Reply To: 05.12.2004 Poli AEK Timisoara – Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 05.12.2004 Poli AEK Timisoara – Sportul Studentesc Reply To: 05.12.2004 Poli AEK Timisoara – Sportul Studentesc

#69131
cameliu
Member

Ancheta la restaurantul detinut de Victor Becali si Gigi Netoiu

Sambata, 06 Noiembrie 2004

Directia de Sanatate Publica intervine in cazul fotbalistilor de la Sportul Studentesc

Liga Profesionista de Fotbal a aminat partida Poli Timisoara-Sportul Studentesc, programata initial asta-seara, la solicitarea “studentilor”, a caror stare de sanatate nu le permite sa se prezinte la meci. Duminica trecuta, dupa partida cu FC Brasov, elevii lui Dan Petrescu au acuzat stari de voma si puternice dureri abdominale, motiv pentru care, acum doua zile, au efectuat un control medical amanuntit. 12 jucatori au fost diagnosticati cu toxiinfectie alimentara. Fotbalistii s-au imbolnavit, se pare, dupa popasul la restaurantul “Doi Cocosi”.
“Ori e salmonela, ori s-au imbolnavit de la pieptul de pui. Vom afla abia dupa ce vom primi rezultatul analizelor”, a concluzionat ieri Mihai Baican, doctorul de la Sportul.
Restaurantul “Doi Cocosi” este detinut, in coproprietate, de Gigi Netoiu, vicepresedinte la FC Dinamo, si impresarul Victor Becali. Ei au cumparat restaurantul de la Johnny Sandulescu. La “Doi Cocosi”, Sportul platea cazarea si masa jucatorilor sai. Complexul urmeaza sa intre in renovare fiindca acolo se va caza, curind, o delegatie de japonezi. La “Doi Cocosi” au loc partide de fotbal-tenis intre mai-marii fotbalului romanesc si se destind oameni politici si vedete.

N-au voie sa iasa din casa

Jucatorii de la Sportul nu s-au antrenat nici ieri. Ei urmeaza cu strictete tratamentul medical. “Jucatorii n-au voie sa iasa din casa. Trebuie sa le dam multe vitamine si sa-i rehidratam deoarece sint foarte slabiti”. Ieri, elevii lui Petrescu au fost contactati de medici din cadrul Directiei de Sanatate Publica, care au cerut detalii despre caz. “Ne-au promis ca le vor da de capat celor de la “Doi Cocosi”!”, ne-a declarat, sub protectia anonimatului, unul dintre jucatori. Doctorul de la Sportul, care are obligatia sa controleze alimentele inainte sa fie consumate de fotbalisti, se disculpa: “Eu am vazut mincarea inainte sa fie preparata. Alimentele aratau bine. E insa imposibil sa depistezi cu ochiul liber eventualele microorganisme”.
Ca sa le inchida gura jucatorilor, patronul Vasile Siman, prieten la catarama cu fratii Becali si cu Gigi Netoiu, le-a achitat, joi seara, doua prime restante. Intr-o tara normala, Siman ar fi trebuit sa-i actioneze in judecata pe proprietarii restaurantului, in cazul in care rezultatele controlului medical vor confirma faptul ca imbolnavirea jucatorilor s-a petrecut la “Doi Cocosi”. Fiind prieten la catarama cu fratii Becali, Siman va trece cu vederea incidentul. Administratorii restaurantului i-au contactat ieri pe oficialii de la Sportul si au facut scandal: “De ce ati implicat numele restaurantului nostru in acest scandal? Poate ca jucatorii au mers impreuna, au mincat in alta parte si nu v-au spus voua!”.