Reply To: 13.03.2005 Apulum Alba Iulia- Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 13.03.2005 Apulum Alba Iulia- Sportul Studentesc Reply To: 13.03.2005 Apulum Alba Iulia- Sportul Studentesc

#70400
cameliu
Member

gsp:

Uraganul Bucur
Valentin Şchiopu (Alba Iulia)

Practicianul profitului maximal, patronul Sportului, Vasile Şiman, l-a vînturat pe piaţa transferurilor din această iarnă pe atacantul său Gigel Bucur. 800.000 de dolari, preţ prohibitiv, găsit inacceptabil de Rapid sau Poli. Calculele lui Şiman l-au scos din primul unsprezece al lui Petrescu în meciul de ieri cu Apulum.

Şi în aceste condiţii, Sportul a dominat prima repriză, însă Mazilu (5), Nae (31) şi Maxim (38) au ratat deschiderea scorului. Disperat, “Bursucul” a privit spre banca de rezerve: Ciupe, Rădoi, Ferfelea, dar şi Gigel Bucur. Se repeta acelaşi scenariu, cu gaşca nebună punîndu-i la încercare nervii, tociţi oricum de speculaţiile financiare ale şefului său? Nu! Inevitabil, Bucur e aruncat în luptă în minutul 60 şi deschide scorul 10 minute mai tîrziu cu un cap peste Cotora. Apulum a încercat să reacţioneze prin Giuchici, însă acelaşi Bucur (76) a transformat penaltyul obţinut de Bălan. În prelungiri, oamenii de naţională ai Sportului au îngropat speranţele tribunei din Alba Iulia. Şiman se uită spre tabelă. 4-0 pentru echipa lui şi cifrele se rostogolesc într-un ritm familiar, după matematica acumulării.

Regretă Giuleştiul
Gigel Bucur, autorul unei triple în meciul de ieri, a mărturisit că l-a afectat faptul că nu a ajuns la Rapid
Dan Henegar (Alba Iulia)

– Gigele, de ce n-ai intrat din primul minut?
– Am făcut puţine antrenamente cu Sportul. După ce am ratat transferul la Rapid m-au încercat gînduri sumbre. Mă gîndeam că dacă nu plec acum nu o voi mai face niciodată. M-a afectat ratarea acestui transfer.

– Ai marcat trei goluri. Cui le dedici?
– Îi mulţumesc lui Dan Petrescu fiindcă a avut încredere în mine! Ştiam că o să-i prindem pe contre şi că o să cîştigăm. Am dovedit că sînt un atacant bun şi că merit să joc la o echipă superioară Sportului.

– Ce s-a întîmplat după primul gol? Ai rămas la pămînt după ciocnirea cu portarul Cotora.
– Am primit o lovitură puternică. Mi-am pierdut cunoştinţa cîteva secunde. Noroc că mi-am revenit repede şi am mai înscris de două ori.

Pelici: „Drumul meu la Alba se opreşte aici”
Valentin Şchiopu (Alba Iulia), Dan Henegar (Alba Iulia)

Tehnicianul lui Apulum, Alexandru Pelici, şi-a anunţat demisia la finele meciului. “Jocul şi înfrîngerea stau la baza acestei decizii, dar şi atitudinea unor jucători. Cred că e şi altceva la mijloc! Drumul meu la Alba Iulia se opreşte aici”, a răbufnit tehnicianul la conferinţa de presă. Pelici şi-a luat la revedere de la jucători şi de la preşedintele Măluşel. Secundul Rusu i-a cerut tehnicianului să promită că se prezintă la antrenamentul de luni, însă Pelici pare determinat să părăsească echipa din Alba Iulia. “Nu accept nici o demisie. Dacă nu se răzgîndeşte atît el cît şi secundul Artimon, să restituie banii din contracte pe care i-au încasat “, a tunat preşedintele Măluşel la aflarea veştii. Nici Maier nu are de gînd să mai joace pentru Apulum: “Am arătat ca o echipă de Divizia C. Pentru ce să mai rămîn la Alba Iulia?”.

Lovit de Salomir, Lazăr a avut nevoie de îngrijiri
“Centralul” clujean Marian Salomir a fost implicat într-un moment amuzant în disputa de ieri. În minutul 38, Salomir a indicat o infracţiune a unui jucător de la Apulum, moment în care l-a lovit cu mîna pe mijlocaşul Sportului, Lazăr, aflat în apropiere. Jucătorul a avut nevoie de îngrijiri medicale. “Salomir, asasinul!”, a urlat tribuna. Eliminările lui Minea şi Cruceru, pentru cumul de “galbene”, au avut acoperire regulamentară, Salomir procedînd corect şi în minutul 18, cînd nu a acordat penalty pentru Apulum la un duel Giuchici – Raţiu. Arbitrul nu s-a lăsat influenţat nici în a doua repriză la căderea teatrală în careu a lui Oprea. / Valentin Şchiopu

Petrescu: „A fost ziua lui Gigel!”
Antrenorul Sportului, Dan Petrescu, a fost mulţumit de prestaţia elevilor săi. “Ne-am jucat cu ocaziile în prima repriză. Putea fi 3-0 la pauză. Noroc cu Gigel, în a doua parte a meciului. A fost cu siguranţă ziua lui. Oricum tot sînt nemulţumit de prestaţiile a 2-3 jucători”, a afirmat tehnicianul “studenţilor”. / Dan Henegar

“Toţi au jucat execrabil. Au contractele blocate pînă nu ajung la minus 6 în clasamentul adevărului”
Viorel Măluşel, preşedinte Apulum

APULUM 0-4 SPORTUL
La pauză: 0-0

APULUM

Cotora


Jercălău (cpt.)
C. Ciobanu
D. Minea
Ad. Popescu
C. Bar


Găldean
Chivescu
Ov. Maier


Giuchici
Lupaşcu

Antrenor: Alexandru Pelici

Schimbări:
min. 53 – R. OPREA * Maier
min. 68 – M. STANCIU * Lupaşcu

Rezerve: Mincă, Nedelea, Ghenţi, Hardău, Iurişniţi

Cartonaşe
Galben: Ciobanu (12), Minea (40, 75), R. Oprea (57), Chivescu (85)
Roşu: Minea (75)

SPORTUL

Marcatori
G. Bucur (70, 76 – pen., 90 + 2), T. Bălan (90 + 1)

Stăncioiu


S. Stancu
A. Raţiu
Secăreanu
L. Rusu


T. Bălan (cpt.)
Cruceru
C. Lazăr
Maxim


Mazilu
Nae

Antrenor: Dan Petrescu

Schimbări:
min. 60 – G. BUCUR * Nae
min. 77 – CURELEA * Mazilu
min. 82 – CIUPE * Stancu

Rezerve: Stanca, Ferfelea, Oae, S. Rădoi

Cartonaşe:
Galben: L. Rusu (19), T. Bălan (31), Cruceru (65, 85)
Roşu: Cruceru (85)

Arbitru: M. Salomir (Cluj) 6
Asistenţi: M. Nagy (Cluj) 6, O. Şovre (Oradea) 7

Spectatori: 4.000

Cum s-au marcat golurile:
0-1 – G. Bucur (70) * a trimis cu capul peste Cotora o minge aruncată în careul lui Apulum de Mazilu
0-2 – G. Bucur (76-pen.) * a transformat penalty-ul dictat de Salomir, după faultul lui Ciobanu asupra lui Bălan
0-3 – T. Bălan (90 plus 1) * a scăpat singur cu portarul, l-a driblat şi a înscris
0-4 – G. Bucur (90 plus 2) * a şutat din 14 metri, după ce a fost lansat de Bălan

14 martie 2005

Proport:
Adie aer de matineu
Sportul a umilit-o pe Apulum, graţie mutării inspirate a lui Dan Petrescu, care l-a introdus în repriza secundă pe Gigel Bucur. Cu o echipă în care nici Maier nu mai face faţă unui meci întreg şi măcinată de probleme interne, Apulum se “duce la vale” spre eşalonul secund. Nici măcar ambiţia antrenorului Alexandru Pelici nu mai contează cînd pierzi acasă cu 4-0. “Gaşca nebună” a lui Dan Petrescu a arătat încă de la începutul partidei că n-a venit doar în excursie la Alba Iulia, Mazilu trecînd de două ori în primele cinci minute de joc pe lîngă deschiderea scorului. Reacţia celor de la Apulum a fost destul de palidă, două invenţii ale lui Maier periclitînd cît de cît poarta lui Stăncioiu, ultima dată în urma unui lob de la 25 de metri. Vîrfurile Sportului, Mazilu şi Nae, îi scot peri albi lui Petrescu, ratînd de două ori singuri cu portarul Cotora, la ultima fază mingea lovind bara transversală. Partea secundă a jocului găseşte tot Sportul la cîrma jocului, antrenorul studenţilor, Dan Petrescu, forţînd victoria prin introducerea vedetei Gigel Bucur. Rezultatele nu întîrzie să apară şi, la 10 minute, atacantul Sportului marchează cu capul din 6 metri, peste un Cotora visător. Speranţele ardelenilor de a mai scoate ceva din acest joc se năruie o dată cu eliminarea lui Minea, mai ales că Găldean nu reuşeşte să-l învingă pe Stăncioiu cu două şuturi din afara careului. Golurile lui G. Bucur (78 şi 91) şi T. Bălan (90) semnează sentinţa lui Apulum, care pare tot mai aproape de Divizia B. La Alba Iulia, nici cei 4.500 de spectatori nu mai cred în minuni. “Ne paşte matineul”, au conchis mulţi dintre ei la finalul partidei.

Dan Petrescu îl laudă pe Gigel Bucur
“A fost ziua lui Gigel Bucur. Am avut mare inspiraţie că l-am folosit doar după pauză, cînd era mai odihnit decît fundaşii adverşi”, a lăudat-o Dan Petrescu, antrenorul Sportului, pe vedeta sa la conferinţa de presă. Dacă tînărul tehnician s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut pe Cetate, totuşi el a găsit şi cusururi în jocul echipei sale. “Am ratat iar o mulţime de ocazii, dar am avut noroc”, a mai spus Pelici.

Pelici a demisionat
Antrenorul lui Apulum a renunţat la post, fiind nemulţumit de prestaţia unora dintre jucătorii săi. “Mă aşteptam la altceva de la ei. Drumul meu împreună cu Alba Iulia s-a terminat aici, nu mai este cale de întoarcere, şi sper ca înlocuitorul meu să salveze echipa”, a spus Pelici, cu lacrimi în ochi, după o discuţie de trei minute cu preşedintele Măluşel. Se pare că şi secundul Alin Artimon, venit în iarnă la Apulum, este tentat să demisioneze. “Acum încerc să-l fac pe Alex să se răzgîndească. Vorbim mai multe marţi, cînd i-am chemat pe jucători la pregătire”, a spus Artimon, lăsînd impresia că, dacă demersul său nu reuşeşte, va părăsi şi el echipa.