Reply To: 23.04.2005 Sportul Studentesc – Otelul Galati

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 23.04.2005 Sportul Studentesc – Otelul Galati Reply To: 23.04.2005 Sportul Studentesc – Otelul Galati

#70814
07Ex
Keymaster

Bucuria lui Gigel Bucur
Atacantul formaţiei din Regie a marcat chiar de Sf. Gheorghe trei goluri cu ajutorul cărora a revenit pe primul loc în clasamentul golgeterilor. Sclipitor în anumite momente, micuţul atacant a dictat ritmul partidei dominate de la un cap la altul de formaţia-gazdă. Supervizaţi din tribună de Dan Petrescu, client fidel al suspendărilor dictate de comisiile FRF, “studenţii” s-au aruncat încă din primul minut asupra defensivei gălăţene. Astfel, la cel dintîi atac, Gigel Bucur a trecut în viteză pe lîngă fundaşii adverşi şi a şutat în colţul lung al porţii lui Cernea. 1-0, şi Stoichiţă şi-a mototolit în pumn foile cu tactica pregătită înaintea meciului. Gazdele au continuat să etaleze în continuare acelaşi joc generos, rînd pe rînd Maxim, Mazilu şi Bucur salutînd din fugă apărarea moldovenilor, dar finalizările lor au lăsat de dorit. În minutul 17, portarul Stăncioiu a aruncat mingea pînă în jumătatea adversă, Tibi Bălan a centrat după un sprint de 20 de metri, iar Gigel Bucur, venit perfect la întîlnirea cu balonul, s-a înălţat şi a marcat sub bară. Apărarea Oţelului a gafat în serie, iar în minutul 33 Bucur şi-a completat din penalty hat-trick-ul care l-a readus pe prima poziţie a clasamentului golgeterilor, cu 16 reuşite, la două distanţă de Claudiu Niculescu.

Suspans pe final
Gălăţenii au arătat ca o echipă greoaie. Victoraş Iacob a părut izolat între cei doi fundaşi ai Sportului, cei care ar fi trebuit să-l sprijine, Oprea şi Mozacu, jucînd în multe momente lipiţi de tuşele terenului. Stoichiţă a schimbat la pauză, introducîndu-l pe Bădescu în locul lui Ghidarcea, iar rezultatul a fost reprezentat de golurile lui Victoraş Iacob (57) şi Bogdan Aldea (87), care au asigurat suspansul ultimelor minute. Sportul a controlat însă situaţia, conservîndu-şi avantajul minim.

Mihai Stoichiţă nu e supărat pe Ghidarcea
Deşi principalul vinovat la marcarea golurilor gazdelor a fost fundaşul Ghidarcea, antrenorul gălăţenilor, Mihai Stoichiţă, nu era foarte supărat pe acesta. “Nu pot să distrug un jucător după un singur meci. În fotbal se mai întîmplă şi lucruri de acest gen”, a declarat tehnicianul. “Lippi” şi-a amintit că în vremea cînd juca la Jiul, în 1973, tot cu Sportul, a reuşit să revină de la 3-0 la pauză la 3-3 la final. (Cătălin ANTON)

“Voi face cinste cu prăjituri!”
Gigel Bucur a fost în prima repriză one man show-ul partidei. A marcat cu piciorul, cu capul şi dintr-un penalty.
Ţi-ai făcut un cadou de ziua numelui.
Gigel Bucur: Da, sînt foarte fericit că am marcat de trei ori, dar mai ales că am cîştigat cele trei puncte şi am spart gheaţa în retur, iar acum ne-am mai liniştit cu retrogradarea.
Lupţi pentru titlul de golgeter?
La început nu mi-am propus acest lucru, dar acum ar fi frumos să cîştig acest titlu.
E mai greu fără Dan Petrescu pe bancă?
Nu, noi l-am vrea mereu aproape de noi, pentru că la Sportul sîntem o adevărată familie.
O să le faci cinste colegilor?
Cu siguranţă mîine (n.r – azi) le voi aduce la vestiar sucuri şi prăjituri, pentru că noi nu bem bere.

Dan Petrescu la oficială, Costin Lazăr în tribună
Tehnicianul “studenţilor” n-a putut sta pe banca de rezerve din cauza suspendării de două etape primite din partea Comisiei de Disciplină a LPF. Bursucul a ocupat un loc la tribuna oficială, ţinînd legătura la telefon cu secundul Cezar Zamfir, iar jucătorii nu i-au simţit lipsa. De
la tribuna I a stadionului a urmărit meciul şi mijlocaşul Costin Lazăr, venit în cîrje, după accidentarea suferită în meciul cu Farul. (Cătălin ANTON)
radu.dragut@prosport.ro