Reply To: 28.08.2004 Sportul Studentesc – Farul Constanta

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 28.08.2004 Sportul Studentesc – Farul Constanta Reply To: 28.08.2004 Sportul Studentesc – Farul Constanta

#67368
ultrasro
Member

Farul nu avea portar de rezerva valid, asta a fost culmea ghinionului

A decis “cavalerul” în negru

APRIG. Experienţa lui Mihai Baicu (stînga) nu l-a speriat deloc pe mai tînărul Raţiu, atacantul constănţenilor scăpînd de puţine ori din marcajul “studentului”. Aflat la debut pe prima scenă, centralul David Radu nu l-a eliminat pe portarul Curcă după faultul în careu asupra lui Gigel Bucur. Regia nu atrage. Cel puţin cea fotbalistică. E greu de imaginat cum o echipă înfiinţată în 1916 n-a reuşit în 88 de ani de existenţă să îşi adune măcar două-trei mii de susţinători. Şi totuşi Sportul e o echipă frumoasă, care încearcă să întoarcă fotbalul la origini. Studenţii atacă avînd inconştienţa celui căruia nu-i pasă ce arată în final tabela de marcaj.
Bucur, Bălan, Nae şi Stancu
s-au năpustit din start către buturile lui Curcă. Farul a vrut să îşi respecte statutul de echipă solidă, Barbu, Paşcovici şi Şchiopu formînd un zid de beton în faţa lui Curcă. Însă e greu de rezistat în faţa găştii nebune. Inevitabilul
s-a produs în minutul 21, cînd, excelent lansat de Bălan, Bucur a scăpat singur către buturile lui Curcă şi a fost secerat de portarul constănţean. Penalty clar, dar nu şi obligatoriul cartonaş roşu. Bucur a marcat, însă Curcă a rămas între buturi. Aflat la primul meci în Divizia A, centralul David Radu a greşit flagrant, continuînd seria gafelor de-a lungul întregii partide.
Marcat de impactul cu prima scenă, discipolul lui Crăciunescu a împărţit cartonaşe galbene aiurea, a inventat lovituri libere, a judecat fazele anapoda şi, cel mai important, a viciat rezultatul final. Pentru că, în minutul 75, Todoran a restabilit egalitatea după o lovitură liberă executată de Senin.

Fără rezervă de portar
Deşi accidentat, al doilea portar din lotul Farului, Adrian Vlas, a efectuat deplasarea cu restul lotului în Bucureşti. Pe foaia de meci a fost trecut ca goalkeeper de rezervă Iulian Verdina, însă acesta a stat de fapt în tribune! Asta deoarece observatorul de meci i-a atenţionat pe oficialii Farului că Verdina nu poate juca fiindcă nu are viza medicală. Astfel, în minutul 22, Petre Grigoraş (foto) era gata să-l introducă pe teren pe accidentatul Vlas, crezînd că arbitrul îl va elimina pe Curcă.
Au venit cu maxi-taxi
Constănţenii au efectuat deplasarea la Bucureşti în condiţii mai puţin obişnuite. Oficialii “marinarilor” nu au reuşit să închirieze un autocar care să transporte jucătorii în Capitală. Astfel au fost închiriate două maxi-taxi care au dus fotbaliştii în Bucureşti. “Am venit ca «Cireşarii» la meci”, spunea unul dintre elevii lui Petre Grigoraş. În urmă cu două luni, Farul a comandat un autocar din Germania, însă acesta nu a ajuns deocamdată în ţară. (Amir Kiarash)

Se caută portar
Nemulţumit de prestaţia portarului Stăncioiu în partida trecută, cu FC Argeş, antrenorul Dan Petrescu l-a titularizat între buturi pe Stanca. S-ar putea ca nici acesta să nu prindă prea mult echipa, “studenţii” aflîndu-se în tratative cu goalkeeper-ul Cătălin Mulţescu, după ce Bogdan Stelea a ajuns la Poli AEK.
“Sper să ne înţelegem, pentru că îmi doresc să revin în Divizia A”, a punctat Cătălin Mulţescu. (Alexandru Ştefan)
Remarcat de General
Partida de ieri din Regie a fost urmărită de selecţionerul echipei naţionale, Anghel Iordănescu, dar şi de secundul acesteia, Ilie Stan. Generalul i-a avut în vizor pe constănţenii Curcă şi Paşcovici, însă a părut impresionat şi de calităţile “studentului” Gigel Bucur. La pauză, Iordănescu s-a întreţinut cu observatorul partidei, Dan Petrescu, cei doi discutînd pe tema arbitrajului. (Alexandru Ştefan)
lucian.ionescu@prosport.ro