Reply To: 27.04.2005 Sportul Studentesc – Politehnica Iasi

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 27.04.2005 Sportul Studentesc – Politehnica Iasi Reply To: 27.04.2005 Sportul Studentesc – Politehnica Iasi

#70864
07Ex
Keymaster

Bîlbă de meci
Ieşenii au obţinut un egal important în lupta pentru supravieţuire, dar evoluţia de ansamblu a celor două echipe a fost mediocră. Cînd nu stăpîneşti regulile de bază, fotbalul se transformă într-un sport dificil şi urît. Pe arena din Regie, ieri, doar vremea a fost frumoasă. În schimb, prestaţia oferită de cele două formaţii a fost mediocră. Un plus, totuşi, pentru “studenţii” ieşeni care au meritul de a fi obţinut un egal în deplasare, important în lupta lor pentru menţinerea în Divizia A. Ionuţ Popa a schimbat tactica pentru acest meci, preferînd o linie de mijloc cu doar patru jucători şi una defensivă cu cinci fundaşi. Aparent singur, atacantul Bîlbă a fost însă mereu ajutat de Arhire, dar şi de Bogdanovic sau Gavatorta. Ieşenii au profitat de soluţia de compromis a lui Dan Petrescu, Dedu fundaş stînga, şi au încercat să penetreze apărarea bucureşteană mereu prin acea breşă. Suflul tot mai puternic al eşalonului secund i-a îndîrjit şi mai tare pe moldoveni, care au dominat începuturile ambelor reprize.

Ionuţ Mazilu n-a mărit diferenţa
Reuşita lui Nae a mai redus din elanul ieşenilor. Mazilu n-a ştiut însă să profite în minutele 29 şi 45 cînd a ratat singur cu Brăneţ. A înscris însă Bîlbă (ultima dată marcase în Divizia A în meciul din tur dintre aceleaşi formaţii) şi Popa a răsuflat uşurat. Bucureştenii s-au năpustit în atac pe final, dar fără consistenţă. Nici nou-intratul Curelea, dar nici Ferfelea sau Varga nu au adus nimic nou în jocul Sportului Studenţesc, obligat să se mulţumească cu un egal. Poli mai simte încă mirosul Diviziei A.

Dan Petrescu: “Sînt supărat că nu putem cîştiga două partide la rînd!”
Dan Petrescu (medalion), antrenorul studenţilor, a fost afectat de semi eşecul cu Poli Iaşi. “Asta este cea mai veche problemă a Sportului. Nu putem cîştiga două meciuri la rînd. E o problemă mentală, nu fizică”, a recunoscut “Bursucul”. Deşi a fost refăcut complet după o accidentare suferită la muşchii abdominali, Liviu Rusu, unul dintre stîlpii apărării “studenţilor”, n-a fost folosit ieri de către Dan Petrescu. “Nu mi se pare corect faţă de colegii mei care au cîştigat jocul cu Oţelul Galaţi, să intru acum în primul «11»”. Referitor la “dubla” cu Poli şi Steaua, “studentul” anticipa înainte de startul partidei de ieri: “Cu moldovenii va fi mult mai greu decît cu roş-albaştrii”. “În Ghencea am mai bătut şi, în general, am făcut meciuri foarte bune pe acel gazon. Oricum noi nu ne gîndim la altceva decît să aducem trei puncte din deplasare”, a mai adăugat fundaşul alb-negrilor. (Andrei CĂLIN)

Popa, înjurat de spectatori
În minutul 4 al partidei, la o fază în care Gigel Bucur a fost oprit neregulamentar de Beceru, centralul Martiş a acordat lovitură liberă, stîrnind proteste din partea antrenorului ieşean Ionuţ Popa (foto). Tehnicianul a fost imediat apostrofat de spectatori. Mai mult, în minutul 20, unul dintre suporterii Sportului s-a îndreptat către gard, în spatele băncii de rezerve a oaspeţilor, înjurîndu-l pe tehnician ca la uşa cortului, antrenorul moldovenilor fiind calmat cu greu de arbitrul de rezervă. (Andrei CĂLIN)

Nae, somat să bată în Ghencea
Marius Nae i-a luat locul la mijlocul terenului pe partea dreaptă căpitanului Tibi Bălan, suspendat pentru cumul de cartonaşe. Nae a avut o evoluţie bună, reuşind să deschidă scorul în minutul 19. Cu toate acestea, el a fost schimbat în minutul 66, cu Costin Curelea. În timp ce se îndrepta spre banca de rezerve, micuţa galerie a Sportului i-a scandat: “Nae, vino-ncoa/ Ca să batem pe Steaua!”. (Andrei CĂLIN)
mugurel.dumitru@prosport.ro