Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A Stiri din presa – sezon 2005-2006 Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

#72606
sorin
Member

Se bat pentru podium

O etapa cu numai sapte partide, din care Poli Timisoara – Jiul s-a disputat ieri, un meci amanat, FCM Bacau – Steaua, care se va disputa pe 17 mai, are in prim-plan trei meciuri.

La Galati se intalnesc doua dintre protagonistele ultimei etape, Otelul si Sportul Studentesc. Daca pe galateni o victorie ii poate scuti aproape definitiv de grijile retrogradarii, echipei lui Gigi Multescu trei puncte castigate pe malurile Dunarii i-ar consolida locul ocupat acum pe podium si speranta obtinerii unui loc care sa-i permita sa se gandeasca la Cupa UEFA.

Echipa din Regie a avut o evolutie de exceptie de la inceputul returului, a pierdut un singur meci, are cel de-al doilea atac din campionat si joaca numai la victorie. E adevarat ca Sportul nu a mai castigat la Galati de 17 ani, dar niciodata studentii nu au ocupat o pozitie atat de buna in clasament, care sa-i apropie de o performanta remarcabila.

Echipa lui Razvan Lucescu are obligatia sa confirme forma remarcabila din meciul cu Dinamo, la Iasi, in fata unei formatii care a cedat greu, in Ghencea, in fata campionilor. Cu moralul refacut, giulestenii nu au renuntat la lupta pentru titlu, dar sunt obligati sa castige aproape tot pana la finele campionatului, iar o victorie la Iasi devine una dintre primele conditii.

Vasluiul nu s-a predat inca. A zdrobit Argesul pe teren propriu in etapa trecuta, mai exista o farama de speranta si Mircea Rednic incearca sa o valorifice la Bucuresti, cu FC National, echipa aflata si ea in lupta pentru un loc pe podium.

In Sos. Stefan cel Mare e stare de asediu. Suporterii sunt furiosi. Conducerea clubului este impartita in doua. Pentru unii, Dinamo a pierdut orice sansa de a mai castiga titlul, altii sunt mai optimisti si spera intr-o redresare. Nimic nu mai merge in curtea “cainilor”. Dupa sapte etape din retur, teribilul atac al alb-rosilor nu a reusit sa inscrie decat sase goluri, iar apararea a incasat opt goluri.

Dinamo nu a suferit socul atat de asteptat dupa numirea lui Florin Marin si se chinuieste in continuare. In disputa cu Gloria Bistrita, Dinamo are prima sansa, dar “cainii” nu mai sunt de multa vreme o echipa solista. Meci cu miza mare pentru Pandurii Tg. Jiu. Echipa lui Hizo se afla inca in zona periculoasa, nu are voie sa piarda puncte pe teren propiu si cu siguranta nu are un meci usor cu CFR Cluj, echipa lui Dorinel Munteanu aflandu-se si ea in apropierea podiumului.

La Pitesti, un meci fara griji, FC Arges – Farul. O etapa in care Sportul, National si Rapid lupta pentru un loc pe podium.

Romania Libera