Reply To: 13.03.2005 Apulum Alba Iulia- Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 13.03.2005 Apulum Alba Iulia- Sportul Studentesc Reply To: 13.03.2005 Apulum Alba Iulia- Sportul Studentesc

#70407
Ultras
Member

UNIREA
http://www.ziarulunirea.ro/sport.html

Consecinţă a umilinţei:
Pelici şi-a înaintat demisia!
•”Secundul” Artimon e solidar cu Alex *Măluşel blochează contractele!
Fatalitate sau nu în urmă cu un an, mai precis pe 12 martie 2004, Şunda şi-a dat demisia de la FC Unirea în urma înfrângerii de la Timişoara, 3-4 cu Poli AEK. Tot în prima etapă a returului, la un an distanţă, dar în… 13 martie 2005, banca tehnică a Unirii a rămas fără principal, Alex Pelici, care a anunţat la finele usturătoarei înfrângeri cu Sportul Studenţesc. Cu atât mai dureros este momentul pentru Alex, cu cât palma a primit-o de la fostul colaborator, Cristi Pojar. “Din păcate, drumul meu la Unirea se încheie aici”, a anunţat Pelici în timpul conferinţei de presă. “Contează şi înfrângerea, şi scorul şi afirm că este o decizie irevocabilă”, a spus timişoreanul. “Nu cred că mai există cale de întoarcere, voi avea o discuţie cu preşedintele Măluşel şi îi îi voi comunica hotărârea”, a mai adăugat Alex, care a continuat: “M-am aşteptat la cu totul altceva de la echipă, m-a deranjat atitudinea unor jucători, dar îmi iau răspunderea eşecului”, a încheiat Pelici. Ulterior Pelici a stat 10 minute în biroul preşedintelui şi a coborât la vestiare unde şi-a luat rămas bun de la jucători, şi-a strâns bagajele şi a plecat la Timişoara. “Aveţi nevoie de un şoc, iar prin plecarea mea, cel care vine, probabil că va reuşi mai multe”, a fost mesajul transmis fotbaliştilor. “Cred că pentru mine urmează o pauză”, a concis Pelici către ziarişti. Demn, Pelici s-a ferit să acuze în mod direct politica falimentară de transferări a clubului, subţirimea valorică a efectivului avut la dispoziţie, precum şi faptul că planează suspiciuni asupra modului în care unii fotbaliştii s-au implicat în joc şi şi-au apărat şansele! Dacă din punct de vedere fotbalistic Pelici poartă vina unor decizii neinspirate, de genul titularizării lui Chivescu în detrimentul lui Iurişniţi (debusolat “principalul” unirist a omis să efectueze şi a treia schimbare deşi Iurişniţi şi Hardău au ieşit la încălzire încă din prima repriză), sau mutarea lui Ov. Maier pe postul de mijlocaş stânga, o hotărâre deloc inspirată ştiindu-se că “Motanul” nu reprezintă un jucător capabil să facă ambele faze, concret principala vină (ghilimelele se impun de la sine) a tânărului antrenor rămâne una singură: faptul că a acceptat să lucreze la FC Unirea în orice condiţii, câtă vreme conducerea se îngrijea doar de pierderea de jucători pe bandă rulantă (poate alţii ar fi trebuit să demisioneze)!
•Artimon solidar cu Alex
La dialog cu Măluşel au purces Artimon şi Marcel Rusu, întrevederea durând aproape 20 de minute. “Deocamdată eu încerc să-l conving pe Alex să revină deşi e greu de crezut că voi reuşi. În funcţie de ce reuşesc, voi hotărî ce voi face şi eu”, a explicat Artimon. Pelici este la al doilea gest de demisie, prima dată întâmplându-se în turul campionatului, înaintea meciului cu Dinamo, când s-a întors la echipă, după insistenţele preşedintelui. Mai mult ca sigur, că secundul Artimon va rămâne solidar cu prietenul său, într-un gest de onoare, astfel că până marţi la ora 15.00, FC Unirea a rămas fără antrenori, echipa nimănui. Înainte de a pleca la Timişoara, Artimon şi Pelici au discutat la hotelul “Parc” cu căpitanul Jercălău, însărcinat să gestioneze situaţia de criză.
•Măluşel dă vina pe toată lumea
“Jucătorii n-au respectat sarcinile de joc, s-au comportat execrabil. Mă abţin să spun mai mult. Nu sunt de acord cu demisiile celor doi antrenori. În cazul în care nu revin la echipă îi voi obliga să restituie contractele. La echipă se trage şi la bine şi la rău”, şi-a început tirada preşedintele. Măluşel nu este de acord cu opinia conform căreia politica falimentară de transferări a dus la un asemenea start dezastruos al returului. “Şi cu ei în teren puteam pierde la scor. Dintre cei ce au plecat îi simţim numai lipsa lui Paleacu. Aici e vorba de atitudine, trebuie revizuită, atât a antrenorilor, care au fost poate prea indulgenţi, cât şi a jucătorilor, care după 0-1 au jucat de capul lor pe teren”, a încheiat Măluşel. Oficialul unirist a anunţat aspre măsuri financiare: blocarea contractelor până când echipa va ajunge la minus şase în “clasamentul adevărului”, fotbaliştii urmând să primească numai salariile şi eventualele prime de joc. (despre strategia păguboasă a clubului, nici o vorbă). “Nu suspectez pe nimeni”, a parat Măluşel acuzaţiile îndreptate asupra jucătorilor. Măluşel a mai spus că prima pentru acest meci a fost suplimentată de la 600 la 900$.
•Fotbaliştii îl regretă pe Alex
“Noi am arătat faţă de Divizia C, felicit echipa Sportul, au arătat că sunt fotbalişti. Nu ştiu dacă mă mai întorc la echipă, ce rost are, poate nu mă simt bine ca să mai vin”, a reuştit să spună negru de supărare Ovidiu Maier. “Poate unii dintre jucători se bucură că a plecat Alex, dar eu sincer regret. Pelici a fost temeiul la tot ce s-a muncit în această iarnă la Unirea. Dacă nu era el, mulţi jucători plecau sau nu mai acceptau să rămână”, a punctat Miroslav Giuchici. “Noi n-am jucat fotbal, am fost pe nicăieri. Alex n-a procedat corect. El s-a chinuit să mă convingă şi acum pleacă”, a punctat Codruţ Ciobanu, unul dintre puţinii uniriştii care merită titulatura de fotbalist.
Dan HENEGARSalomir ne-a făcut figura
Despre Marian Salomir se poate spune că şi-a cam bătut joc de fotbal pe “Cetate”. În min. 6 nu i-a arătat nici un cartonaş galben lui Secăreanu, pentru un fault dur la Lupaşcu, dar pentru aceeaşi culpă l-a avertizat pe C. Ciobanu (12). Clujeanul s-a făcut de râs şi în min. 39, când vrând să indice o lovitură liberă, l-a lovit cu cotul pe C. Lazăr, stârnind ilaritate în tribune! Mai mult, Salomir jr, n-a judecat cu aceeaşi unitate de măsură fazele litigioase, a dat penalty prea uşor pentru Sportul, dar în schimb, la o fază asemănătoare, la 0-0, în min. 18, a făcut semn ca jocul să continue, după un duel în careu Giuchici – Secăreanu. “Mi-a luat piciorul de sprijin, din imprudenţă”, a explicat Miro. Şi eliminarea lui D. Minea este dubioasă. “Nu i-am făcut nimic lui Gigel Bucur, a plonjat fără să-l ating. Îmi cer scuze suporterilor”. Şi cartonaşul roşu “oferit” lui Cruceru, parcă în compensaţie, a dovedit ziua slabă a “centralului”, studentul întârziind executarea unui aut. Mai mult, Salomir a şi făcut, involuntar un un-doi cu Chivescu în min. 89, în apropierea careului advers. De numele său se leagă o altă înfrângere penibilă, 0-4 cu Rapid, tot pe “Cetate”, Salomir fiind însoţit de M. Naghi, asistent care a dat cale liberă ultimelor două goluri, suspecte de ofsaid. (H.D.M.)