Reply To: Cupa Romaniei 2004/2005

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A Cupa Romaniei 2004/2005 Reply To: Cupa Romaniei 2004/2005

#68480
ultrasro
Member

Caramarinul ucigaş
La capătul unui meci controlat în totalitate de “bancari”, elevii lui Cosmin Olăroiu au reuşit să marcheze cele trei goluri necesare calificării în semifinalele Cupei României. FC Naţional şi Sportul au oferit ieri spectatorilor prezenţi pe stadionul din Cotroceni cel mai spectaculos meci din faza sferturilor de finală, singurul în care calificarea s-a jucat şi după pauză, iar suspansul a ţinut pînă spre final. Avînd nevoie să remonteze un handicap de două goluri, tehnicianul gazdelor, Cosmin Olăroiu, a început partida curajos, folosind trei jucători în avanposturi. Oli a surprins întreaga asistenţă prin decizia sa de a-l lăsa pe banca de rezerve pe Mitrovici pentru a-l titulariza pe Chihaia. Alegerea sa s-a dovedit a fi una inspirată, fostul atacant al Sportului marcînd primul gol şi forţîndu-l apoi pe Sorin Rădoi să înscrie în propria poartă.

Bălan, ratare uriaşă
“Bancarii” puteau să tranşeze soarta calificării încă din prima repriză dacă şutul lui Gabi Popescu dintr-o poziţie ideală ar fi avut forţa necesară (43). În partea secundă, ambele formaţii au devenit mai prudente, iar ocaziile de gol s-au rărit. De notat ar fi ratarea lui Tibi Bălan, care a avut o execuţie lamentabilă după ce driblase toată apărarea gazdelor, dar şi golul lui Caramarin, anulat însă pe motiv de ofsaid. Deşi părea că meciul va intra în prelungiri, acelaşi Caramarin, probabil îngrijorat şi de faptul că risca să mai stea pe teren încă 30 de minute pe un frig insuportabil, a înscris golul decisiv printr-o execuţie de maestru.

“Eu sînt principalul vinovat pentru că i-am simţit lipsiţi de concentrare, însă n-am putut să-i motivez suficient. Speram să ajungem în finală, dar Gabriel Caramarin e un jucător mare şi el a făcut diferenţa”
Dan Petrescu, antrenor Sportul

“Sînt fericit pentru calificare, însă sînt şi amărît. Dacă am fi jucat la fel şi în campionat, acum eram pe primul loc. Şi asta pentru că există o diferenţă prea mare în jocul nostru de la un meci la altul”
Cosmin Olăroiu, antrenor FC Naţional

Bătaie “studenţească”
Nervoşi pentru că erau conduşi la pauză cu 2-0, între jucătorii Sportului a izbucnit o altercaţie în drumul spre vestiare. Portarul Stăncioiu (foto) i-a spus lui Liviu Rusu că nu joacă nimic: “Numai gura e de tine, bă”. Fundaşul a reacţionat violent, cei doi împărţindu-şi cîţiva pumni pînă să fie despărţiţi de ceilalţi “studenţi”. În cadrul grămezii care s-a format, Stăncioiu a izbucnit: “Dacă mă enervaţi, vă omor pe toţi”. Şi în timpul partidei goalkeeper-ul Sportului a fost extrem de nervos, el primind un cartonaş galben pentru că l-a îmbrîncit pe unul dintre organizatorii din spatele porţii. La finalul meciului, Liviu Rusu era în continuare nervos pe colegul său: “Stăncioiu se crede cel mai mare fotbalist. Se apucă el să spună cine a greşit şi cine nu la golurile primite, de parcă el nu ar fi avut nici o vină”. (Marius POPEANGĂ, Alexandru ŞTEFAN)

Gigel Coman a jucat gripat
În afară de suspendatul Flavius Moldovan, din lotul “bancarilor” a lipsit şi Mihai Panc, care nu a putut fi folosit de Cosmin Olăroiu din cauza unei miozite de efort. Fundaşul a stat în tribună alături de fostul său coleg Petre Marin, actualmente la Steaua. De asemenea, Gigel Coman a fost ţinut pe banca de rezerve de către Oli din cauza unei gripe. Totuşi, accidentarea lui Roberto Iancu l-a făcut pe Coman să intre pe teren în a doua repriză. (Marius POPEANGĂ)

Arbitrajul a fost contestat de toţi
Cea mai controversată fază a meciului s-a petrecut în minutul 35 al primei reprize. Scăpat singur cu portarul, Gigel Bucur a căzut în urma unei intervenţii din spate a lui Cînu. Deşi asistentul Ionel Popa a indicat fault pentru Sportul, ceea ce ar fi însemnat şi eliminarea “bancarului”, arbitrul Augustus Constantin a făcut semn că jocul poate continua, spre nemulţumirea lui Dan Petrescu. De altfel şi Oli a fost total nemulţumit de unele decizii ale vîlceanului, strigîndu-i la un moment dat: “Arbitre, tu te uiţi la meci?”. (Alexandru ŞTEFAN)

De ce n-a evoluat Ionuţ Mazilu
Unul dintre titularii obişnuiţi ai Sportului, Ionuţ Mazilu (foto), n-a prins nici măcar banca de rezerve. El şi-a spart arcada în timpul antrenamentului de ieri în urma unei ciocniri cu colegul său, Costin Lazăr. Cu toate acestea, doctorul echipei, Mihai Băican, a spus înaintea meciului că Mazilu ar fi putut intra pe teren, dar Dan Petrescu a ales să nu îl includă în lot. (Alexandru ŞTEFAN) amir.kiarash@prosport.ro