Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#65974
sorin
Member

Alba-neagra cu licentaOvidiu Dragan(66 vizualizari)Culorile Sportului Studentesc par sa fi inspirat sefii fotbalului romanesc, care se joaca de doua luni cu regulamentele si comisiile.

Povestea acordarii, retragerii si retur a licentei de club profesionist pentru Sportul Studentesc mai pleaca o data la drum. Dupa ce vineri seara Comisia de Apel pentru acordarea licentei cluburilor din cadrul FRF a stabilit ca Sportul nu are dreptul de a primi licenta, decizia „definitiva si irevocabila“ a fost atacata de bucuresteni si miine va avea loc o noua judecata. Sportul a inregistrat ieri la LPF o cerere de returnare a licentei, iar Liga a considerat-o intemeiata. Astazi, in sedinta Comitetului Executiv al federatiei se vor opera modificari in Comisia de acordare a licentei si in cea de Apel, iar aceste doua organisme federale, in noua lor componenta, vor rejudeca miercuri cazul Sportul. Masurile au fost anuntate ieri de Valentin Alexandru, secretarul general al LPF, imediat dupa Adunarea Generala a Ligii.

„Nu pot sa acuz, dar exista anumite prevederi foarte clare in Manualul de Licentiere. Daca nu se respecta se ajunge in astfel de situatii. Toti ceilalti au respectat acele prevederi, inclusiv clubul Jiul, care a facut dovada platilor si a unei esalonari de o luna, fiind sustinut aici si de Consiliul Local. Dar Sportul nu a facut inca aceasta dovada“, a declarat Mircea Sandu. Presedintele FRF a mai spus ca „s-a constatat ca solicitarea Sportului de a fi reanalizat cazul este acoperita juridic prin ceea ce este prevazut in manual (Manualul National de Licentiere), acolo unde exista un titlu: «Expirarea, retragerea sau returnarea licentei». Vom vedea ce vor decide, miercuri, cele doua comisii de licentiere, care au fost convocate de urgenta sa judece aceasta situatie“, a explicat Nasu’.

„Au aparut elemente noi“

Vasile Siman, presedintele „alb-negrilor“, a declarat ieri, dupa intilnirea de la LPF, ca „au aparut elemente noi in litigiul dintre Sportul Studentesc si Comisia pentru acordarea licentei cluburilor“. Desi Sportul are de primit de la LPF 600.000 de euro, drepturi de televizare pentru sezonul trecut, clubul refuza sa plateasca datoria la bugetul statului pentru care nu poate juca in Divizia A, restanta care se ridica la 400.000 de euro! „E multa prostie la mijloc. Inca de joi eu i-am spus lui Vasile Siman, pe care il apreciez, ca daca este de acord pot vira la buget datoria din contul Ligii“, declarat Dumitru Dragomir.

Pareri impartite

Presedintii de club care au fost prezenti ieri la sediul Ligii au comentat in mod diferit scandalul Sportul Studentesc. „E pacat de ei, dar trebuie sa plateasca“, a spus Gheorghe Stefan, presedintele Ceahlaului. „Nu ne intereseaza Sportul Studentesc. Campionatul e la fel si cu ei, si fara ei“, a fost de parere Cristi Borcea, de la Dinamo. In tabara neutrilor s-au plasat si reprezentantii Rapidului si ai Stelei, in timp ce Ioan Horoba (Gloria Bistrita) si Dumitru Dragomir au fost de parere ca Sportul nu va primi licenta nici miercuri.

Mai vrea Sportul in prima Liga?

O varianta neoficiala care pare din ce in ce mai credibila acrediteaza ideea ca Siman ar vrea sa duca echipa in Liga a doua. El ar ramine astfel cu 800.000 de euro proveniti din drepturile de televizare aferente sezonului trecut (600.000) si drepturile de reclama si publicitate. In plus, Siman ar vinde mai bine de jumatate de echipa, ceea ce i-ar mai aduce circa doua milioane de euro. Cheltuielile pentru un an in Liga a doua sint substantial mai mici decit cele pentru primul nivel, ceea ce ar insemna ca Siman ar fi pe plus cu mai bine de doua milioane.

Mai multe guri de hranit cu televizorul
Noua structura a Ligii 1, cu 18 echipe fata de 16 in sezonul trecut, a determinat o diminuare a sumelor pe care le va primi fiecare participanta la competitie. Cel mai nemultumit de acest lucru a fost Cristi Borcea, dinamovistul strimbind din nas la aflarea faptului ca fiecare echipa va fi recompensata cu circa 10% mai putin fata de acest sezon. Campioana ar urma sa primeasca aproape 800.000 de euro, iar ultima clasata circa 275.000.