Reply To: 14.05.2005 Sportul Studentesc – FCM Bacau

Home Forums Archive Sezon 2004-2005 Season – Divizia A 14.05.2005 Sportul Studentesc – FCM Bacau Reply To: 14.05.2005 Sportul Studentesc – FCM Bacau

#71176
07Ex
Keymaster

Bursucul ştie!

Dan Petrescu a reuşit o victorie italiană în faţa moldovenilor, salvînd pe Sportul de emoţiile retrogradării. Sportul Studenţesc nu este nici pe departe o echipă de top a fotbalului românesc. Mai degrabă face parte dintr-un grup de formaţii care evoluează în Divizia A doar pentru că această competiţie aliniază la start mai mult de patru echipe. Crîmpeie dintr-o istorie în alb şi negru, zdruncinată plăcut de driblingurile lui Gică Hagi sau deposedările lui Mircea Sandu, produc bule de oxigen pentru gruparea din Regie. Este ca şi cum un muribund încearcă să dribleze doamna cu coasa rememorînd doar părţile plăcute trăite pînă atunci. Nu poţi face însă asta la infinit. Poate tocmai de aceea prezentul “studenţilor” se confruntă cu Dan Petrescu. Un tehnician provenit dintr-o altă filă de istorie, scrisă în roşu şi albastru, glorioasă ce-i drept. Şcolit şi în campionate puternice, precum cel al Italiei şi al Angliei, Petrescu s-a apucat de treabă, adică de antrenorat, cu o echipă neutră, cum e cea de lîngă Crîngaşi. A încercat puţin şi la Rapid, impulsionat mai mult de un preşedinte ce s-a dovedit a fi de carton, Ioan Becali, şi a terminat în consecinţă, adică în genunchi. În Regie pare că se simte cel mai bine. Şi ce contează, are rezultate. Acum se află pe locul şapte în faţa Oţelului, spre exemplu, patronat de Mittal, indianul care este mai bogat decît Abramovici. Îi are pe Bucur, pe Mazilu, pe Bălan sau Lazăr, dar şi tineri care promit, cum sînt Curelea, Ferfelea sau Ciupe. Cu aceşti fotbalişti Sportul respiră. Şi o va face în continuare atît timp cît Bursucul va recunoaşte mereu cînd echipa sa nu merită să cîştige, cum a fost cu FCM Bacău, sau cînd va spune că vrea să obţină cît mai multe puncte doar pentru a evita speculaţiile. (ProSport)

“Gaşca nebună” s-a vindecat
După un meci pe care l-au controlat în totalitate, elevii lui Dan Petrescu au obţinut o victorie italiană în faţa băcăuanilor, arătînd că atunci cînd vor pot păstra rezultatul. Dan Petrescu spunea, în săptămîna premergătoare partidei cu FCM Bacău, că “va fi greu să mai adunăm puncte pînă la sfîrşit în condiţiile în care avem mulţi jucători indisponibili”. Greu de zis dacă Bursucul a încercat să-şi apere spatele în cazul unui rezultat nefavorabil sau a ţinut astfel să-i motiveze în plus pe cei care au jucat ieri. Asta în condiţiile în care băcăuanii anunţaseră că vor puncte din Regie. “Gaşca nebună” a lui Petrescu s-a lepădat de orice complex şi a evoluat dezinvolt chiar din primul minut. Cu o linie mobilă de cinci fundaşi, care se transforma în trei cînd băcăuanii atacau, Popovici a încercat să-i surprindă pe bucureşteni. Ar fi putut obţine ceva dacă atacantul Cursaru n-ar fi ratat din interiorul careului, şutînd peste poartă în minutul 15.

N-au mai riscat
De parcă nu s-ar fi întîmplat nimic, “studenţii” şi-au văzut de treabă şi au presat constant poarta lui Bogdan. Rînd pe rînd, Bucur (25) şi Mazilu (29 şi 32) au ratat bune oportunităţi de a deschide scorul. Fapt împlinit după un fault clar, comis în careu de Gheorghiu asupra lui Mazilu, cu cinci minute înainte de pauză. Onoarea marcării golului i-a revenit lui Bucur, care nu şi-a permis luxul să rateze penalty-ul. Ordinea nu s-a schimbat nici în repriza secundă, chiar dacă Popovici a mutat cu Răducan. Mult mai atenţi ca de obicei, bucureştenii au ştiut să-şi păstreze avantajul pînă la final. Ba chiar ar fi putut majora avantajul dacă Oae nu rata incredibil în minutul 70.

Mai vor 12 puncte pînă la final
În cadrul conferinţei de presă organizate la finele partidei de campionat dintre Sportul Studenţesc şi FCM Bacău, antrenorul “găştii nebune”, Dan Petrescu, a declarat că echipa sa va juca toate partidele numai pe teren: “Pe mine şi pe Vasile Şiman ne puteţi acuza de orice, dar numai de blaturi nu. Şi, oricum, vă pot spune că ne-am propus obţinerea a douăsprezece puncte în ultimele etape ce au mai rămas de disputat”, a adăugat Bursucul. (Cătălin Anton)