Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A Stiri din presa – sezon 2005-2006 Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

ultrasro
Member

Sportul, micul Ajax
17 Aprilie 2006
Daniel Contescu

Echipa din Regie face senzatie in Divizia A, cocotandu-se pe locul trei.

Sportul Studentesc este revelatia Diviziei A la fotbal. Gruparea din Regie uimeste pe toata lumea, inregistrand in retur sase victorii din opt meciuri. “De ce n-ar castiga Sportul titlul? Nu vedeti ce campionat frumos face? Este o echipa tanara, care joaca de placere”, spunea vineri rapidistul Viorel Moldovan.

Pe fotbalisti nu i-a luat valul, in ciuda faptului ca media de varsta a “studentilor” este de 23 de ani. Sportul da si golgheterul la zi al Diviziei A. Ionut Mazilu a marcat de 17 ori in 23 de etape.

Mai buna ca Dinamo

Antrenorul Gigi Multescu conduce in Regie un “mic Ajax”, fiindca majoritatea jucatorilor provin din propriul Centru de Copii si Juniori. Liderii echipei sunt internationalii Costin Lazar, Tibi Balan si Ionut Mazilu. Ultimul este evaluat de patronul Vasile Siman la trei milioane de euro.

“Suntem cea mai buna echipa din retur, doar avem cele mai multe puncte. Consider ca Sportul joaca mai bine, de pilda, decat Dinamo, echipa mea de suflet. Nu ne gandim la titlu, dar forta grupului este foarte mare la Sportul. Nu-mi este nici mie usor sa-i motivez pe jucatori”, ne-a marturisit ieri Multescu.

Costin Lazar: “Baietii mi-au promis o mama de bataie!”

Mijlocasul defensiv Costin Lazar spera ca prestatiile sale din ultimele runde de campionat il vor readuce in atentia selectionerului Victor Piturca, mai ales ca turneul din America bate la usa.

Lazar este singurul jucator insurat din lotul pregatit de Gigi Multescu. “M-am legat pe viata de iubita mea, Magdalena. Recent am avut cununia civila, iar pe 1 iulie este programata cununia religioasa. Baietii din echipa mi-au promis o mama de bataie, fiindca le-am stricat gasca!”, glumeste jucatorul al carui idol in copilarie a fost Gica Hagi.

“Inchizatorul” Florin Cruceru are o situatie delicata la Sportul. Fotbalistul refuza sa-si prelungeasca intelegerea cu gruparea “alb-negrilor”, contract scadent la sfarsitul actualului sezon. Cruceru este disputat de Rapid si de CFR Cluj, unde ar putea evolua de la vara. Jucatorul isi doreste un trai mai bun si, din acest motiv, nu vrea sa-si lege viitorul de Sportul, avand o situatie financiara grea in familie. Tatal mijlocasului este paznic de noapte la Casa Presei Libere si are un salariu modest.

Marcel Coras: “Pe vremea mea se juca pe tigari!”

Fostul international Marcel Coras a facut parte din formatia de vis a Sportului. “Dulapul” facea echipa cu nume grele ale fotbalului romanesc: Gica Hagi, Gino Iorgulescu, Mircea Sandu. In prezent, Coras este antrenor la UTA, in Seria a III-a din Divizia B.

EVZ: Domnule Coras, ce parere aveti despre ascensiunea Sportului?
Marcel Coras: Sportul a ramas aceeasi echipa talentata, exuberanta, dar si boema, in multe momente. Ma bucur ca a ajuns pe locul trei in Divizia A.

Cum credeti ca s-a reusit aceasta performanta?
La Sportul s-a muncit bine la copii si juniori. Andone a inceput munca acolo. In ‘94 s-au pus bazele acestei echipe. Ceilalti antrenori au continuat ceea ce a cladit “Ando”. Sistemul in care s-au pregatit ii ajuta acum sa joace asa de bine. Unii au fost colegi de la copii si juniori.

Poate fi comparat Sportul cu Ajax Amsterdam?
Suna frumos, dar este exagerata comparatia.

Daca echipa ar fi avut mai multi suporteri, s-ar fi obtinut rezultate mai bune?
Pe vremea mea, tribunele erau pline in Regie. La Sportul juca Hagi, care a si ajuns un star. In echipa de-atunci erau 11-12 internationali. Eu cred ca acum este benefic faptul ca Sportul n-are galerie. Echipa n-are astfel o presiune suplimentara!

Pe vremea dumneavoastra, victoriile la Sportul se rasplateau tot cu paltoane?
Se juca pe tigari sau pe cate un video-player… Asa erau vremurile. Nu erau multi bani. Din acest punct de vedere, situatia nu s-a schimbat prea mult (rade).

Nu vi se pare ca patronul Vasile Siman este prea dur cu jucatorii?
Eu am alta parere. Siman e un presedinte bun. Ati auzit de vreo revolta a jucatorilor de la Sportul avand ca motiv drepturile financiare? Nu le da sume mari, dar asta e, pe undeva, bine. Banii strica uneori caracterul.

Ati da trei milioane de euro pe Mazilu, cat cere Siman pe el?
Daca as fi presedinte la Olympique Marseille si as vrea sa-l cumpar pe Mazilu, as da suma asta. Mazilu nu este Vasile Oana (n.r. – fost jucator la Gloria Bistrita), un golgheter facut la comanda.

Cine ar fi Coras din actuala echipa?
Dacian Varga. Imi place mult baiatul. Tibi Balan ar fi fost Hagi, iar Mazilu – Mircea Sandu. Nasu’ era golgheterul si seful. Costin Lazar ar fi fost Costel Pana, adica “rau” in joc si un bun alergator.

Performanta: locul secund in sezonul 1985-1986

Ultima oara cand Sportul Studentesc a terminat pe podiumul clasamentului s-a intamplat in sezonul ‘85-’86, cand “studentii” au ocupat locul secund. In urma cu 20 de ani, formatia-tip a Sportului era urmatoarea: Speriatu – M. Mihail, Cazan, Iorgulescu, Munteanu II -Ticleanu, Bozesan, Terhes, Hagi – Coras, M. Sandu. Antrenorul echipei era Constantin Ardeleanu.

Golgheterii dati de Sportul de-a lungul timpului

Gigel Bucur – 21 goluri (sezonul 2004-2005);
Gheorghe Hagi – 20 de goluri (‘84-’85) si 31 de goluri (sezonul ‘85-’86);
Marcel Coras – 20 de goluri (sezonul ‘83-’84);