Home › Forums › Archive › Sezon 2004-2005 Season – Divizia A › 09.04.2005 Sportul Studentesc – FC Arges Pitesti › Reply To: 09.04.2005 Sportul Studentesc – FC Arges Pitesti
Gsp:
Fotbal de lemn Tănasă
Maria Andrieş
Cîrţu i-a învăţat pe piteşteni cel puţin un lucru: să ucidă fotbalul fără risipă de efort. Studenţii s-au aruncat în atac din primele minute, cu un lob al lui Mazilu (min. 5) care avertiza că gazdele au poftă de gol. Dar entuziasmul găştii nebune s-a izbit de blocul greoi meşterit de Sorinaccio. Argeşul a făcut totul să frîneze jocul, cu Bilaşco şi Tănasă mereu în contratimp. Pînă şi atacurile violeţilor semănau cu un fel de tragere de timp, cu Bilaşco şi Tănasă mereu defazaţi, cu un Sava care se menaja şi în atac, şi în apărare, cu un Dică fără vlagă şi inspiraţie. Primul şut spre poartă al oaspeţilor a venit abia în minutul 13, din piciorul lui Tănasă. La faulturi au stat mai bine, profitînd de indulgenţa lui Serea, Dobre şi Sava au pus piedici în neştire. ît
Cum oaspeţii au înghesuit jocul pe centru, elevii lui Dan Petrescu au forţat pe laturi, prin sprinturile lui Tibi Bălan, Rusu şi Bucur. Un lob al lui Mazilu (m. 5) şi o torpilă a lui Cruceru (m.15), de la 20 de metri, au deschis ostilităţile. Sportul a etalat acelaşi fotbal în stadiu de proiect, sclipitor şi distrat, cu numere personale şi improvizaţii. În repriza a doua starurile din Regie au dat un veritabil recital al neputinţei. “Motoraşul” Bălan a funcţionat mai mult în gol, iar “vîrful” Bucur a funcţionat mai mult aiurea. Un cap al lui Nae, din careu, peste poartă (m. 80) a încununat munca în zadar a studenţilor”. Fotbalul premiază insistenţa, dar dacă se insistă unde trebuie şi cum trebuie.
“N-am văzut în viaţa mea echipă mai defensivă ca FC Argeş. Merita să piardă pentru modul în care a abordat partida”
Dan Petrescu
Petrescu supărat
La conferinţa de presă, antrenorul Dan Petrescu a fost critic la adresa lui FC Argeş pentru maniera de joc a oaspeţilor. “În două meciuri am luat două puncte, deşi meritam 6 puncte în ambele manşe. Preda a apărat foarte bine, în condiţiile în care piteştenii nu şi-au creat nici o ocazie. Am pierdut două puncte imense. Dacă exista un Dumnezeu, Nae marca cu capul în finalul meciului”, a spus Petrescu. Sorin Cîrţu a remarcat joculde apărare al formaţiei sale. y Paul Muntenescu
Piţi i-a remarcat pe Bucur şi pe Bălan
Giger Bucur şi Tibi Bălan au revenit ieri în echipa Sportului, după ce-au fost accidentaţi. Selecţionerul Victor Piţurcă s-a declarat mulţumit de evoluţia celor doi, deşi antrenorul Dan Petrescu a declarat că “ei au evoluat la jumătate din capacitate”. Gigel Bucur a rămas surprins de declaraţia antrenorului echipei naţionale. “Înseamnă că e foarte bine dacă nea Piţi a vorbit frumos despre mine, în condiţiile în care n-am fost în apele mele”, a spus atacantul. y Paul Muntenescu
Sportul FC Argeş 0-0
Sportul
4-4-2
Antrenor Dan Petrescu
33. Stăncioiu
21. S. Rădoi
6. Secăreanu
2. A. Raţiu
13. L. Rusu
(3. Dedu – min. 55)
7. St. Stancu
(18. Curelea – min. 80)
8. Cruceru
5. C. Lazăr
10. T. Bălan (cpt)
9. Mazilu
20. G.Bucur
(22. M. Nae – min. 72)
FC Argeş
4-4-2
Antrenor Sorin Cîrţu
1. Preda
3. Baicu
15. Şomcherechi
25. M. Radu (cpt)
5. Chiţa
13. E. Dică
19. C. Dobre
(11. Năstăsie – min. 79)
18. M. Sava
(17. Domocoş – min. 66)
10. Prepeliţă
(8. Danciu – min. 46)
9. Tănasă
7. Bilaşco
Rezerve
Sportul: 1. Stanca, 4. N. Vasile,14. Ferfelea, 17. M. Oae,
FC Argeş: 72. Vintilă, 6. Bobi Verdeş, 21. Marincău, 24. Vrăjitoarea, 26. R. Neagoe
Cartonaşe
Galbene: Rădoi (16), Curelea (89) / E. Dică (23)
Arbitru I. Serea (Focşani) 6, Asistenţi A. Oniţă (Constanţa) 6 şi S. Caia (Timişoara) 6
Spectatori: 3.500
10 aprilie 2005