Reply To: 09.04.2005 Sportul Studentesc – FC Arges Pitesti

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 09.04.2005 Sportul Studentesc – FC Arges Pitesti Reply To: 09.04.2005 Sportul Studentesc – FC Arges Pitesti

#70755
cameliu
Member

Prosport:

Mai nimic la nimic
Curelea l-a deschis în adîncime pe Tibi Bălan, mijlocaşul gazdelor a centrat chiar de pe linia de fund, de pe dreapta, iar Nae, singur cu portarul şi cu propriile spaime, a plasat mingea cu capul pe lîngă poartă. În mod normal, cronica ar trebui să se oprească aici, conţinînd numai descrierea singurului moment de fotbal autentic al partidei. Pentru apariţia lui a fost nevoie de o aşteptare de 86 de minute, timp în care băieţii lui Dan Petrescu au ţinut parcă să aplice absurd cerinţa numărul unu a tehnicianului: fără mari ratări. Şi acestea n-au apărut, exceptînd ocazia lui Nae, pentru simplul motiv că argeşenii au pus studenţilor semnul interzis undeva la 25 de metri de poartă. Iar oamenii lui Petrescu, ascultători, obosiţi şi cu inspiraţia pe avarie au respectat întocmai legile geometrice ale ţesăturii defensive piteştene. De la Cîrţu poţi aştepta spectacolul în măsura în care vii la stadion ca regizor de film. Teatral, agitat şi atent la orice gest care i-ar putea spori notorietatea, Cîrţu a mutat conştient spectacolul din iarbă pe bancă. A jucat teoretic cu o linie de patru fundaşi, dar au fost momente în care se apăra cu 10 oameni, lăsînd impresia că singurul consum energetic acceptat trebuia să se facă pentru îngheţarea rezultatului, nu pentru urmarea vreunei dorinţe ofensive. Se poate spune că argeşenii au trişat spiritul fotbalului, dar afirmaţia s-ar justifica doar prin comparaţie cu prestaţia gazdelor. Bălan şi Bucur, introduşi oarecum surprinzător de Petrescu, n-au putut face diferenţa, aşa cum nu poţi dărîma o fortăreaţă cu lopeţele de nisip.

Legiunea stelistă în tribune
Zenga a fost prezent la meci, el luînd loc la masa presei, unde n-a rămas decît zece minute. După aceea, tehnicianul s-a ridicat şi a plecat la tribuna I acolo unde erau prezenţi Mihai Stoica (foto) şi Valeriu Argăseală. În pauză, italianul şi preşedintele au fost asaltaţi de fani. (Andrei CĂLIN)

Cîrţu, apostrofat de un fan
Conform obiceiului, Sorin Cîrţu a stat pe toată perioada partidei la marginea terenului, strigînd la jucătorii săi. La sfîrşitul primelor 45 de minute, unul dintre fanii Sportului s-a îndreptat în viteză spre tunelul de la vestiare şi a strigat către tehnician: “Întinereşte bă, echipa! Nu mai juca cu gloabele astea care au trecut de 25 de ani şi nu mai fac faţă nici în Divizia C”. “Lasă-mă pe mine să antrenez echipa”, i-a replicat Cîrţu. (Sebastian STAN)