Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A Stiri din presa – sezon 2005-2006 Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

#72629
07Ex
Keymaster

@sorin wrote:

Sportul, revelatia sezonului, este sprijinit din umbra de Giovanni
Desi a iesit din circuit, fostul impresar pare sa se implice, indirect, in lupta pentru titlu
18.04.2006
Ocupanta locului al treilea din Divizia A, Sportul Studentesc, continua sa surprinda. Nu atat prin locul din clasament, cat prin evolutia unei echipe careia (privind prin prisma banilor investiti la aceasta formatie) putini ii dadeau vreo sansa la podium. Nu multi stiu, insa, ca un mare merit in saltul facut de „studentii“ din Regie il are Giovanni Becali.

Fost impresar si, mai apoi, presedinte de club la Rapid si Dinamo, Giovanni Becali parea sa fi iesit din circuit dupa ce a fost inlaturat de la conducerea gruparii din Soseaua Stefan cel Mare. Numai ca el a stat o scurta perioada, binemeritata dupa stresul provocat in curtea „cainilor rosii“, si apoi s-a intors tiptil la fotbal. Oficial, in calitate de spectator, cu precadere la partidele sustinute de actualul lider al campionatului (unde este permanent supus unui tir venit din partea suporterilor dinamovisti), insa, neoficial, de om care contribuie, din umbra, la saltul facut de revelatia Diviziei A.
Relatia de prietenie pe care o are de ani buni cu patronul Vasile Siman, precum si numeroasele transferuri de „studenti“ intermediate de firma fratilor Victor si Giovanni Becali, confirma apropierea dintre Siman si Becali. De fapt, surse demne de incredere sustin ca fostul impresar l-ar fi sprijinit pe conducatorul din Regie nu numai cu un sfat, ci chiar si din punct de vedere financiar, ceea ce a dus la revirimentul din acest retur al Sportului.

Tepe dupa tepe
In ciuda faptului ca a vandut pe banda rulanta in ultimii ani, Vasile Siman nu a oferit o stabilitate financiara clubului, ramanand cu pecetea platii jucatorilor in produse de genul paltoanelor, parfumurilor sau telefoanelor mobile. Pentru ca resursele financiare sa nu scada prea mult, Siman a ales sa faca transferuri care mai de care mai spectaculoase si mai banoase, ajutat fiind chiar de firma si relatiile grupului „Becali & Popescu Sport“. Totusi, majoritatea jucatorilor plecati din Regie nu au confirmat pe deplin: Steaua s-a „ars“ cu Dinita si Paduret, Rapidul, partial, cu Galamaz si Irimia, iar Poli Timisoara, cu golgeterul G. Bucur. In schimb, Vasile Siman si-a umplut conturile, si nu o data, ajutat fiind chiar de catre cel pe care, acum, pare sa-l fi atras catre gruparea din Regie: Giovanni Becali.

A fost chiar si traducatorul lui Becali
De-a lungul timpului, patronul Sportului Studentesc a reusit sa surprinda prin actiunile sale chiar si in relatiile cu fratii Becali. Pentru a-l convinge sa il sprijine, Siman s-a deplasat la Donetk, anul trecut, impreuna cu reprezentantii firmei „Becali & Popescu“, pentru a face pe translatorul in intermedierea unui transfer! Asta deoarece limba rusa nu-i este straina, mai ales ca si-a petrecut copilaria pe acele meleaguri, iar lumea vorbeste si despre anumite „legaturi periculoase“ cu anumiti indivizi cunoscuti sub numele de „racketi“. Intrand, astfel, in „jocul“ de la acea vreme al lui Becali si Popescu, Siman a putut dormi linistit, iar acum, cand cei doi au fost scosi din fenomen, le poate intinde o mana.

Foarte interesant articol, dar nu stiu cat este de adevarat. Cred ca cel mai bine ori Florin ori Ovidiu ne-ar convinge daca articolul asta are macar un dram de adevar sau daca nu este un alt articol de senzatie.