Home › Forums › Archive › Sezon 2004-2005 Season – Divizia A › 23.04.2005 Sportul Studentesc – Otelul Galati › Reply To: 23.04.2005 Sportul Studentesc – Otelul Galati
Ceva din Hagi
Radu Oprişan
Sportul a oferit sîmbătă o mostră de joc tipic celui consacrat în ultimii ani. Să ai 3-0 la pauză şi să termini meciul tremurînd la 3-2, cu Dan Petrescu dîndu-se cu capul de termopanele de la tribuna oficială, nu-i de colea pentru oricine, nu însă şi pentru gaşca răzgîiată din Regie. De data aceasta studenţii au acumulat suficient capital în prima parte, astfel încît le-a ajuns pentru două reprize.
Potopul de goluri ale lui Bucur a pus, oarecum nemeritat, în penumbră un alt om important în angrenajul Sportului, şi anume Tibi Bălan. Căpitanul Regiei este, dacă se poate face o asemenea comparaţie la o scară atît de mare, ceea ce era Hagi pentru echipa naţională, mai cu seamă că poartă tricoul cu numărul 10. Sîmbătă a dat pase inteligente, una fructificată de Bucur, a scos un penalty “făcîndu-l” din gleznă pe Ghidarcea şi s-a remarcat printr-un joc inteligent. Ca să forţeze parcă această comparaţie cu Hagi, a încercat şi un lob de la 45 de metri, mingea ţinînd cîteva secunde asistenţa cu răsuflarea tăiată, pînă să treacă un pic peste vinclu. Se vede fără ochelari că Bălan are clasă, dar el mai trebuie să demonstreze că nu este un jucător de conjunctură, ce se exprimă cu geniu doar în contextul Regiei.
Oţelul îl vrea!
Stoichiţă spune că aşteaptă un răspuns de la Londra pentru achiziţionarea lui Bucur
Paul Muntenescu
– Domnule Stoichiţă, aţi spus că în vară Oţelul va face o campanie puternică de transferuri. Este Bucur pe lista dumneavoastră?
– Proiectul este la Londra, unde se află patronul nostru. Aşteptăm un răspuns în următoarele săptămîni. Mi-aş dori în echipă jucători precum Bucur, Lazăr, Bălan sau Mazilu! Dacă se va aproba proiectul, eu o să încerc să discut cu domnii Petrescu şi Şiman despre aceşti fotbalişti.
– Dacă nu veţi primi un răspuns afirmativ de la Londra, o să plecaţi de la Oţelul?
– M-am legat pe doi ani şi jumătate de Galaţi. Rămîn aici cu şi fără bani. Singurul lucru care se va schimba în cazul unui răspuns negativ o să fie doar obiectivul. De la Farul am plecat pentru că atunci nu erau în lot fotbalişti precum Paşcovici, Baicu, Todoran sau Apostol. Oricum, cred că le-am făcut un mare bine că am plecat, aşa s-au ambiţionat mai mult.
“Nu le-am zis să se retragă”
După ce a marcat trei goluri fără să primească nici un şut pe spaţiul porţii, “studenţii” au abordat mai defensiv a doua parte a meciului cu Oţelul. “Nu le-am zis să se retragă! Aşa am păţit şi în a doua repriză cu Dinamo. Nu depinde neapărat de mentalitate, ci şi de cît poţi. La pauză nu eram liniştit la 3-0, s-a văzut cum a revenit Naţionalul cu Rapid”, a comentat Petrescu. y Paul Muntenescu
16 este numărul golurilor marcate de Gigel Bucur în acest sezon. “Studentul” a reuşit două hattrickuri pînă acum: cu Apulum şi Oţelul
Sportul 3-2 Oţelul
La pauză 3-0
Marcatori
G. Bucur (2, 17, 35-11m)
Stăncioiu
………………
S. Rădoi
Raţiu
Secăreanu
Maxim
……………….
T. Bălan (cpt)
S. Stancu
Cruceru
M. Nae
……………….
G. Bucur
Mazilu
Antrenor Dan Petrescu
Schimbări:
min. 58 – DEDU – M. Nae
min. 86 – FERFELEA – Cruceru
min.89 – CURELEA – G. Bucur
Rezerve: Stanca, N. Vasile, Varga, Oae
Cartonaşe
Galben: T. Bălan (90Ă1), Ferfelea (90Ă2)
Marcatori
Iacob (57)
Aldea (88)
Cernea
………………
Dragomir
Ghidarcea
Zeciu
D. Munteanu
Izvoreanu
……………….
D. Oprea
Balauru
V. Tănase (cpt)
Mozacu
……………….
V. Iacob
Antrenor Mihai Stoichiţă
Schimbări:
min. 46 – BĂDESCU – Ghidarcea
min. 84 – ALDEA – D. Oprea
Rezerve: Barbu, Macrie, Toporan, M. Alexandru, Mogoş
Cartonaşe
Galben: Cernea (22)
Arbitru A. Heleşteanu (Iaşi) 7
Asistenţi E. Crîngaşu (Ploieşti) 7
Cl. Tripa (Arad) 7
Spectatori: 2.000
Cum s-au marcat golurile
1-0, G. Bucur (2) – a pătruns pe lîngă Ghidarcea şi, din careu, a şutat pe colţul lung
2-0, G. Bucur (17) – Stăncioiu a degajat bine pentru Bălan, acesta a centrat şi Bucur, venit pe colţul lung, a marcat cu capul
3-0, G. Bucur (35) – a transformat penaltyul acordat la un fault al lui Ghidarcea asupra lui Tiberiu Bălan
3-1, Iacob (57) – a preluat o minge în careu şi a şutat puternic
3-2, Aldea (88) – a pătruns din stînga pe centru şi a tras pe lîngă Stăncioiu
25 aprilie 2005