Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#66033
dack
Member

Articol Prosport de azi.

A început curăţenia în fotbalul românesc cu cea mai curată echipă din Liga I! S-a terminat cu toate datoriile cluburilor, s-a terminat cu blaturile şi cu jucătorii mânjiţi, am rezolvat toate problemele de infrastructură, avem arbitraje de nivel european, avem un fotbal de calitate, ne calificăm la fiecare turneu final de Campionat European sau Mondial, nu se mai dau bani negri, nu mai păcălim jucătorii la semnarea contractelor. Ne rămăsese doar să retrogradăm cea mai frumoasă echipă din campionat.
Că decizia de retragere a licenţei de club profesionist Sportului Studenţesc e profund imorală am convenit cu toţii, de la Piţurcă la Hagi, dar este ea legală? Aici e problema. Iar dacă este legală, de ce se mai rejudecă în Comitetul executiv? Păi ce credibilitate să mai aibă Prunea după ce a spus că hotărârea e irevocabilă? Ori legile sunt astea după care s-au ghidat el şi Comisia lui, ori totul e interpretabil în fotbalul românesc. Sau poate s-a luat o decizie care nu reflectă legile în vigoare, şi atunci membrii Comisiei de Apel trebuie să plătească prin demisie.

Cine aplică legile? Cum se aplică legile? Care sunt legile?

Până ne va lămuri şi pe noi cineva care este adevărul, pentru că nici Prunea, nici Mircea Sandu, nici Dragomir nu ne-au convins, putem doar constata că licenţele au fost acordate anii trecuţi unor echipe cu datorii mult mai mari decât cele ale grupării din Regie. În plus, nimeni n-a verificat până acum bugetele cluburilor, solvabilitatea acestora, garanţiile bancare pentru a vedea dacă Dinamo, Steaua sau Universitatea Craiova (exemplele sunt aleatorii) se pot înscrie în campionat.
Dacă oficialii federaţiei şi ai Ligii s-au hotărât în sfârşit să aplice legile, vom saluta demersul lor, dar aceste legi trebuie respectate de toate cluburile şi aplicate tuturor cluburilor, nu cu o unitate de măsură prietenilor şi cu o alta contestatarilor.