Reply To: Datoriile cluburilor

Home Forums General Football Fotbal Intern / Romanian Football Datoriile cluburilor Reply To: Datoriile cluburilor

#71874
adi
Member

Rusine ! Rusine ! Rusine !

http://www.adevarul.ro/articole/afc-steaua-a-scapat-de-plata-a-peste-400-miliarde-de-lei/303785

AFC Steaua a scăpat de plata a peste 400 miliarde de lei
de Ionel Stoica

Gigi Becali a găsit pârghiile necesare pentru lichidarea Asociaţiei Fotbal Club Steaua

“Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti” a scăpat de plata a 420 miliarde de lei către bugetul de stat, reprezentând impozite pe salariu, şomaj, CAS, după ce magistraţii au constatat situaţia financiară precară şi au decis lichidarea acesteia.

Judecătoria Sector 6 a decis în decembrie, anul trecut, lichidarea “Asociaţiei Fotbal Club Steaua Bucureşti”, după ce a instanţa a constatat că aceasta se află în stare de insolvabilitate. Magistraţii au luat această decizie la cererea celor 55 de membri ai Adunării Generale Extraordinare a AFCSB, care au votat, în 18 august 2006, în unanimitate, dizolvarea. În cadrul Adunării, care a avut loc în imobilul lui George Becali din strada Aleea Alexandru, preşedintele AFCSB Teia Sponte, a explicat participanţilor că starea financiară precară s-ar datora “managementului defectuos din perioada 1998-2002. “Din anul 2003, activitatea propriu-zisă prin voinţa membrilor nu se mai defăşoară în cadrul AFCSB, ci în cadrul SC FC Steaua Bucureşti”, a explicat Sponte situaţia actuală a clubului. Dizolvarea a fost votată de preşedintele şi vicepreşedintele Asociaţiei, Teia Sponte şi George Becali, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, omul de afaceri Fatih Taher, fostul director sportiv al Stelei, Leonard Strizu, managerul general Mihai Stoica, Mihai Lucian Becali, nepotul lui Gigi Becali, dar şi alţi patru membri ai familiei Becali, precum şi de mai mulţi foşti fobalişti din perioada de aur a Stelei Bucureşti. Unul din membri, luptătorul K1 Cătălin Zmărăndescu, a propus şi s-a acceptat lichidatorul judiciar.

Patrimoniul: un televizor, un laptop şi o imprimantă

Cu trei luni înainte ca Adunarea să se întrunescă, în 02.05.2006, Garda Financiară a încheiat un proces-verbal de insolvabilitate pentru AFCSB, care figura în evidenţele fiscale cu o datorie la bugetul de stat de 42.747.491 RON.

Comisarii care s-au deplasat la sediul Asociaţiei, din Bulevardul Ghencea, au constatat că aceasta nu mai are activitate şi au aplicat sechestru pe câteva bunuri din patrimoniu: un televizor, un laptop şi o imprimantă. Din primele calcule, statul mai poate recupera, după valorificarea electronicelor şi a unor clienţi debitori, aproximativ 178.732 RON.

Reprezentanţii ANAF susţin că, anterior declarării insolvabilităţii, AFCSB a transferat cu titlu gratuit elementele fondului de comerţ ale Asociaţiei la Societate şi a fost de acord cu rezilierea contractelor de muncă încheiate de jucători cu Asociaţia şi a încheiat noi contracte cu Societatea.

Datorii istorice la bugetul de stat

Potrivit raportului de activitate al AFCSB, principala cauză a insolvabilităţii ar trebui căutată în managementul Asociaţiei în primii ani de înfiinţare şi în acumularea datoriilor datorate neplăţii dărilor către stat.

Datoriile istorice ale Stelei încep încă din 1999, când AFCSB încheia un acord cu MApN, în urma unei HG date de Radu Vasile, prin care prelua în folosinţă gratuită terenul de fotbal Ghencea. În urma acordului, Asociaţia a preluat datoriile şi creanţele Clubului Sportiv al Armatei Steaua şi ale fostei secţii de fotbal profesionist, acumulate anterior datei de 08.07.1999, exclusiv pentru componenţii echipei de fotbal, stafful tehnic şi cheltuielile cu echipa de fotbal.

Potrivit actelor, era vorba de datorii în valoare de aproape 8 miliarde de lei şi 2,5 milioane dolari, iar creanţe de aproape un miliard de lei şi 3,5 milioane dolari.