Reply To: 07.05.2005 National Bucuresti – Sportul Studentesc

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 07.05.2005 National Bucuresti – Sportul Studentesc Reply To: 07.05.2005 National Bucuresti – Sportul Studentesc

#70968
07Ex
Keymaster

Fotbalul lui Noe

“La ce lot aveam după plecarea lui Olăroiu, m-am hotărît să aduc un antrenor italian care să îi facă pe fotbalişti să speculeze orice greşeală a adversarilor, apoi să închidă jocul pentru a ne păstra avantajul”, explica în urmă cu cîteva zile preşedintele Naţionalului, Gino Iorgulescu, raţiunea transferului lui Roberto Landi în Cotroceni.

Ieri, parte din misiunea tehnicianului a fost îndeplinită după ce Liţă (25) a executat o lovitură liberă, balonul s-a plimbat de la un jucător la altul prin careul Sportului pînă a ajuns la Chiacu, singurul care a speculat momentul şi a marcat cu latul din 8 metri.

Mai mult, ploua în draci, lucru care, teoretic, ar fi trebuit să-i avantajeze pe “bancari”. Practic însă, Olah lufta cu sete şi fiecare intervenţie a lui Ghindeanu era pentru adversari ca o operaţie fără anestezie, în timp ce Sportul a jucat englezeşte, iar Bucur s-a distrat pe seama gafei lui Cristi Munteanu şi a făcut 1-1.

Repriza secundă a confirmat de ce italienii cîştigă trofee, iar englezii produc doar spectacol. După aproape 45 de minute în care elevii lui Landi au fost dominaţi de Sportul, Sergiu Radu (85) a marcat golul victoriei din mijlocul unei apărări naive. (Ştefan Beldie)

17 goluri a marcat Gigel Bucur în acest campionat, fiind golgeterul la zi al Diviziei A

„Copiii mei, gaşca nebună, au jucat frumos, ca întotdeauna, dar ineficace. Cînd ţi-e lumea mai dragă, la Sportul se întîmplă ceva în neregulă”
Dan Petrescu, antrenor Sportul

„La primul gol, mi-a alunecat mingea din cauza apei de pe gazon şi nici n-am văzut balonul. Important e să rămînem pe locul 5”
Cristi Munteanu, portar FC Naţional

Tibi Bălan poate rata finalul sezonului
Căpitanul Sportului, Tibi Bălan, a fost scos în minutul 17 de pe teren, în urma unui contact cu Chiacu, şi înlocuit cu Marius Oae. “Încă nu se ştie exact ce am. Ori e întindere, ori ruptură la piciorul stîng. Sper să nu fie grav”, a spus mijlocaşul la cîteva minute după schimbare. “E posibil să aibă ruptură, caz în care ar putea rata finalul de campionat”, a precizat doctorul echipei, Mihai Băican. (Paul Muntenescu)

Zece minute de întîrziere din cauza tricourilor
Spre finalul primei părţi a meciului a plouat în rafale în Cotroceni, iar după pauză “studenţii” au lăsat la vestiare tricourile albe şi au apărut pe gazon în echipament negru complet. Observatorul de arbitri, Ion Crăciunescu, l-a atenţionat pe arbitrul de rezervă că ambii portari au tricouri negre şi că trebuie să şi le schimbe. Reluarea reprizei secunde a fost întîrziată cu 10 minute pînă i s-a găsit un tricou verde “bancarului” Cristi Munteanu şi unul albastru cu negru lui Eduard Stăncioiu, de la Sportul. (Anamaria Neagu)

Apă de ploaie

În Cotroceni s-a jucat fotbal adevărat doar în primele 25 de minute, după care a venit potopul. Vecine în clasament înaintea acestui meci, Naţionalul şi Sportul au dorit să ofere un joc deschis, lipsit de tacticizări enervante. În faţa unui public ce încăpea cu siguranţă în numai trei autocare, jucătorii s-au străduit să ofere un fotbal curat, însă ploaia torenţială ce s-a abătut asupra lor a schimbat total estetica partidei. Chiar înaintea primelor picături de ploaie, “bancarii” au deschis scorul în urma unei bîlbe a defensivei Sportului. Tînărul Chiacu – primul gol în Divizia A -şi-a văzut visul cu ochii după ce a şutat puternic din careu, mingea înfigîndu-se sub transversală. Din cauza terenului care devenea din ce în ce mai greu, fotbaliştii ambelor echipe au căutat să joace mult mai simplu, cu mingi aruncate spre colegii din atac. Deşi poate la calităţile sale fizice nu se aştepta mare lucru de la golgeterul Sportului, Gigel Bucur a reuşit şi de această dată să-şi păcălească adversarii. Exact în ultimul minut al primei reprize, elevul lui Dan Petrescu s-a răsucit pe lîngă Thwaite şi, cu puţin ajutor din partea portarului Munteanu, a putut restabili egalitatea. Repriza a doua s-a jucat într-o adevărată baltă, din care Sergiu Radu a reuşit într-un sfîrşit să-şi aducă echipa la liman, marcînd în ultimele minute de joc.

Primul gol pentru Chiacu
Mijlocaşul Hristu Chiacu a fost titularizat pentru a doua oară în acest sezon de către Roberto Landi, el evoluînd pe postul pe care joacă de obicei Vlad Munteanu. Tînărul “bancar” a deschis scorul în minutul 23, acesta fiind primul său gol în Divizia A, după care i-a pasat decisiv lui Sergiu Radu pentru 2-1. Chiacu e unul dintre mezinii primului eşalon, el urmînd să împlinească 19 ani în septembrie. (Marius POPEANGĂ)