Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#65997
Coco
Member

UEFA susţine că decizia FRF în cazul Sportul este corectă

UEFA a transmis, marţi, Federaţiei Române de Fotbal (FRF), că decizia comisiilor de licenţiere, de a retrage licenţa clubului Sportul Studenţesc, este corectă, a declarat ofiţerul de presă al forului fotbalistic român, Paul Zaharia.

“FRF a primit o comunicare verbală din partea directorului general adjunct al Sistemului de licenţiere al UEFA în cazul clubului Sportul Studenţesc, în care se precizează că în manualul UEFA nu există nicio prevedere de returnare a licenţei.Acest termen de «returnare a licenţei» există totuşi în cadrul unui titlu din Manual, dar nu se specifică nimic în acest sens. Decizia instanţelor FRF este corectă pentru că plata datoriilor trebuia efectuată până la data stipulată în Manual, respectiv 31 martie. S-ar fi putut acorda circumstanţe dacă ar fi existat o înţelegere pentru eşalonarea acestor datorii cu specificarea datelor pentru fiecare rată, dar nici acest document nu a fost prezentat. Din punctul de vedere al UEFA procesul de licenţiere s-a încheiat”, a spus Zaharia.

Paul Zaharia a menţionat că UEFA va trimite şi o comunicare scrisă în cursul zilei de joi.

Marţi dimineaţă, după şedinţa Comitetului Executiv al FRF, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a lăsat să se înţeleagă că gruparea Sportul Studenţesc nu va reveni în Liga I. De asemenea, FRF a trimis la UEFA un fax prin care solicită să se precizeze dacă există o procedură de returnare a licenţei.

Patronul Sportului, Vasile Şiman, prezent azi la Casa Fotbalului, a declarat că a plătit toate datoriile grupării din Regie şi a menţionat că în cursul zilei de astăzi va depune toate actele necesare pentru returnarea licenţei.