Reply To: Stiri din presa din Intersezon, 2005-2006

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A Stiri din presa din Intersezon, 2005-2006 Reply To: Stiri din presa din Intersezon, 2005-2006

#71530
cameliu
Member

Gardianul:

Vasile Siman a intrat in «caracatita» lui Victor Becali si Gica Popescu

Patronul Sportului Studentesc reuseste cu fiecare zi ce trece sa surprinda prin actiunile sale. Bunaoara, dupa ce a vandut pe banda rulanta inca de acum doi ani, Vasile Siman nu a oferit o stabilitate financiara clubului, ramanand cu pecetea platii jucatorilor in produse: paltoane, parfumuri, telefoane mobile etc. Venirea lui Dan Petrescu l-a facut sa-si schimbe intrucatva viziunea sa comerciala asupra echipei si sa scoata din buzunar ceva maruntis pentru jucatori. Totusi, pentru ca resursele financiare sa nu scada sub limita admisa, Siman a purces si in acest an la transferuri care mai de care mai spectaculoase si mai banoase, ajutat fiind de firma si relatiile grupului “Becali&Popescu Sport”. Pe rand, Stanca, Sorin Radoi si Gigel Bucur au fost maritati, aducand in seiful patronului aproape 1.200.000 de dolari, bani care normal ar fi trebuit sa acopere o parte din datoriile Sportului catre stat si sa asigure resursele financiare pentru turul campionatului.

Siman a mers mai departe si a incercat sa ciuguleasca ceva in plus de la Becali si Popescu, deplasandu-se la Donetk pentru a face pe translatorul! De fapt, limba ucraineana nu-i este straina, mai ales ca si-a petrecut copilaria pe acele meleaguri, dar lumea vorbeste si despre anumite legaturi “periculoase” cu anumiti indivizi cunoscuti sub numele de “racketi”. Bineinteles, costurile calatoriei au fost achitate de Becali si Popescu, iar pentru serviciile prestate ca traducator se prea poate sa fi avut si de o salata. Pe de alta parte, e clar ca a intrat in “jocul” lui Becali si Popescu, Siman va dormi linistit, stiut fiind faptul ca firma celor doi nu pregeta nimic atunci cand vine vorba de bani. In consecinta, piata transferurilor va suferi modificari importante, Sportul fiind o inegalabila sursa de venit pentru toti cei implicati.

Visul lui Dan Petrescu de a forma o echipa competitiva care sa se bata de la egal la egal cu “granzii” pare sortit esecului. Poate tocmai de aceea, fostul international e gata sa renunte. Siman, insa, va trai in continuare linistit din afaceri profitabile cu jucatori, Becali si Popescu fiind parteneri de nadejde. “Performanta este pe primul plan, iar fotbalul romanesc se vinde prea ieftin”, spunea odata Popescu. Lapsusul e o boala transmisibila, totusi, prin intermediul banilor. (V. Negru)