Reply To: 16.04.2005 Farul Constanta- Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 16.04.2005 Farul Constanta- Sportul Studentesc Reply To: 16.04.2005 Farul Constanta- Sportul Studentesc

#70796
cameliu
Member

Gazeta:

Înger şi demon
Ionuţ Coman (Constanţa)

Eroul “rechinilor” în debutul returului, Guriţă a fost din nou personajul principal în disputa cu “studenţii”. Veteranul a încheiat un prim sfert de ora furtunos, executîndu-l sec pe Stăncioiu la capătul unei acţiuni-şnur începute de Apostol.

Era cireaşa de pe tort, după ce ambele formaţii au oferit un debut de partidă nebunesc. Îmbătaţi de calificarea în finala Cupei României, constănţenii au vrut să termine rapid conturile. S-au aruncat în atac încă din start, dar bara l-a oprit pe Cristocea (4) din drumul spre gol. Ofensiva totală a continuat, dar şi în jumătatea Farului. Barbu a respins din faţa porţii goale (7), iar Curcă a fost salvat de transversală la şutul lui Nae (11). Golul lui Guriţă a schimbat cursul jocului, gazdele lăsîndu-şi adversarii să rişte mai mult.

Elevii “Bursucului” n-au aşteptat încă o invitaţie, dar n-au mai găsit culoare spre poarta lui Curcă. Gestul necugetat al aceluiaşi Guriţă – care l-a bruscat inutil pe Maxim şi a văzut cartonaşul roşu – a înclinat balanţa în favoarea lor.

Reuşita lui Mazilu a venit logic, chiar dacă gazdele nu făcuseră pasul înapoi. Pînă la final, “gaşca nebună” din Regie l-a făcut din nou pe Dan Petrescu să-şi smulgă părul din cap, ratînd cu nonşalanţă ocazia de a pleca de pe Litoral cu trei puncte. O parte din “vină” i-a aparţinut şi lui Curcă. Acesta a salvat Farul de la a doua înfrîingere pe teren propriu din actualul sezon, blocînd şutul lui Ferfelea din prelungirile partidei.

Mihai Guriţă, în duel cu Maxim, a spus după meci că n-a lovit cu cotul: “A fost un duel umăr la umăr, poate cel mult să-mi fi dat cartonaş galben” / Ştefan Ciocan (Constanţa)

22 de ani şi 7 luni au trecut de la ultimul succes al Sportului la Constanţa, 0-2 pe 2 octombrie 1982. Marcatori au fost atunci Mircea Sandu şi Florin Grigore, iar la Farul a jucat şi Gică Hagi, la al doilea său meci în Divizia A. De atunci, s-au mai disputat 13 partide pe Litoral între cele două echipe, alb-albaştrii obţinînd 11 succese

Secăreanu, răpus de gripă
Trecut iniţial ca titular în centrul defensivei bucureştene, Constantin Secăreanu a fost lăsat pe banca de rezerve de Dan Petrescu. Jucătorul Sportului a acuzat o stare gripală în cursul dimineţii de ieri, însă a ieşit la încălzire alături de colegii săi. Pentru că nu a rezistat, “Bursucul” a fost nevoit să-l treacă pe Dedu în centrul apărării şi să-l introducă pe Maxim pe banda stîngă.

Popeye, mascota constănţenilor
După ce la meciul din Bănie au afişat un banner imens, pe care era imprimat Popeye Marinarul cu trofeul Cupei României în mînă, constănţenii au mai pregătit o surpriză. Pentru prima oară, pe pista stadionului “Gheorghe Hagi” s-a aflat noua mascotă, chiar personajul de desene animate. Acesta a fost întîmpinat cu aplauze de spectatori şi i-a salutat pe jucătorii Farului înainte de startul disputei.

ARBITRAJ
Dan Petrescu a fost eliminat
Antrenorul oaspeţilor a fost trimis în tribună în minutul 41 de “centralul” Lucian Dan pentru proteste, la indicaţia arbitrului de rezervă Lucian Cincă. “Nu ştiu de ce am fost sancţionat. Pur şi simplu l-am întrebat de ce nu ne-a dat un fault. Nu mai pot să zic nimic? Am văzut arbitrul norvegian care punea jucătorii să-şi dea mîna, cel elveţian care a cerut scuze antrenorului, însă ai noştri nu vor să înveţe nimic de la aceştia. Nu meritam să fiu eliminat, dar nu mai vreau să comentez nimic pentru că oricum risc suspendarea”, a declarat după meci Dan Petrescu, adăugînd că echipa sa a pierdut două puncte: “După eliminarea lui Guriţă am ratat patru-cinci ocazii de a marca şi consider că am fi meritat victoria. Am jucat ofensiv, nu ca alte formaţii care vin la Constanţa să se baricadeze în faţa porţii”.

De partea cealaltă, Petre Grigoraş s-a mulţumit să spună că eliminarea lui Guriţă nu i s-a părut justificată. “Nu sînt eu în măsură să comentez şi sînt sigur că domnul Crăciunescu va analiza la rece arbitrajul”.

17 aprilie 2005