Reply To: 31.07.2004 Sportul Studentesc – Apulum Alba Iulia

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 31.07.2004 Sportul Studentesc – Apulum Alba Iulia Reply To: 31.07.2004 Sportul Studentesc – Apulum Alba Iulia

#66520
ultrasro
Member

Tineretea, eterna scuza pentru superficialitate

Victor Partan

In urma cu patru ani, debuta pe prima scena, cu un 3-0 sec in fata Petrolului, noua echipa a Sportului Studentesc, formata, cu o singura exceptie, din tineri jucatori formati la grupele de copii si juniori din Regie. A fost un prim sezon pe care “studentii” l-au terminat in genunchi, salvandu-se de la retrogradare in urma barajului cu Cimentul Fieni. “Tineretea si lipsa de experienta ne-au adus in aceasta situatie, dar, de la anul, vom fi mai puternici”, au spus, atunci, bucurestenii. S-au contrazis singuri, in sezonul imediat urmator, cand, macinati si de probleme financiare, au retrogradat in “B”. Putini au dat vina pe lipsa banilor, chiar daca au pierdut un meci, la “masa verde”, din cauza unei datorii. “Tineretea si lipsa de experienta au facut sa picam in esalonul secund”, s-au auzit aceleasi voci din Regie. De la echipa au plecat jucatori importanti, dar presedintele Siman a pastrat un lot suficient de valoros, cat sa obtina, la pas, promovarea. Astfel, sambata, pe o arena cosmetizata cu cateva mii de scaune de plastic, Sportul Studentesc si-a inceput o noua aventura in prima divizie. Cu o singura exceptie, Alin Ratiu, primul “11” aliniat impotriva lui Apullum a fost format din jucatori care promovau si acum patru ani.

Prima repriza a apartinut in totalitate gazdelor. Inca din 9’, Gigel Bucur a scapat singur cu portarul Turcas, dar, in loc sa trimita balonul pe langa acesta, l-a “tintit” cu o minge la semi-inaltime. A urmat un joc destul de plictisitor, in care “studentii” s-au chinuit sa gaseasca un culoar printr-o foarte bine organizata aparare ardeleana. Oaspetii au refuzat, practic, jocul, apropiindu-se accidental de poarta lui Stancioiu. Astfel, a doua faza notabila a reprizei a venit abia in 45’, tot de partea bucurestenilor. Mazilu a tratat cu aceeasi superficialitate ca si colegul sau din atac o faza in care scapase singur cu Turcas, tragand in portar.

Bine cunoscuta naivitate a defensivei din Regie a fost confirmata in debutul reprizei secunde. Paleacu a trimis mingea peste fundasii adversi, iar Galdean le-a predat o lectie de finalizare omologilor sai de la Sportul. Desprinderea lui Apullum a venit in urma unei faze in care Stancioiu ar fi trebuit eliminat pentru fault din postura de ultim aparator, dar a fost iertat de Serea. Acelasi Serea a gresit si de partea cealalta, in 90’. El nu a dictat penalty pentru Sportul, cand Mazilu a fost tinut clar de tricou, neputand sa ajunga la o minge in fata portii!

Gazdele au inscris golul de onoare prin Curelea, care, personal, a avut un debut reusit in Divizia A, anuntandu-se ca o mare speranta pentru viitor. “Din pacate”, acesta este tanar, iar, in Regie, tineretea este o “piatra de moara”, nu un avantaj.

Dan Petrescu: “De cand sunt eu antrenor la aceasta echipa, se intampla sa avem cate sapte ocazii pe meci si sa nu inscriem. M-am saturat sa jucam frumos si sa pierdem meciurile”.

Stelian Gherman: “Imi pare bine ca am inceput cu dreptul. Stiam ca Sportul este o echipa ofensiva si am pregatit bine apararea. Am avut si ceva noroc, dar, pana la urma, conteaza numai victoria”.

PS: Partan a observat greseala lui Sera cand Mazilu a fost faultat in careu in minutul 90.

El greseste cand crede ca in 2001 (la promovarea anterioara) Balan, Stancu si Maxim ar fi facut parte din lotul Sportului. Deci in total sunt 4 jucatori diferiti in primul 11 al nostru.

Sportul in ultimii patru ani a pierdut urmatorii jucatori buni:

Farmache, Galamaz, Musteata, Paunescu, A. Dumitru, Irimia, Patrascu, Paduret, Dinita, Ciubotariu, Chihaia si Negru