Reply To: 19.03.2005 Sportul Studentesc – Dinamo Bucuresti

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 19.03.2005 Sportul Studentesc – Dinamo Bucuresti Reply To: 19.03.2005 Sportul Studentesc – Dinamo Bucuresti

#70481
cameliu
Member

Avancronica gazeta:

Ofsaid!
Valentin Damian, Daniel Scorpie, Dan Udrea

Nicolae Marodin este arbitru FIFA din 2000. Fiul său, Ion, are 18 ani şi este legitimat din 1994 în Ştefan cel Mare. În acest moment face parte din grupa ’86 antrenată de Vasile Ghiţă. “Am preferat Dinamo în loc de Steaua sau Rapid deoarece este mai aproape de casă”, a punctat tatăl. El va oficia de la linie cel de-al doilea meci al lui Dinamo din acest campionat, prima oară întîmplîndu-se la partida Dinamo – FC Naţional, încheiată cu victoria oaspeţilor cu 1-0, joc în care prestaţia sa nu a ridicat semne de întrebare.

Comisia Centrală de Arbitri este la curent cu situaţia lui Marodin. Chiar asistentul a anunţat că fiul său este fotbalist la Dinamo. Dacă Ion Crăciunescu nu s-a ferit să-l delege, Nicolae Grigorescu, precedesorul său, a fost mai precaut. Ca să nu aibă probleme, în ultimul an de mandat nu l-a delegat deloc pe asistent la jocurile alb-roşiilor.

“Este problema lui Crăciunescu. Eu nu sînt preşedintele arbitrilor, nu răspund de acest caz”
Vasile Şiman, preşedintele Sportului

“Hai, domne’, să fim serioşi. Cîte jocuri am pierdut pe mîna lui Marodin? Dacă mai acuză cineva arbitrajul după venirea lui Crăciunescu în fruntea CCA, înseamnă că a înnebunit lumea”
Cristi Borcea, director executiv Dinamo

Ion Marodin (rîndul de jos, al patrulea de la stînga la dreapta) apare în fotografia grupei ’86 pe site-ul oficial al clubului Dinamo

Marodin: „Sînt profesionist”
Asistentul nu crede că e o problemă faptul că va oficia la un joc al lui Dinamo, club unde activează băiatul său

– Domnule Marodin, în această etapă o să oficiaţi ca asistent la meciul Sportul – Dinamo şi băiatul dumneavoastră joacă la una dintre grupele de juniori din Ştefan cel Mare.
– Şi? Ce legătura are una cu alta? El face fotbal la Dinamo, eu sînt arbitru profesionist şi îmi fac meseria într-un mod corect.

– Aţi anunţat la CCA faptul că fiul dumneavoastră joacă la Dinamo?
– Bineînţeles. Băiatul meu e acolo din 1994, dar eu n-am avut niciodată nici cea mai mică problemă la meciurile lui Dinamo la care am fost delegat.

– Dar de ce v-aţi dus copilul la Dinamo şi nu la alt club?
– Pentru că era cel mai aproape de locul unde stăm noi. Dar dacă o să-l întrebaţi pe el cu ce echipă ţine, o să aveţi o surpriză.

– V-au cerut vreodată cei din Ştefan cel Mare să-i favorizaţi la vreun meci pentru ca fiul dumneavoastră să se bucure de un tratament preferenţial la grupa de juniori?
– Niciodată. Şi dacă ar fi făcut aşa ceva îmi luam copilul de acolo imediat. El nu e fotbalist pentru că sînt eu arbitru, ci pe meritele lui. Dar să ştiţi că e cel mai bun închizător de la juniorii lui Dinamo.

– Nu era mai bine dacă nu v-ar fi trimis Crăciunescu la un meci al lui Dinamo? Nu v-aţi fi simţit mai bine?
– Nu. Mie îmi plac meciurile tari, cu miză. Şi apoi, unde sînt trimis merg cu plăcere şi îmi fac datoria de arbitru.

N-a avut probleme la meciurile lui Dinamo
Desemnat la finalul sezonului 2002-2003 cel mai bun asistent din România, Marodin a oficiat în ultimii doi ani şi jumătate la doar două meciuri ale lui Dinamo. În campionatul trecut a fost la Rapid – Dinamo 2-3, avînd o prestaţie bună, motiv pentru care a fost notat cu 7 de Gazeta Sporturilor. În tur a oficiat la Dinamo – FC Naţional 0-1 şi a avut din nou o evoluţie fără probleme, fiind notat tot cu 7.

CE SPUNE CRĂCIUNESCU
„Ne întoarcem iarăşi la chestii din astea?”
Ion Crăciunescu s-a arătat surprins de faptul că există suspiciuni în legătură cu Marodin. “Acum ce trebuia să fac, să-i iau şi numărul de la pantof băiatului lui Marodin? Ne întoarcem iar la chestii din astea? Dacă ar fi fost el implicat, da, aşa însă ce legătură are una cu alta?”, a spus Crăciunescu, care a adăugat: “Aduceţi-vă aminte că la chiar primul meci din mandatul meu de şef al CCA, la Supercupa Rapid – Dinamo (1-0) din 2003, Marodin a validat un gol marcat de Robert Niţă, gol de aur înscris în minutul 92, la care eu din tribună am zis că e ofsaid clar. M-am uitat a doua zi de o sută de ori pe casetă şi în cele din urmă i-am dat dreptate”.

Sportul Studenţesc – Dinamo Bucureşti
azi, ora 15:00
în direct pe Naţional TV

SPORTUL (alb – negru)
33. Stăncioiu – 7. S. Stancu, 6. Secăreanu, 2. A. Raţiu, 3. M. Dedu – 23. Fl. Maxim, 5. C. Lazăr, 10. T. Bălan – 9. Mazilu, 20. G. Bucur, 22. M. Nae
antrenor Dan Petrescu
Rezerve: 1. Stanca, 14. Ferfelea, 15. Ciupe, 16. L. Turcu, 17. Oae, 18. Curelea, 21. S. Rădoi
Absenţi: L. Rusu, Cruceru (suspendaţi)

DINAMO (alb-roşu)
12. Gaev – 15. Galamaz, 5. I. Badea, 30. Tamaş – 8. Fl. Petre, 25. Tamaş, 10. Grigorie, 3. Semeghin – 18. Mihalcea, 9. Cl. Niculescu, 7. Zicu
antrenor Ioan Andone
Rezerve: 23. Matache, 2. L. Goian, 14. Păcurar, 17. Bălţoi, 20. Ilin, 21. Ad. Cristea, 27. I. Bălan
Absenţi: Stelea, Mărgăritescu, Ad. Iordache (suspendaţi)

Arbitru I. Serea (Focşani). Asistenţi N. Marodin, I. Cojocaru (ambii Bucureşti). Rezervă T. Lajos (Timişoara). Observatori D. Neagu (Bucureşti), I. Igna (Timişoara)
Bilete – intrare liberă

19 martie 2005