Reply To: 04.05.2005 Sportul Studentesc – CFR Cluj Napoca

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 04.05.2005 Sportul Studentesc – CFR Cluj Napoca Reply To: 04.05.2005 Sportul Studentesc – CFR Cluj Napoca

#70956
07Ex
Keymaster

Fotbal fără miză

În Regie s-a deschis ieri seria meciurilor de amorul artei. Relaxante, cum ar zice Jean Pădureanu. Antrenorul Aurel Şunda explica înaintea meciului ce-i mai mînă în luptă pe elevii săi: punctele transformate în prime. Motivaţia a ţinut doar în primele 15 minute, cînd ardelenii s-au urcat bine de tot peste “studenţii” lui Dan Petrescu. Foc de paie stins după un şut peste poartă prins de Florin Dan (11).

Alb-negrii au alergat de plăcere, fiindcă s-au obişnuit să fie plătiţi din an în Paşte. La prima incursiune în terenul advers, fotbaliştii Sportului s-au şi pupat. Mazilu a deschis scorul în minutul 18, printr-o lovitură cu capul la care portarul Ştef a rămas ca la dentist. Fotbalul de plăcere a continuat şi după numai patru minute vedeta gazdelor, Tibi Bălan, şi-a făcut numărul şi a dus scorul la 2-0, fructificînd serviciul ca la carte marca Gigel Bucur. Totul sub privirile admirative ale lui Dan Apolzan, iscoada selecţionerului Victor Piţurcă.

Sportul nu s-a dezminţit şi nu a putut cîştiga fără emoţii nici ieri, deoarece clujenii au redus din handicap în minutul 32 printr-un autogol stupid al lui Raţiu. În partea secundă, s-a jucat pe contre. Oaspeţii au ratat cea mai mare ocazie prin Toma, care în minutul 50 a nimerit transversala, dar şi “studenţii” şi-ar fi putut majora avantajul dacă Bucur n-ar fi fost distrat (60 şi 74). (Viorel Tudorache)

Alickovici luat cu Salvarea
În minutul 45, fundaşul oaspeţilor, Fahrudin Alickovici, a căzut la mijlocul terenului după un contact cu un coleg de echipă, Vasile Jula. Speriaţi că nu îşi revine, colegii au strigat după ambulanţă, care a intrat pe teren. După 3 minute, fundaşul de 25 de ani s-a urcat singur în ambulanţă şi a plecat la spital pentru analize, revenind la stadion pe parcursul celei de-a doua reprize. “Se pare că are o contuzie la mandibulă”, a declarat medicul echipei, Cristian Tîrteaţă. Antrenorul Aurel Şunda a apreciat starea lui Alickovici ca fiind una gravă: “S-a întors de la spital, este la vestiar, însă se simte foarte rău”. Fundaşul clujean a plecat de la stadion ajutat de medicul echipei, neputînd merge singur.

Mazilu şi Bucur doriţi în Asia
Un impresar din Coreea de Sud a venit la meci pentru a-l urmări pe atacantul CFR-ului, Adrian Anca, însă la finalul partidei s-a arătat impresionat mai mult de evoluţiile celor doi marcatori ai Sportului, Tibi Bălan şi Ionuţ Mazilu. “Nu aş fi încîntat să ajung aşa departe de casă pentru că sînt tînăr şi aş vrea să joc în Europa”, a declarat căpitanul Sportului, Tibi Bălan.

Dan Petrescu: „99 la sută am scăpat de retrogradare”
Antrenorul lui CFR Cluj, Aurel Şunda, a venit abătut la conferinţa de presă. “Am luat goluri inadmisibile. Deşi am dominat repriza a doua, nu am putut cîştiga partida. Sper să învingem în meciurile pe care le vom disputa acasă”, a declarat Şunda. De cealaltă parte, Dan Petrescu, antrenorul “studenţilor”, a spus: “Nu am jucat foarte bine şi am tremurat pînă pe final. La Sportul e greu să ai victorii liniştite. Sîntem 99 la sută scăpaţi de retrogradare cu şase etape înainte de final, lucru pe care îl vezi mai rar la Sportul”. (Paul Muntenescu)

Doi pe faţă, unul pe dos
“Studenţii” Tibi Bălan, Ionuţ Mazilu şi Alin Raţiu au înscris cele trei goluri, numai că fundaşul bucureştean a marcat pentru adversari. E simplu. Trebuie doar să urmăriţi instrucţiunile. Se ia o după-amiază aproape frumoasă de mai şi se întinde un meci de Divizia A peste ea. Într-un bol separat se amestecă zece tricouri albe cu unele vişinii, tot zece, şi se mai adaugă, spre sfîrşit, şi două închise la culoare. Amestecul va ieşi tot alb, pentru că valoarea nu ţine cont de vîrstă, de şefi sau de anul în care te-ai născut. Se mai adaugă şi puţină rigurozitate englezească, şi aluatul devine tocmai bun de copt. Asta au făcut şi “studenţii”, înscriind în doar patru minute două goluri, ambele cu capul.
Clujenii au aruncat mai multe mingi înalte peste fundaşii Sportului, decît românii pietre la Posada. Cu această tactică, elevii lui Şunda nu puteau să fie trecuţi strada decît de noroc, lucru care s-a întîmplat în minutul 32, cînd şutul lui Florin Dan a fost deviat în propria poartă de Alin Raţiu. Moartea a dat şi ea tîrcoale Regiei, sîrbul Alickovic fiind la o respiraţie de ea atunci cînd s-a prăbuşit în urma unui duel aerian. Din fericire, ea, moartea, fusese tăiată din reţetă, chiar înainte de începerea meciului. După un sfert de oră de cuptor se scoate amestecul, se mai priveşte atent încă trei sferturi din aceeaşi oră, şi se serveşte neapărat fiind curat pe mîini. Rezultatul e cel care deja nu mai contează. Important a fost că erau gaze. (Cistian Munteanu)