Reply To: 09.04.2005 Sportul Studentesc – FC Arges Pitesti

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 09.04.2005 Sportul Studentesc – FC Arges Pitesti Reply To: 09.04.2005 Sportul Studentesc – FC Arges Pitesti

cameliu
Member

Vînătorii de note
Maria Andrieş

După ce Cîrţu le spune ce şi cum să joace, Sava şi compania rămîn probabil cu o singură nelămurire, una mare de tot: “Muieţi-s posmagii?”. După ce Dan Petrescu le spune băieţilor ce şi cum să joace, adaugă: “După meci, s-ar putea să primiţi şi posmagi”. Pe cît de leneş e fotbalul piteştean, pe atît de flămînd e fotbalul studenţesc. Lipsurile au ieşit la iveală în meciul din Regie. Cîte minusuri conţine acel inexpresiv 0-0!

Cei doi antrenori şi-au predat lecţiile conştiincios. Ce-au înţeles jucătorii s-a văzut pe teren. Piteştenii au redus clasicul catenaccio la capacitatea lor de învăţare. N-au jucat nici fotbal, nici antifotbal, ci minifotbal, şi ăsta cînd îşi aduceau aminte. Iar “studenţii” păreau că uită lecţia la jumătatea drumului spre poarta lui Preda. Bălan a făcut figură de premiant, care vînează o notă frumoasă la toate materiile: dribling, stop pe piept, sprint pe dreapta, sprint pe stînga.

Impresia de ansamblu? Cea de totdeauna. Băieţii ăştia pot mai mult, dar le lipseşte ceva. “Gaşca nebună” nu-i destul de nebună. Nici Bucur, nici Bălan, nici Rusu, nici Mazilu nu îndrăznesc să fie nebuni pînă la capăt, să sfideze mediocritatea. Asta nu-i poate învăţa antrenorul. Asta se învaţă din disperare şi din posmagii lui Şiman.

ANTRENORI
“Astfel de formaţii merită să piardă”
Dan Petrescu a criticat maniera mult prea defensivă a echipei pregătite de Sorin Cîrţu
Paul Muntenescu

“Nu am văzut o echipă mai defensivă ca Argeşul. Astfel de formaţii merită să piardă”, a răbufnit la sfîrşitul partidei Dan Petrescu. Tehnicianul Piteştiului, Sorin Cîrţu, a replicat: “La meciul din etapa trecută cu Farul noi meritam să facem doar egal? Eu cred că Sportul şi Argeşul au fost două echipe care s-au anulat reciproc. Nu ştiu dacă ei ne-au studiat, dar eu am văzut prima repriză a lor cu Dinamo. Am observat că au trimis peste 30 de pase lungi şi mi-am dat seama că aşa joacă.”

Antrenorul Sportului a criticat şi ieri maniera de joc a lui FC Argeş. “Despre ce tactică să vorbim cînd ei s-au apărat tot meciul?! Mie îmi plac echipele care vor să cîştige tot timpul şi să marcheze. Din păcate, şi arbitrii de la noi încurajează jocul defensiv. În acest sezon nouă norocul ne cam lipseşte. Am ratat o ocazie imensă pe finalul partidei prin Nae.”

“Nu este o întîmplare că toate echipele pe care le pregăteşte domnul Cîrţu se spune că sînt defensive”
Dan Petrescu

EXPRES
Probleme / “Rădoi şi Maxim sînt suspendaţi, Rusu e accidentat, în timp ce Bălan şi Bucur încă nu s-au refăcut complet. O să avem probleme în meciurile care vor urma”, a declarat antrenorul Sportului, Dan Petrescu. / Paul Muntenescu

Bucur / “Nu am jucat la nivelul meu maxim în partida cu Argeş. M-a durut capul şi am fost cam ameţit. Sînt răcit bine, de aia nu am evoluat nici cu Craiova etapa trecută. Voi merge la doctor să văd exact ce am”, a explicat atacantul din Regie. Bucur a împlinit vineri 25 de ani. / Paul Muntenescu

Comparaţie / Prezent în tribune alături de Valeriu Argăseală şi Walter Zenga, Mihai Stoica l-a asemuit, într-o discuţie cu cei doi oficiali din Ghencea, pe Ciprian Tănasă cu fostul vîrf al Stelei, Claudiu Răducanu: “Ce seamănă Tănasă de la Argeş cu Răducanu, la stil de joc, la fizic.” / Paul Muntenescu

Şomcherechi / Fundaşul piteştean are de ieri piciorul în ghips după ce şi-a scrîntit glezna în partida cu Sportul. / Cristi Marinescu