Reply To: Stiri din presa din Intersezon, 2005-2006

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A Stiri din presa din Intersezon, 2005-2006 Reply To: Stiri din presa din Intersezon, 2005-2006

#71448
cameliu
Member

Sport Total:

Furnizor de jucatori pentru granzi

Sportul supravietuieste in prima divizie doar prin vinzarea fotbalistilor crescuti in Regie.

„Gasca nebuna” si-a pierdut oamenii, dar isi pastreaza farmecul. In fiecare an, din unsprezecele ideal pleaca doi-trei jucatori, insa de pe posturi pe care se gasesc inlocuitori la fel de buni, astfel ce echipa nu-si pierde echilibrul. Stabilitatea la nivelul bancii tehnice este vitala si patronul a stiut sa-l convinga in aceasta vara pe Petrescu sa continue munca in Regie. La fel de important este sa scoti maximul posibil dintr-o vinzare, iar Siman a devenit un negociator experimentat si incomod. Are marfa buna si din acest motiv tine la pret, chiar si cind risca sa-si piarda clientul.

Finul lui Copos se desparte insa fara scrupule de orice om. In ultimii trei ani, din Regie au plecat pe rind Farmache, Galamaz, Negru, Irimia, Chihaia, Dinita, Radoi si Gigel Bucur. Aproape o echipa. Cei mai multi, ajutati de selectiile la nationala de tineret sau de golurile marcate in campionat, au ajuns in curtile cluburilor puternice din capitala. Irimia a prins chiar un contract afara si bate la portile grupelor Ligii Campionilor cu Dinamo Kiev. Chiar daca ultimii doi fotbalisti au luat calea provinciei, acestia au fost directionati catre un club care nu face economii cind vine vorba de intarirea echipei, oferta si nu ofertantul fiind singurul lucru care-l intereseaza pe Vasile Siman.
Banii incasati, undeva in jurul a doua milioane de dolari, s-au intors la patronul obisnuit sa arate buzunarele goale. In special jucatorilor de pe urma carora va incasa transele urmatoare.

Amicale cu echipe mici
Astazi, Sportul Studentesc a plecat in cantonamentul de la Brasov, urmind a reveni in Bucuresti peste doua saptamini. Ei se vor caza la Casa de oaspeti Codreanu iar antrenamentele se vor tine la baza Forex. In data de 14 iulie, vor veni citeva ore in Capitala pentru efectuarea vizitei medicale. Pentru perioada de pregatire de la munte antrenorul Dan Petrescu isi doreste amicale cu echipe din esaloanele inferioare, cel mai sigur cu divizionare B si C din zona.

Se pregatesc la Chisinau
In timp ce majoritatea formatiilor din prima divizie vor efectua turnee in strainatate in tari ca Italia, Austria sau Belgia, componentii lotului Sportului Studentesc se vor deplasa in perioada 22-30 iulie in capitala Republicii Moldova, Chisinau. Aici vor intilni in mai multe partide amicale echipe din campionatul tarii de peste Prut, adversarii fiind stabiliti in functie de programul acestora.

Nu au inceput lucrarile
Comisia de licenta a FRF a anuntat acum citeva saptamini ca sint probleme cu starea terenului de joc si in ceea ce priveste infrastructura stadioanelor la citeva cluburi din prima divizie, printre care si Sportul Studentesc. Termenul de finalizare a lucrarilor este prevazut pentru data de 15 iulie, dar la arena din Regie inca nu au demarat nici un fel de activitati in aceasta privinta.

3 …
fundasi dreapta a vindut Sportul in ultimii trei ani. Farmache a ajuns la Farul, Irimia, la Dinamo Kiev, iar Radoi, la Timisoara.

Nici o achizitie
Chiar daca patru jucatori, Popescu, Militaru, Cuciula si Petcut, toti provenind de la Somesul Satu Mare, satelitul divizionarei secunde Olimpia, se antreneaza cu lotul studentilor, pina acum oficialii Sportului Studentesc nu au anuntat nici o achizitie. Cum Gigel Bucur si Sorin Radoi au parasit Regia, in pofida faptului ca posturile lor sint acoperite, pina la inceputul campionatului trebuie echilibrata balanta intre plecari si veniri. Altfel s-ar putea repeta situatia de acum 2 ani, cind au retrogradat din primul esalon datorita vinzarilor masive de jucatori.

Lazar aproape refacut
In finalul campionatului recent incheiat Costin Lazar a suferit o accidentare care l-a tinut mult timp departe de gazon. Dupa ce si-a scos ghipsul, joi se va duce la doctor pentru a-si face o radiografie la degetul de la picior si, in functie de rezulatele analizei, va reincepe pregatirile. Pina acum a efectuat numai antrenament in sala de forta, desi el nu mai resimte dureri, la recomandarea medicilor, inca nu a efectuat alergari.

Cristian Poenaru
04iulie2005

Toata lumea este multumita

Antrenorul Sportului Studentesc a conditionat raminerea sa la echipa patronata de Vasile Siman de plecarea a doar trei jucatori de baza din lotul cu care a terminat campionatul. Pina acum, finantatorul s-a tinut de cuvint si nu a vindut decit doi. Gigel Bucur si Sorin Radoi au plecat la Poli Timisora pentru o suma ce se apropie de un milion de euro.

Ofertele pentru jucatorii Sportului au inceput sa curga imediat ce a cazut cortina peste campionatul primei divizii. Mai ales ca multi dintre ei au apucat sa impresioneze in tricoul reprezentativelor de tineret si seniori ale Romaniei. Daca pina acum finantatorul Vasile Siman a refuzat pe toata lumea, iar la reunirea lotului s-au prezentat toti cei care au fost si la ultima intilnire, simbata s-a despartit de doi dintre ei.

Daca transferul lui Bucur era previzibil, el fiind golgeterul ultimei editii de campionat, iar acum patru zile a declarat ca sigur nu mai ramine in Regie, destinatia, in schimb, a uimit pe multa lume. Proaspatul international a ales Timisoara, desi ii faceau cu ochiul toti granzii din capitala. Antrenorul studentilor, Dan Petrescu, nu este deranjat de aceste plecari, deoarece fac parte din strategia supravietuirii clubului, dar s-a asigurat ca nu va avea de suferit de pe urma lor. Atunci cind a negociat cu Siman raminerea pe banca tehnica a echipei din Regie, Bursucul a cerut ca din lot sa nu fie vinduti mai mult de trei jucatori, din care probabil ca are asigurat comision. Lucru care l-ar fi putut face sa reziste tentatiei de a merge in Ghencea.
Mai mult, posturile parasite de titularii din sezonul trecut sunt acoperite. In locul lui Bucur, poate evolua fara mari probleme Costin Curelea, care s-a remarcat si la nationala „mica”, iar Raul Ciupe, dupa revenirea pe teren in urma accidentarii suferite in retur, este un bun inlocuitor pentru Radoi.
Garnitura Sportului ar mai putea suferi o pierdere importanta. Costin Lazar, unul dintre cei mai buni inchizatori din campionat, aflat si el in vizorul selectionerului Victor Piturca, i-ar putea urma la Timisoara pe Bucur si pe Radoi. Presedintele gruparii de pe Bega, Emil Rosianu, a declarat ca asteapta intii refacerea completa a mijlocasului pentru a demara tratativele. Astfel, a treia plecare din lotul lui Petrescu este doar o chestiune de timp, nicidecum un motiv de cearta cu patronul dispus sa-l vinda si pe magazinerul clubului pentru a face rost de bani.

Cristian Poenaru
04iulie2005