Reply To: 26.11.2004 Rapid – Sportul

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 26.11.2004 Rapid – Sportul Reply To: 26.11.2004 Rapid – Sportul

#69522
ultrasro
Member

Răzvan Lucescu a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Sportul Studenţesc, adversara formaţiei Rapid Bucureşti din etapa a XV-a a Diviziei A “Burger”, este o echipă care merită respect.
“Sportul practică un fotbal care poate pune probleme oricărei echipe. S-a văzut în meciurile cu Steaua, Dinamo şi FC Naţional. Teamă nu îmi este de Sportul, dar este o echipă care merită respect. În fotbal dacă îţi este teamă eşti pierdut. Pentru că această teamă se poate transmite şi jucătorilor şi asta înseamnă că nu îţi poţi îndeplini obiectivele”, a spus Lucescu.
Antrenorul formaţiei Rapid Bucureşti consideră că o victorie în întîlnirea cu Sportul Studenţesc poate reprezenta un atu pentru echipa sa în vederea returului. “Acest ultim meci al anului îl considerăm foarte important. Are o conotaţie aparte pentru că o victorie poate reprezenta atuul Rapidului în viitorul an calendaristic. Asta înseamnă că noi am cîştigat toate meciurile de acasă şi transmitem această forţă şi adversarilor noştri atunci cînd vor veni în Giuleşti. De asemenea, sperăm să învăţăm mai mult şi la anul să obţinem rezultate mult mai bune în partidele din deplasare”, a explicat tehnicianul.
În ceea ce priveşte partida Steaua – Beşiktaş Istanbul din etapa a III-a a grupelor Cupei UEFA, Răzvan Lucescu a spus: “Este un meci foarte important pentru Steaua, pentru fotbalul românesc, pentru echipele noastre care vor participa în viitoarea ediţie a cupelor europene. În concluzie, este un meci interesant”.
Atacantul echipei Rapid, Daniel Niculae, a declarat, în cadrul conferinţei de presă, că în meciul cu Sportul va juca special pentru suporterii giuleşteni. “Va fi un meci dificil, pe care trebuie să îl cîştigăm. Acum trebuie să jucăm şi pentru suporteri, pentru că i-am cam dezamăgit în ultimul timp. Sportul este o echipă tînără şi frumoasă, dar sper ca noi să cîştigăm cele trei puncte puse în joc”, a declarat Niculae, menţionînd că nu se luptă cu atacantul Sportului, Gigel Bucur, pentru titlul de golgeter: “Să marcheze el gol în acest meci, dar să cîştigăm noi”.
Jucătorul rapidist a afirmat că nu va fi niciodată susţinătorul echipei Steaua: “Eu îi ţin pumnii lui Daniel Pancu. Eu nu o să ţin niciodată cu Steaua”.

Petrescu rămîne în atac
Înaintea confruntării din Giuleşti, antrenorul formaţiei din Regie a reconfirmat: cînd era la Rapid i s-a cerut să participe la un meci strategic. Chiar în prima zi cînd a preluat echipa din Regie, Dan Petrescu a declarat că a plecat de la Rapid deoarece nu a acceptat să intre în jocurile de culise: “Cînd m-am întors în ţară, primul lucru pe care l-am zis a fost că nu voi participa la meciuri strategice. În momentul în care cineva va încerca aşa ceva, voi pleca. S-a întîmplat la Rapid. N-am acceptat nici o secundă un meci cu «cîntec», şi a doua zi am plecat”. Înainte să dea ochii cu fosta sa echipă, Bursucul a reconfirmat faptul că şefii Rapidului au încercat să-l atragă într-un blat. “Îmi menţin declaraţia pe care am făcut-o atunci. Mi s-a propus să facem un meci strategic, însă nu am fost de acord. Cred că fotbalul poate progresa numai dacă scăpăm de blaturi. Echipa pe care o antrenez eu va juca numai pe teren şi aşa ar trebui să procedeze şi celelalte divizionare A”, a spus Petrescu. Acesta a stat doar şase etape în Giuleşti şi, conform declaraţiilor sale, a fost înjurat de rapidişti chiar de la primul meci: “Nu vreau să-mi iau revanşa şi nici nu am ce să le demonstrez, însă e clar că vreau să fac o figură frumoasă cu Sportul”.

“Nu mă interesează dacă Răzvan va fi demis după meciul cu Sportul. Asta e soarta antrenorilor: nu ai rezultate, plăteşti” (Dan Petrescu, antrenor Sportul) stefan.alexandru@prosport.ro