii la bugetul statului în valoare de 1,26 milioane RON. De asemenea, directorul coordonator al Sistemului Naţional de Licenţiere, Florin Prunea, a declarat că jucătorilor echipei Sportul Studenţesc nu li s-a mai operat în cărţile de muncă de câţiva ani.