Reply To: 07.08.2004 Dinamo Bucuresti – Sportul Studentesc 2-1(1-1)

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 07.08.2004 Dinamo Bucuresti – Sportul Studentesc 2-1(1-1) Reply To: 07.08.2004 Dinamo Bucuresti – Sportul Studentesc 2-1(1-1)

#67179
ultrasro
Member

PROSPORT

Clonaţi-l pe Dănciulescu!

Cu siguranţă suporterii prezenţi aseară pe stadionul din Ştefan cel Mare au crezut că vor vedea un meci bun al favoriţilor înaintea ciocnirii cu Manchester. Urma repetiţia finală a lui Alistar, Iordache sau Dănciulescu pentru meciul vieţii.
N-a fost aşa deloc. Mai întîi pentru că Dan Petrescu, sătul să vadă cum echipa sa primeşte o căruţă de goluri la fiecare meci, a decis să schimbe registrul tactic. A renunţat la clasicul 4-4-2, optînd pentru mult mai elasticul sistem cu trei fundaşi pe linia de fund. L-a retras pe Lazăr libero, între Raţiu şi Secăreanu, a pus la mijloc doi închizători, Cruceru şi Stancu, iar atacul a fost lăsat în mîinile tripletei Tibi Bălan, Gigel Bucur şi Mazilu. A vrut în primul rînd să nu ia gol.

S-au apărat supraaglomerat

În aceste condiţii, “cîinii” au fost vădit incomodaţi în elaborarea fazelor de atac, mai ales că “studenţii” se apărau supraaglomerat la fiecare fază. Pe rînd, Iordache (9), Niculescu (12) sau Dănciulescu (16) au testat vigilenţa lui Stăncioiu. Numai din faze fixe sau din şuturi de la distanţă, de altfel singurele modalităţi de dezlocare a blocajului “studenţilor”, care au bubuit tot ce venea în zona careului mare.
Încet-încet, “gaşca nebună” a început să creadă în şansa ei, să-şi arate colţii. Şutul lui Gigel Bucur (19) a ras bara porţii lui Gaev, însă de lovit a lovit Tibi Bălan (33), cînd a reluat cu capul de la 16 metri centrarea lui Secăreanu. 1-0. Ba nu, 1-1, pentru că Dănciulescu a punctat din nou, la cîteva secunde după reuşita lui Bălan. Ritmul a crescut spre finalul primei reprize, însă Niculescu şi Bucur n-au reuşit să puncteze decisiv din poziţii favorabile.
A doua repriză a oferit acelaşi ritm de joc, fără consistenţă din partea gazdelor, cu “studenţii” la cîrma jocului. A fost nevoie de încă o ieşire la rampă a lui Dănciulescu pentru ca Dinamo să se salveze din nou. Şi cînd te gîndeşti că Manchester ar putea fi ultima bornă din aventura lui în tricoul alb-roşu…

Borcea vorbeşte de o altă faţă a echipei

Borcea (stînga, în dialog cu Andone) promite că Dinamo va juca altfel împotriva lui Manchester.
La finalul unui nou meci dezamăgitor din punctual de vedere al jocului, elevii lui Andone au fentat din nou presa. Probabil realizînd şi ei că au avut o nouă prestaţie mediocră, dinamoviştii nu au dorit să ofere declaraţii imediat după ultimul fluier al centralului. La tribuna oficială, Cristi Borcea era şi el conştient că Dinamo n-are nici cea mai mică şansă, jucînd la fel şi contra lui Manchester: “Sînt convins că miercuri veţi vedea o altă faţă a echipei”, a spus directorul executiv al roş-albilor.

Mihalcea şi-a susţinut foştii coechipieri

Fostul component al lui Dinamo, Adrian Mihalcea, a venit aseară la meci, dornic să-i încurajeze pe “cîini”. “Ţăranul” a preferat un loc la tribuna 0 în dauna unuia mai comod la oficială, motivînd că vrea să fie cît mai aproape de iarbă. Nu acelaşi lucru s-a întîmplat cu selecţionerul Anghel Iordănescu, care a luat loc în sectorul rezervat VIP-urilor, alături de întreg staff-ul dinamovist. “Am preferat să vin la acest meci pentru că mi se pare a fi unul foarte interesant”, a declarat Generalul înainte de joc.

Năstase crede în victorie

Premierul Adrian Năstase (foto) a declarat că personal crede în victoria dinamoviştilor împotriva celor de la Manchester. “La fel sper şi pentru celelalte echipe româneşti prezente în cupele europene. Faptul că lipsesc jucători de la Manchester poate fi bine sau rău, pentru că adeseori înlocuitorii vor să demonstreze că merită să rămînă în echipă. Uneori, energia, devotamentul şi angajamentul pot fi mai importante decît calităţile jucătorilor din prima echipă”, a declarat primul-ministru. Şi preşedintele ţării s-a exprimat în legătură cu cel mai aşteptat meci al săptămînii ce vine, Dinamo – Manchester: “Rezultatul întîlnirii va depinde de forma de moment a jucătorilor. Formaţiile engleze au experienţă foarte mare, aşa că ai noştri au un examen serios”, a spus Ion Iliescu.

Tehnicianul Dan Petrescu n-a mai stat în tribună

Antrenorul studenţilor, Dan Petrescu, nu şi-a mai păstrat obiceiul de a sta în tribună pentru a vedea mai bine jocul elevilor săi. Bursucul a luat loc, vorba vine, pe banca tehnică a echipei sale. În fapt, tehnicianul a stat tot timpul în picioare şi s-a agitat în permanenţă. La un moment dat, exasperat de observaţiile făcute de antrenor, mijlocaşul Florin Maxim a executat aiurea un aut de margine, centralul oferind mingea dinamoviştilor. La golul egalizator, Dan Petrescu a dat cu o sticlă de apă de pămînt şi le-a făcut semn fundaşilor săi că nu sînt întregi la cap.

Grigorie, accidentat

Mijlocaşul dinamovist Ştefan Grigorie (foto, centru) a urmărit meciul cu Sportul din tunelul de acces de la vestiare. Fotbalistului i-au revenit durerile la piciorul drept, după accidentarea suferită în Elveţia. De altfel, Grigorie a evoluat accidentat în ultimele zece minute cu slovacii pentru că Andone făcuse deja atunci toate modificările posibile. “Îmi pare rău că nu am jucat cu Sportul, dar sper să fiu apt pentru meciul cu Manchester”, a spus dinamovistul.

În aşteptarea Diavolului

Atmosfera de aseară de pe stadionul din Ştefan cel Mare a fost mai mult una de vacanţă. Fanii “cîinilor” nu au venit în număr mare la stadion, gîndindu-se că meciul cu Manchester, programat miercuri, este mai important în acest moment pentru ei. Pentru a fi la înălţimea galeriei lui Manchester, Nuova Guardia a cîntat aproape nonstop pe durata meciului cu Sportul.

Bilete epuizate în două ore

Ieri-dimineaţă, la stadionul Dinamo, s-au pus deja în vînzare biletele pentru meciul cu Manchester. Interesul fanilor roş-albi a fost imens, casele clubului din Ştefan cel Mare fiind luate pur şi simplu cu asalt. Asemenea cozi n-au mai fost văzute în zonă dinainte de Revoluţie. Tichetele scoase la vînzare au fost epuizate în doar două ore. De luni, alte bilete vor fi comercializate şi la stadionul Naţional din complexul “Lia Manoliu”.