Reply To: 23.04.2005 Sportul Studentesc – Otelul Galati

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 23.04.2005 Sportul Studentesc – Otelul Galati Reply To: 23.04.2005 Sportul Studentesc – Otelul Galati

#70813
Radu Dobrin
Member

Sportul Studenţesc a câştigat fără probleme meciul cu Oţelul Galaţi, scorul de 3-2 nefiind strâns decât pe tabela de marcaj, fiindcă în realitate a existat doar o echipă pe teren. Cu 30 de puncte adunate, echipa lui Dan Petrescu poate privi liniştită ultimile meciuri din campionat, mai ales că etapa viitoare studenţii vor juca tot în Regie cu Politehnica Iaşi.

Echipa lui Stoichiţă a venit în Bucureşti cu gândul de a obţine o remiză albă, dar Gigel Bucur le-a stricat planurile imediat, deschizând scorul încă din minutul 2. Acesta a intrat în careul oţelarilor, pe partea stângă şi din unghi a trimis mingea în colţul lung. În minutul 11, Maxim a şutat din lovitură liberă, bine, dar Cernea a reţinut. În continuare studenţii au dominat clar jocul, iar Mazilu ar fi putut majora scorul, dar şutul său din aceiaşi poziţie din care Bucur deschisese scorul a fost respins în corner de Cernea. Aşa cum era de aşteptat, Sportul s-a desprins pe tabela de marcaj, după un gol de senzaţie. Edi Stăncioiu a trimis o pasă perfectă de circa 70 de metri la Tibi Bălan, acesta a centrat în careu de unde Gigel Bucur a reluat cu capul în plasa lui Cernea. În minutul 28 Bucur a trimis de la 16 metri, dar Cernea a fost atent şi scorul a rămas 2-0. Cea mai bună apărare din Divizia A a primit al treilea gol în minutul 33, când Bucur a obţinut şi transformat un penalty. Era 3-0, hatt-rick Bucur, internaţionalul din Regie revenind cu această ocazie şi în fruntea golgheterilor Diviziei A, având acum 16 goluri marcate, cu unul mai mult decât Claudiu Niculescu.

La reluare, Sportul nu a mai dorit să atace şi a jucat econom, preferând să se apare şi să contraatace. Eforturile echipei lui Stoichiţă de a nu se face de râs în Regie au dat roade în minutul 57, când Victoraş Iacob a primit o minge în careu de la Balauru, a preluat frumos şi singur cu Stăncioiu a redus din handicap. Aflat în tribune, Dan Petrescu a văzut că ceva nu mergea la echipa sa de la reluare şi l-a înlocuit pe Nae cu Dedu, pentru a da un plus de încredere apărării. Între minuele 63 şi 65 Bucur, Mazilu sau Stancu ar fi putut înscrie, dar au ratat. În minutul 73 Gigel Bucur a arătat că este mare jucător, driblând trei adversari ca în curtea şcolii, spre deliciul galerie Ultras. Deşi ar fi putut fi câştiga lejer meciul cu 5-1 sau 8-1, studenţii au încasat pe final de meci un gol stupid de la Aldea, după o greşeală a lui Viorel Ferfelea. Scor final Sportul-Oţelul 3-2, cele două echipe împărţindu-şi punctele în acest sezon, după ce în tur a fost 1-0 pentru gălăţeni.

Divizia A, Etapa a 21-a, Bucureşti, Stadion: “Sportul Studenţesc”, Ora: 17:00, Spectatori: 800
Arbitru: Anton Heleşteanu (Iaşi)

Sportul Studenţesc Bucureşti – Oţelul Galaţi 3 – 2 (3-0)
Au marcat: Gigel Bucur (2, 18, 33p) – Victoraş Iacob (57), Bogdan Aldea (89)

Sportul (antrenor Dan Petrescu): Eduard Stăncioiu – Sorin Răadoi, Constantin Secăreanu, Alin Raţiu, Florin Maxim – Tibi Balan, Florentin Cruceru (86 Viorel Ferfelea), Stelian Stancu, Marius Nae (61 Marian Dedu) – Ionuţ Mazilu, Gigel Bucur (88 Costin Curelea)

Oţelul (antrenor Mihai Stoichiţă): Cornel Cernea – Daniel Munteanu, Marian Zeciu, Sergiu Ghidarcea (46 Ionuţ Bădescu) – Silviu Izvoreanu, Viorel Tănase, Nicolae Balauru, Ionuţ Dragomir – Ciprian Mozacu, Victoraş Iacob, Dănuţ Oprea (83 Bogdan Aldea).

Sorin AROTĂRIŢEI (http://www.romaniansoccer.ro)