Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2006-2007 Season – Divizia B Licenta clubului Sportul Studentesc Reply To: Licenta clubului Sportul Studentesc

#66048
07Ex
Keymaster

Jucătorii echipei Sportul au fost la FRF

Toţi jucătorii echipei Sportul Studenţesc însoţiţi de unii dintre membrii staffului tehnic au mers, miercuri, la Casa Fotbalului, pentru a primi lămuriri de la conducerea FRF în privinţa situaţiei grupării din Regie, care nu a primit licenţă pentru sezonul 2006/2007 al Ligii I.

Jucătorii de la Sportul au ajuns la Casa Fotbalului şi au fost invitaţi la o discuţie de către directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, şi directorul de relaţii internaţionale, Florin Prunea, care este totodată şi directorul coordonator al Sistemului naţional de licenţiere. Jucătorii au refuzat iniţial, spunând că nu pot intra deoarece nu îi lasă patronul Vasile Şiman, după ce acesta a fost evacuat marţi din sediul FRF. După o discuţie telefonică a jucătorilor cu Şiman, aceştia au primit permisiunea de a intra în Casa Fotbalului, însă numai în prezenţa avocatului grupării din Regie, Gabriel Turcu.

La ieşirea din sediul FRF, mijlocaşul Costin Lazăr a declarat că Sportul este la mâna UEFA. “S-ar mai putea rezolva, s-ar putea amâna etapa, ar exista soluţii, numai bunăvoinţă să fie. Este o trecere de la extaz la agonie, suntem ca nişte infractori, aşa ne simţim. Deocamdată nu mă gândesc la plecare, aştept verdictul. Nici prin cap nu-mi trecea că ni se poate întâmpla aşa ceva, eram pregătit să facem o figură şi mai frumoasă decât în campionatul trecut”, a spus Lazăr.

Atacantul Ionuţ Mazilu a afirmat că Sportul este deocamdată în prima ligă. “Dacă federalii vor dori să ne ajute, şi au spus că vor face tot ce este posibil din punct de vedere legal, va fi bine. Depindem puţin de UEFA, dar şi de cum se interpretează tot ce trimite acest for. Noi, jucătorii, n-am greşit, singura noastră greşeală este că n-am terminat mai sus în clasament”, a comentat jucătorul Sportului.

Mazilu a afirmat că echipa Sportul nu merita să treacă prin aşa ceva. “Probabil mulţi jucători vor pleca, indiferent de decizie, dar Sportul va face faţă şi merită să rămână în prima ligă. Cred că se va rezolva favorabil. Şi dacă nu retrogradează Sportul, se poate să plec. Nu cred că este bine pentru fotbalul românesc să retrogradezi o echipă care a terminat pe locul patru şi să aduci una care a retrogradat”, a subliniat el.

Atacantul Dacian Varga a menţionat că antrenorul echipei de tineret a României, Emil Săndoi, i-a comunicat că se va baza pe jucătorii de la Sportul, chiar dacă echipa va juca în eşalonul secund. “Ar fi urât ca în loc de Rapid să jucăm cu Giurgiu, în Liga II. Totul depinde de UEFA. Sperăm ca dreptatea să fie de partea noastră. Eventualele plecări de la Sportul depind de Vasile Şiman. Nu mi-am imaginat că putem trece prin aşa ceva, să fim la un pas de retrogradare”, a spus Varga.

Avocatul clubului Sportul, Gabriel Turcu, a declarat că a existat un exemplu similar în Italia. “FRF aşteaptă un răspuns de la UEFA şi e clar că nimic nu este imposibil. Nu s-a luat încă nicio măsură definitivă, au avut această prudenţă să decidă amânarea oricărei decizii privind retrogradarea până la judecarea definitivă a cererii de returnare a licenţei. Momentan, Sportul nu este retrogradată, lucru confirmat în decizia Comitetului Executiv”, a spus el.

Turcu a adăugat că Sportul poate începe sezonul fără licenţă, pe care să şi-o redobândească în timpul sezonului competiţional. “Dacă pe parcursul sezonului nu-şi va redobândi licenţa, va fi retrogradată. Se ia foarte în serios această procedură, care a fost aplicată unei echipe din Italia”, a comentat avocatul clubului Sportul.

FRF a solicitat UEFA să precizeze în scris dacă există o procedură de returnare a licenţei grupării Sportul Studenţesc, deoarece în manualul de licenţiere nu este prevăzut acest aspect, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.

Lupescu: “Le-am explicat şi jucătorilor Sportului ce s-a întâmplat. Am vorbit telefonic cu cei de la UEFA, aşteptăm astăzi sau mâine un răspuns scris vizavi de procedura de returnare a licenţei, lucru cerut luni de Sportul. Din punctul nostru de vedere, procedura de licenţiere s-a terminat, dar aşteptăm să vedem răspunsul. Ca să fii membru al LPF, trebuie să ai licenţă”.

Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a decis, vineri, retragerea licenţei clubului Sportul Studenţesc, din cauza datoriilor înregistrate la bugetul statului pe anul 2005. Conform directorului de licenţiere, Viorel Duru, gruparea din Regie are datorii la bugetul statului în valoare de 1,26 milioane RON. Patronul clubului Sportului Studenţesc, Vasile Şiman, a făcut luni o cerere de returnare a licenţei la FRF, iar marţi a anunţat că a plătit toate datoriile.