Reply To: Costin Lazar 24.04.1981

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Costin Lazar 24.04.1981 Reply To: Costin Lazar 24.04.1981

#69618
Ultras
Member

Lazăr: “Am muncit mult, dar am ghinion!”
Unul dintre cei mai apreciaţi mijlocaşi din Divizia A a suferit, sîmbătă, la Constanţa, o fractură de metatarsian şi va rata astfel ultimele zece etape . “E păcat, pentru că se afla în vederile lui Piţi”, a spus Dan Petrescu, supărat că a rămas fără unul dintre oamenii de bază. Costin Lazăr (foto) va împlini duminică 24 de ani şi îşi va serba ziua de naştere cu piciorul în ghips.

Costin, ce s-a întîmplat la Constanţa?
Costin Lazăr: Am călcat pe o denivelare a terenului, apoi am simţit o durere la degetul mic şi nu am mai continuat. Este o fractură de stres, venită pe fondul unei recidive, pentru că în vară, în Antalya, am călcat la fel într-o brazdă ieşită din teren şi am simţit o durere puternică.
Eşti unul dintre cei mai apreciaţi din Divizia A. Se aude că eşti în vederea selecţionerului…
Acum ce să mai zic, am muncit mult în ultimul timp, dar am avut ghinion. În loc să fiu pe teren, stau în casă cu piciorul în ghips şi mă joc pe calculator. Oricum, dacă va veni şi vremea mea la naţională, o să dau tot ce am mai bun.
Ai cinci ani de cînd eşti la echipa mare a Sportului. Cît mai stai?
În trecut, Steaua şi Rapid s-au interesat de mine, dar nu a fost vorba de ceva concret. Dacă în vară nu plec la o echipă din ţară, sezonul următor voi pleca “afară”. Nu o să mai stau de vorbă cu nimeni din România. E normal să vrei să pleci la mai bine.
Care e diferenţa dintre echipa Sportului de azi şi cea din sezoanele trecute?
Am crescut mult valoric. Nu mai sîntem “gaşca nebună” care rata în disperare. Cred că avem un sezon bun, dar se poate şi mai mult.

Apreciat de “Juraţii ProSport”
În etapa a 18-a, Sportul a învins la Craiova pe Universitatea cu 1-0, autorul golului fiind Costin Lazăr. Datorită evoluţiei foarte bune, mijlocaşul “studenţilor” a fost desemnat de “Juraţii ProSport” al doilea jucător al etapei, cu 27 de puncte. El s-a clasat în urma lui Claudiu Niculescu, care a acumulat 37 de puncte. Florin Caramavrov, Daniel Nazare şi Grigore Cartianu l-au desemnat pe Lazăr jucătorul etapei.

A fost operat acum doi ani
Pentru Lazăr, aceasta este a doua accidentare gravă din carieră. El a mai fost operat la genunchi în urmă cu doi ani, fiind nevoit să stea în afara gazonului vreme de trei luni. “Atunci am ratat ultimele cinci etape ale turului, dar am prins returul de campionat”, ne-a declarat “studentul”.

andrei.calin@prosport.ro