Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A Stiri din presa – sezon 2005-2006 Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

#72523
Ultras
Member

Laurentiu Dumitrescu
Cronica Romana

Vedetele primei treimi a turului
Dorinel Munteanu si Dan Petrescu!

Doua sunt echipele din primul esalon al fotbalului nostru care au devenit vedetele startului de campionat: CFR Cluj-Napoca si Sportul Studentesc. Echipa din Gruia se afla pe locul 4 dupa o treime din tur, iar alb-negrii din Regie in imediata apropiere a clujenilor, pe locul 5. Putini erau cei care le acordau sanse in disputa apriga pentru pozitiile fruntase ale clasamentului, marile favorite fiind considerate Steaua, campioana tarii, Dinamo, echipa in curtea careia sponsorii se calca pe picioare, Rapid, echipa cu cel mai spectaculos joc din campionatul trecut si, bineinteles, “Poli” Timisoara, imbogatita peste noapte atat in bani, cat si in jucatori de calibru. Ici-colo cate un comentator sau om de fotbal mai vorbea (sau scria) si despre CFR Cluj-Napoca. Nimeni nu prevedea un start cu totul iesit din comun al formatiei pregatite de Dan Petrescu. Steaua si Dinamo au atacat campionatul in forta, excluzand sincopa “cainilor” din meciul cu Farul din sos. Stefan cel Mare, este acesta un fapt normal, in schimb Rapid, “Poli” Timisoara si acum Farul au dovedit in primul rand lacune in sistemul lor psihic care le-au privat de evolutii foarte convingatoare.
Foarte convingatoare au fost insa “necunoscutele” CFR Cluj-Napoca si Sportul Studentesc si acesta este principalul motiv care ne-a determinat sa le consideram ca fiind revelatiile startului si implicit vedetele celor cinci etape scurse pana acum din actuala editie. Sa incercam sa descoperim in ce au constat atuurile celor doua.

[…]

“Gasca” naste golgeteri!
Intre antrenorul alb-negrilor din Regie, Dan Petrescu, si patronul Vasile Siman s-au iscat mai multe conflicte, dar nici unul care sa duca la “divortul” considerat de multi ca fiind inevitabil. Cei doi se inteleg mai de mult timp, Siman necerandu-i “Bursucului” nimic altceva decat sa evite retrogradarea. Acesta este obiectivul, dar ambitia lui Dan Petrescu nu s-a impacat niciodata cu minima rezistenta si el si-a montat mereu jucatorii, i-a facut sa doreasca mai mult, pentru ca sunt tineri si mai ales plini de calitati. Sportul Studentesc are linistea necesara de a se pregati asa cum trebuie si de a juca mai ales… tinereste. Dupa acel 1-1 din start cu CFR Cluj-Napoca, echipa aproape ca s-a dezlantuit. A tinut-o in sah pe Farul la Constanta, le-a batut rau pe cele doua nou promovate (3-1 cu Jiul la Petrosani si 3-0 cu FC Vaslui acasa), iar la Mioveni (2-2) l-a facut pe Sorin Cartu sa turbeze de furie.
Mai mult, alb-negrii din Regie au nascut un nou golgeter, pe Ionut Mazilu, desi l-a pierdut pe Gigel Bucur. Chiar si mai mult, Ionut Mazilu a devenit si titular al nationalei in partida cu Cehia, incat se poate spune ca in acel meci teribil cu elevii lui Bruckner, Sportul a avut doi golgeteri, pe “fostul” Gigel Bucur si pe actualul Ionut Mazilu.
Sportul a pierdut multi jucatori. Apar mereu altii pe banda rulanta. In asa ceva sta forta clubului din Regie.
Nu putem incheia insa fara a spune ca atat CFR cat si Sportul n-au intalnit pana acum “granzii” campionatului. Atunci sa-i vedem pe Dorinel Munteanu si pe Dan Petrescu.