Reply To: 14.05.2005 Sportul Studentesc – FCM Bacau

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 14.05.2005 Sportul Studentesc – FCM Bacau Reply To: 14.05.2005 Sportul Studentesc – FCM Bacau

cameliu
Member

Subtire, de vara

Matei Udrea, Florin Pater
Duminica, 15 Mai 2005

Elucidarea necunoscutelor retrogradarii pare sa fi smuls nervul echipelor de pluton in acest final de sezon.
Sportul Studentesc a invins ieri o formatie – FCM Bacau – care a venit in vizita la Bucuresti. Caldura care imbia la odihna si putinii suporteri dezbracati pina la briu in tribune n-au stimulat cele doua formatii sa-si onoreze meseria, meciul fiind decis de o executie tehnica penibila a mijlocasului bacauan Gheorghiu.

Unicul gol al partidei a survenit in urma unei faze “furate” din curtea scolii. Adrian Gheorghiu, mijlocasul stinga al bacauanilor, a vrut sa degajeze balonul, dar a luftat lamentabil, lovind in schimb cu sete in tibia lui Ionut Mazilu. Faultul involuntar a fost sanctionat cu penalty-ul din care Gigel Bucur a marcat cel de-al 18-lea sau gol in acest sezon.
Bilantul moldovenilor e lamentabil in deplasare. Ieri, FCM Bacau a pierdut al noualea meci din 13 jocuri. Echipa lui Popovici a marcat doar doua goluri pe terenuri straine, obtinind cu mare greutate patru egaluri.

Cu titularii pina la final

La final, antrenorul “studentilor”, Dan Petrescu, era multumit de scor si de linia de clasament a echipei sale, dar nu si de joc: “Azi am avut noroc. Nu stiu daca meritam victoria. N-am jucat bine. Absentele lui Ciupe, Lazar si Balan au contat foarte mult. Dar daca-mi spunea cineva inaintea campionatului ca vom avea 37 de puncte cu patru etape inaintea finalului, i-as fi facut cinste la cel mai bun restaurant!”. “Bursucul” s-a delimitat de atitudinea altor echipe, anuntind ca va folosi formula de baza pina la final: “In ultimele meciuri vom incerca sa obtinem 12 din 12, ca sa evitam speculatiile”.
Desi echipa sa n-a jucat nimic, Cristi Popovici – antrenorul bacauanilor – a parut si el satisfacut: “Jocul a fost echilibrat. Rezultatul a fost decis de imprudenta unui jucator de-al nostru. Desi nu sintem suta la suta salvati, cred totusi ca nu vom retrograda”.