Reply To: Stiri din presa din Intersezon, 2004-2005

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A Stiri din presa din Intersezon, 2004-2005 Reply To: Stiri din presa din Intersezon, 2004-2005

#69967
cameliu
Member

De la reunirea lotului:

Prosport:
Dan Petrescu, a declarat, la reunirea lotului, că pe finalul turului de campionat echipa sa a “aruncat cu punctele pe fereastră”, aluzie la evoluţii din ultimele etape ale campionatului Dan Petrescu a spus că speră ca Sportul să fie revelaţia campionatului în retur, fapt ce le-ar permite evitarea retrogradării. “Vom lupta să rămînem în Divizia A. Va fi greu, dar noi singur ne-am făcut viaţa grea”, a subliniat Petrescu.
Petrescu a spus că a întocmit o listă cu jucătorii pe care nu ar vrea să-i piardă, primul fiind Gigel Bucur. “Gigel aş vrea să rămînă cît stau eu aici. Dacă va apărea o ofertă avantajoasă nu poţi ţine jucătorul, plus că echipele încă trăiesc din vînzarea de fotbalişti”, a subliniat Petrescu, care a adăugat că, în momentul de faţă, nu există o ofertă pentru Gigel Bucur, Tiberiu Bălan şi Costin Lazăr.
Întrebat dacă poate antrena la o echipă săracă, Dan Petrescu a spus: “Nu ştiu dacă Sportul e o echipă săracă. Sportul nu are datorii faţă de jucători, puteţi să întrebaţi orice fotbalist”.
Petrescu spune că Steaua este favorită la cîştigarea titlului de campioană. “Steaua va cîştiga titlul după multă muncă, pentru că nici Dinamo, nici Naţional şi nici Rapid nu vor ceda lupta”, a menţionat Petrescu.
Antrenorul echipei din Regie a spus că Steaua are şansa ei în meciul cu Valencia, pe care trebuie să şi-o joace pînă la capăt. “Valencia e favorită. Avantajul este că Steaua ştie mai multe despre Valencia, decît ştie Valencia despre Steaua”, a mai spus antrenorul “studenţilor”. Fost internaţional Dan Petrescu consideră că echipa naţională avea nevoie de o schimbare. “Nu ştiu dacă o schimbare face bine, dar echipa naţională chiar avea nevoie de o schimbare. Sper ca România să se califice din nou la un turneu final”, a mai spus Petrescu.
Petrescu a declarat că nu e o ruşine să antrenezi în Divizia B, după ce Marius Lăcătuş a preluat echipa Inter Gaz Bucureşti. “Marius a făcut o alegere bună şi a demonstrat că nu numele contează. Dacă ar fi nevoie şi eu aş antrena în Divizia B decît să stau pe margine”, a subliniat Petrescu.
Atacantul Gigel Bucur a declarat că Sportul a fost revelaţia campionatului pînă în etapa a 12-a. “Am fost revelaţia campionatului înainte cu trei etape de final după care ne-am tăiat, aşa cum ni se întămplă mereu. Am intrat în vacanţă mai devreme şi ne-am făcut singuri viaţa grea”, a mai spus Bucur.

La reunirea lotului, care a avut loc la din Regie, au fost prezenţi 24 de jucători: Răzvan Stanca, Eduard Stăncioiu – portari; Raul Ciupe, Marian Dedu, Alin Raţiu, Constantin Secăreanu, Liviu Rusu, Stelian Stancu, Ştefan Stere, Răzvan Patrichi – fundaşi; Florentin Cruceru, Viorel Ferfelea, Costin Lazăr, Florin Maxim, Marius Nae, Vasile Nicola, Marius Oae, Sorin Rădoi, Lucian Turcu – mijlocaşi; Gigel Bucur, Ionuţ Mazilu, Dacian Varga – atacanţi, la care s-au adăugat şi noutăţile din lot: Sergiu Costea (Dinamo II) şi Jozsef Lorincz (Gloria Bistriţa).

De la reunire au absentat jucătorii Tiberiu Bălan şi Costin Curelea.
Mijlocaşul Tiberiu Bălan l-a sunat pe antrenorul Dan Petrescu şi i-a spus acestuia că nu poate ajunge la reunirea lotului din cauză că a rămas cu maşina în pană, iar Curelea a fost învoit de conducerea clubului pentru a susţine examenul la proba de schi de la Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport.
Înainte de primul antrenament din acest an, jucătorii au fost cîntăriţi de medicul echipei. Unul dintre jucătorii echipei Sportul Studenţesc i-a “reproşat” medicului că există probleme la cîntar. “Doctore, de unde ai venit cu cîntarul ăsta? Ai făcut manevre la cîntar”.
Echipa Sportul Studenţesc va efectua două turnee în străinătate: unul în Turcia (22 ianuarie -10 februarie) şi celălalt în Cipru sau Egipt (15/16 februarie – 23/24 februarie).

Gazeta:
Dan Petrescu: “Gigel Bucur valorează
mai mult de un milion de dolari”
“Dacă Universitatea Craiova cere 1,5 milioane pe Pleşan, care nu a făcut nimic şi este pe ultimul loc, eu cred că Gigel Bucur, care a marcat 10 goluri în tur, merită mai mult de un milion de dolari”, a declarat azi antrenorul Sportului, Dan Petrescu. Tehnicianul “studenţilor” a spus că în România s-a format o părere greşită despre Gigel Bucur. “S-a spus despre Gigel că nu poate face faţă la echipe mari, dar nimeni nu i-a dat nici o şansă. Eu cred că va reuşi atît la naţionala de tineret, cît şi la cea mare, dar trebuie să i se acorde o şansă. Aşa s-a întîmplat şi cu cîţiva jucători pe care i-am adus la Rapid în care nu a avut încredere nimeni. Acum unul dintre ei a plecat la Dinamo Kiev şi ceilalţi, o să vedeţi, că o să ajungă departe”, a spus Petres