Reply To: Stiri din presa din Intersezon, 2004-2005

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A Stiri din presa din Intersezon, 2004-2005 Reply To: Stiri din presa din Intersezon, 2004-2005

#70053
cameliu
Member

Interviu cu Lazar din Romanian Soccer, si-o poza cu cvartetul nostru de aur:

http://www.romaniansoccer.ro/super_cup/balan-Lazar_mazilu_bucur.jpg

Costin Lazăr: “Ma bucur foarte mult că sunt în vederile selecţionerului”

Costin Lazăr, mijlocaşul Sportului Studenţesc este un jucător care nu se evidenţiază prin a marca goluri, dar este fără îndoială unul dintre plămânii echipei din Regie. În vârstă de 23 ani ani, Lazăr este un jucător cheie a echipei antrenate de Dan Petrescu, titular incontestabil şi fiind catalogat la această vârstă ca… jucător experimentat. În turul campionatului a jucat în 14 meciuri, lipsind doar în meciul pe care “alb-negrii” l-au jucat împotriva Gloriei Bistriţa. Costin joacă la Sportul din sezonul 1999-2000 şi s-a zvonit că în această pauză de iarnă ar putea fi transferat la Dinamo sau Rapid.

Romanian Soccer: “Costin, e adevărat că ai fost dorit de Dinamo şi Rapid? De ce crezi că până la urmă ai rămas la Sportul?”
Costin Lazăr: “Da este adevarat, dar numai de Rapid ştiu eu de la domnul Şiman.”

Romanian Soccer: “Faţă de perioadele de mercato din anii trecuţi, când Sportul rămânea fără jucătorii principali, acum Vasile Şiman a reuşit să-i păstreze pe toţi. De ce crezi că tu, Bucur, Bălan sau Mazilu nu aţi reuşit să prindeţi un contract la o echipă mai puternică?”
Costin Lazăr: “Nu ştiu, probabil avem un preţ prea mare sau vor alţii să ne ia mai mult pe gratis…”
Romanian Soccer: “Sportul a reuşit să câştige în Turcia Cupa Nazar. Vă aşteptaţi la acest trofeu?”
Costin Lazăr: “Sincer nu ne aşteptam, dar avându-l antrenor pe Dan Petrescu, acesta ne-a spus că orice meci trebuie tratat ca şi cum ar fi o finală şi trebuie câştigat indiferent că e amical sau oficial.”

Romanian Soccer: “Aţi jucat cu rezervele lui Borussia Mönchengladbach, 4-0, aţi pierdut după penalty-uri în faţa campioanei Poloniei, Wisła Cracovia, apoi aţi învins pe elveţieni, 1-0 cu Grasshoppers şi 3-0 cu FC St.Gallen. Au mai fost amicale cu Amica Wronki, 1-3, aţi învins cu 2-0 pe sud coreenii de la FC Bucheon, apoi aţi remizat cu NK Osijek, 1-1. Care ţi s-a părut adversarul cel mai puternic?”
Costin Lazăr: “Cel mai greu mi s-a părut a fi cel cu Bucheon, dar nu că ar fi ei nişte fotbalişti foarte buni, ci din cauza vântului care ne impiedica orice acţiune de atac.”

Romanian Soccer: “În urmă cu câteva sezoane, Steaua şi Dinamo erau eliminate la pas de St.Gallen şi GC. E fotbalul elveţian într-un declin sau a fost Sportul de neînvins?”
Costin Lazăr: “Cred ca am fost noi foarte montaţi la meci şi poate de aceea i-am bătut. Oricum, nu cred că fotbalul elveţian are un campionat mai puternic decât noi, iar eu cred ca fotbaliştii români sunt mult mai talentaţi decât ei.”

Romanian Soccer: “Cum ţi s-a părut meciul cu Wisła? Este echipa din Cracovia ca valoare precum Steaua, Dinamo, Rapid, sau nu ar fi pe podium în Divizia A? Cum îţi explici eşecul în faţa din Wronki?”
Costin Lazăr: “Nu mi s-au părut foarte buni, dar cred că ar fi printre echipele fruntaşe în campionatul nostru.”

Romanian Soccer: “Prin câştigarea Cupei Nazar, Sportul a primit ca premiu un sejur de 7 zile în Turcia. Era mai bine să fiţi în cantonament în ţară? Ce condiţii aveţi acolo?”
Costin Lazăr: “Nu era mai bine în ţară, nici nu se poate compara cu ce condiţii aveam noi. Hotelul era de 5 stele, avea sală de jocuri, de internet, terenuri de fotbal şi nu-ţi mai spun… era de vis.”

Romanian Soccer: “Dan Petrescu a declarat că noul selecţioner, Victor Piţurcă te are în vedere pentru viitoarele meciuri ale echipei naţionale. Ce părere ai de acest lucru?”
Costin Lazăr: “Mă bucur foarte mult să ştiu că sunt în vederile d-lui Piţurcă. Cred că este visul fiecărui fotbalist să evolueze la echipa naţională.”

Romanian Soccer: “Coechipierii tăi, Gigel Bucur şi Tibi Bălan au debutat miercuri la echipa naţională în amicalul cu Slovacia. Ce ai simţit văzându-i? “
Costin Lazăr: “M-am bucurat foarte tare şi aş fi vrut să fiu şi eu cu ei.”

Romanian Soccer: “Ce părere ai de deciziile lui Piţurcă de a nu renunţa la veteranii Stelea, Dorinel Munteanu, Gâlcă sau Adi Ilie? “
Costin Lazăr: “În acest subiect nu mă pot pronunţa pentru că nu sunt în măsură să apreciez deciziile domnului Piţurcă.”

Romanian Soccer: “Perioada de transferuri se va încheia abia în luna martie. Crezi că Sportul va rămâne cu aceiaşi jucători? Mai speri la un transfer la altă echipă?”
Costin Lazăr: “Normal că sper să plec la o echipă mai puternică pentru că vreau să fac performanţă şi vreau să-mi fac un nume în fotbalul românesc. Cred ca vor mai pleca jucători dacă preţul pentru ei e acceptabil.”

Romanian Soccer: “Deşi Dan Petrecu dorea să aducă în Regie mai mulţi jucători din Divizia B, nu a reuşit acest lucru. Până acum noutăţile Sportului sunt Sergiu Costea de la Dinamo 2 şi Borz de la Ceahlăul. Crezi că vor mai veni şi alţi jucători? Ce părere ai de aceştia doi? Se vor integra bine la Sportul?”
Costin Lazăr: “Nu ştiu dacă vor mai veni jucători, iar despre Costea şi Borz cred sunt nişte jucători foarte buni din moment ce au semnat cu Sportul. Da, se vor integra cu siguranţă pentru ca la Sportul suntem o gaşcă………….nebună, dar prietenoasă.”

Romanian Soccer: “În retur, Sportul va debuta la Alba-Iulia. În tur, ardelenii au învins cu 2-1, după ce voi aţi făcut un meci de excepţie, dar zeiţa Fortuna nu a fost de partea voastră. Credeţi că o să vă luaţi revanşa în Cetate?”
Costin Lazăr: “În tur am avut ghinion, dar sper să-i batem la ei acasă, să ne luăm revanşa şi de ce nu, să începem cu dreptul returul ăsta.”

Romanian Soccer: “În tur, Sportul a fost deseori defavorizată de arbitraje. Lucian Dan, va furat 2 puncte la Piteşti în meciul cu FC Argeş, inventând un penalty pentru violeţi. Alexandru Tudor în meciurile cu Steaua şi Rapid, fiind al 12-lea jucător al granzilor. Crezi că aceşti arbitri au greşit intenţionat?”
Costin Lazăr: “Nu ştiu ce să spun, dar în general toate echipele mai mici sunt defavorizate. Dacă nu se greşea eram şi noi mai sus. Asta e, mergem înainte şi sperăm că în returul ăsta să avem parte de nişte arbitri mai atenţi.”

Romanian Soccer: “Care este obiectivul Sportului în acest sezon? Fiindcă Cupa României s-a dus…”
Costin Lazăr: “Obiectivul nostru este să urcăm cât mai sus în clasament.”

Romanian Soccer: “Ce planuri de viitor ai?”
Costin Lazăr: “Să ajung şi eu la o echipă mai puternică, să-mi termin facultatea şi peste un an să mă însor cu logodnica mea.”

Romanian Soccer: “Dacă nu erai fotbalist, ce crezi că erai acum?”
Costin Lazăr: “Nu ştiu, nu m-am gândit, poate arhitect că e o meserie bănoasă.”

Romanian Soccer: “Dacă ţi s-ar oferi ocazia de a juca într-o cupă europeană cu Sportul, iar în acelaşi timp te-ar dori o echipă cu bani mai mulţi, ce ai alege?”
Costin Lazăr: “Aş semna pentru echipa respectivă cu condiţia de a rămâne să joc pentru Sportul în meciul acela de cupă europeană.”

Romanian Soccer: “Faptul că joci la Sportul, o echipă cu tradiţie, dar mică, e într-un fel un obstacol în a fi la echipa naţională? De ce de la Steaua-Dinamo-Rapid se poate ajunge mai uşor la echipa naţională, iar jucătorii buni, de la echipele mai mici sau din provincie, nu li se dă nici o şansă?”
Costin Lazăr: “Pentru că dacă eşti la o echipă precum Steaua… automat eşti un jucător bun, deoarece echipele mari cumpără jucători cu nume, iar cele mai mici trebuie să crească jucători. Poate e un mic obstacol, dar dacă eşti destul de bun, nu ai cum să nu fii convocat. Avem deja doi jucători convocaţi, nu? Să speram că ăsta nu este decât începutul.”

Romanian Soccer: “Ai avut un jucător favorit în copilărie? Dar acum, care este?”
Costin Lazăr: “Da, pe Gheorghe Hagi. Iar acum Zidane.”

Romanian Soccer: “Care este în opinia ta cel mai bun jucător din Divizia A?. Dar de la Sportul?”
Costin Lazăr: “De la Sportul Bucur, Bălan…etc, iar din Divizia A sunt prea mulţi ca să mă pot pronunţa.”

Romanian Soccer: “Care este echipa ta favorită?”
Costin Lazăr: “FC Barcelona!”

Romanian Soccer: “Ce hobby-uri ai?”
Costin Lazăr: “Îmi place să mă joc pe calculator.”

Romanian Soccer: “Ce părere ai de site-ul http://www.romaniansoccer.ro?”
Costin Lazăr: “O părere bună, normal şi aş vrea să vă urez succes în ceea ce faceţi.”

Romanian Soccer: “Ai jucat 3 sezoane în Divizia B. Care este nivelul eşalonului secund faţă de Divizia A? Dacă Pandurii Târgu-Jiu ar fi promovat, crezi că ar fi făcut o figură frumoasă în A precum CFR Cluj?”
Costin Lazăr: “Este o diferenţă foarte mare. Cred că da.”

Romanian Soccer: “Ce speri să-ţi aducă noul an, pe plan personal şi profesional ?”
Costin Lazăr: “Sper să mă mut la casa mea şi să prind un contract bun, dar înainte de toate să fiu sănătos.”

Romanian Soccer: “Costin, să sperăm că dorinţele tale se vor împlini. Îţi mulţumesc pentru amabilitatea de a acorda acest interviu pentru vizitatorii site-ului Romanian Soccer şi îţi doresc mult succes în continuare!”
Costin Lazăr: “Mi-a parut bine şi oricând vă stau la dispoziţie.”