Reply To: Yuksel Yesilova

Home Forums Archive Foste glorii / Past Players Yuksel Yesilova Reply To: Yuksel Yesilova

#71237
adso
Member

http://www.gsp.ro/stire/fata-urita-a-lui-yesilova-118043.html

GSP DEZVĂLUIE CINE E CU ADEVĂRAT OMUL CARE ACUZĂ STEAUA DE DISCRIMINARE
Faţa urîtă a lui Yesilova!
de Dan Udrea, Eduard Zelgin
15.01.2009

Pe la toate echipele din România la care a activat, fostul preparator fizic al Stelei a fost acuzat de practici neortodoxe

Becali vs Yesilova. Ultimul scandal în care e implicată Steaua îl are în prim-plan pe fostul ei preparator, cel care a spus că patronul din Ghencea l-a dat afară din cauza religiei sale. Astăzi, Gazeta, după ce a discutat cu mai mulţi foşti jucători şi colaboratori ai lui Yuksel de la echipele pe la care a activat în România, vă oferă portretul controversat al lui Yesilova.

1. PERIOADA BRAŞOV: Ţeapă 10.000 de euro
Sub Tîmpa a ajuns în vara lui 2004 şi a stat un sezon. Suficient pentru a obţine încrederea unuia dintre jucătorii de bază ai echipei, mijlocaşul Marian Manole, cu care a plecat apoi la o echipă în Germania. I-a solicitat acestuia un împrumut de 10.000 de euro, pe care l-a obţinut. “Îmi trebuie să plătesc clauza pentru transferul unui fotbalist. O să ţi-i dau în scurt timp înapoi”, i-a spus Yesilova.|

Au trecut ani de zile de atunci şi Manole, plecat între timp în Statele Unite ale Americii, n-a mai văzut nici un ban. El sună aproape săptămînal în ţară, la rudele sale, care au rămas să recupereze datoria de la Yesilova, însă acesta fie nu le răspunde la telefon, fie le amînă mereu.:x

“N-am acum bani, n-am de unde să-ţi dau datoria că nu mi-am primit banii din contract”
Yesilova în desele discuţii cu Marian Manole din ultimii doi ani

“Becali a fost foarte corect la bani cu asistentul meu. Yuksel şi-a primit banii pentru perioada cît a lucrat la Steaua, chiar la mine acasă a intrat în posesia lor”
Dorinel Munteanu

2. PERIOADA SPORTUL: Negoţ cu ghete
Unul dintre jucătorii din Regie, care a lucrat cu Yuksel în urmă cu doi ani, a dezvăluit ieri pentru GSP că preparatorul îndeplinea şi alte atribuţii în afara funcţiei oficiale: “Găsea tot felul de firme şi site-uri din Germania, de unde ne făcea rost de ghete de joc. Preţurile erau bune pentru noi, ne convenea, dar mulţi îl bănuiau că îşi trăgea comisioane grase”.

3. PERIOADA “U” CLUJ: Golea parfumurile jucătorilor
La Cluj n-a stat foarte mult, doar 10 luni, timp în care a lucrat şi alături de Dorinel Munteanu. E descris de unul dintre fotbalişti ca fiind “măscăriciul echipei. Toţi rîdeau de el pentru că era foarte “. Dezvăluirile nu se opresc aici: “După ce terminam un antrenament sau un meci, căuta în geanta fiecărui jucător şi cerea sticla cu parfum, să se dea şi el un pic, dar cine nu era cu ochii pe el o păţea, fiindcă se parfuma cîte 3-4 minute în continuu. Pe banii noştri, evident”.:o

“Mai lăsaţi-mă cu Yesilova, că nu e el omul model după care să ne luăm toţi! Mă interesează acest Yuksel cît mă interesează dacă îmi creşte numărul de la picior”
Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua

4. PERIOADA STEAUA: A făcut pe impresarul!
Ajuns în Ghencea în urmă cu aproape 3 luni, Yesilova a fost şi aici acuzat că folosea unele practici ieşite din comun pentru a face rost de bani. Adrian Ilie, fostul manager al roş-albaştrilor, a fost cel care a confirmat dezvăluirile Gazetei Sporturilor: “Yesilova, cît timp a fost la Steaua, făcea pe impresarul. Propunea diverşi jucători în Turcia, printre care şi pe Arthuro”. Yesilova ar fi anunţat cîteva echipe din Turcia că Arthuro îşi va rezilia contractul cu Steaua, ştiind că Becali l-a trecut pe linie moartă.

“Nu trebuie să îl mai plîngeţi atîta pe acest Yuksel Yesilova, că îşi găseşte rapid de muncă la cît este de descurcăreţ e”
Adrian Ilie, fost manager Steaua

“Nici vorbă că eu aş fi împrumutat bani de la jucători! Nu-mi stă mie în caracter să fac aşa ceva”
Yuksel Yesilova

Îl şantajează pe Gigi?
Portretul pe care i l-au făcut cei cu care a lucrat deschide o ipoteză nouă. Yesilova îl strînge acum cu uşa pe Becali, ameninţîndu-l că poate decide suspendarea Stelei dacă va depune mărturie împotriva clubului la FIFA, în speranţa că ar putea cădea la o “înţelegere financiară” cu acesta. “Să fie clar, eu nu vreau răul Stelei şi nici pe-al lui Gigi Becali! Practic, dacă Becali şi-ar cere scuze faţă de mine, nici nu m-aş mai prezenta la FIFA” a fost declaraţia oficială a lui Yuksel.

Şase ani şi jumătate în România
Yuksel Yesilova a venit pentru prima dată în România în urmă cu 6 ani şi jumătate. El a venit la Poli AEK Timişoara, la care antrenor principal era Barasab Panduru.

Echipa Perioada
Poli AEK Timişoara iulie – decembrie 2002
FC Braşov iulie 2004 – iulie 2005
Sportul iulie 2005 – iulie 2006 / ianuarie – iunie 2007
U Cluj ianuarie – octombrie 2008
Steaua octombrie – decembrie 2008

Dorinel Munteanu: “Taci, Yuksel!”
După ce Yuksel Yesilova a dezvăluit faptul că a aflat de la Dorinel Munteanu de intenţia de a fi concediat de Gigi Becali pe motiv că “e musulman şi aduce ghinion”, tehnicianul şi-a sunat imediat fostul colaborator. “Am vorbit cu Dorinel şi mi-a spus să nu mai fac nici un fel de declaraţie cu privire la acest caz de azi înainte!”, a explicat ieri Yesilova, în urma telefonului primit de la Munti. “Gata cu povestea asta! Să nu mai vorbeşti nimic în presă!”, i-a cerut “Neamţul” turcului.

FIFA informează GSP: “Am fost sesizaţi în acest caz”
Gazeta Sporturilor s-a adresat forului mondial pentru a afla care ar fi pedeapsa pe care Steaua o poate primi în urma acestui “caz Yesilova”. Răspunsul celor de la FIFA a fost unul surprinzător: “Putem să vă spunem că am primit o plîngere oficială în acest caz, nu ne-am autosesizat noi. Vom judeca ţinînd cont de Codul Etic, iar şedinţa va avea loc pe 20 februarie. Pînă cînd nu vom anunţa oficial decizia celor două părţi nu putem face alte comentarii”, a fost răspunsul Departamentului media. (Emanuel Roşu)

“Ştie meserie ca preparator”
În ciuda nenumăratelor poveşti pe seama lui Yesilova, preparatorul fizic a fost considerat pe la toate cluburile pe unde a activat în România ca fiind un profesionist desăvîrşit. “Din punct de vedere profesional nu ai ce să îi reproşezi. Este un preparator foarte bun! Mai făceam noi caterincă de el din cauza modului în care vorbea, pentru că nu le avea cu limba română, dar atît!”, a povestit unul dintre foştii săi jucători de la U Cluj.

“Principal” la Kocaelispor?
Aflat încă în vacanţă după despărţirea de echipa din Ghencea, Yuksel se află în aceste zile în tratative pentru a prelua funcţia de antrenor principal al ultimei clasate din Turcia, Kocaelispor. Vestea este cu atît mai suprinzătoare cu cît Yesilova a activat pînă acum numai ca preparator fizic, noua postură fiind una inedită pentru fostul secund al lui Munteanu de la “U” Cluj şi Steaua.