Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A Stiri din presa – sezon 2005-2006 Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

sorin
Member

SPECIAL
Rateuri
Sportul Studentesc si-a vindut in ultimii ani toate vedetele. Proprietarul echipei, Vasile Siman, mai putin interesat de fotbal si mai mult de propriul buzunar, a incasat sume exorbitante, iar cumparatorii s-au convins deja ca au facut cele mai proaste afaceri.
Patron al unui club mic, Vasile Siman a reusit in ultimii ani sa stirneasca invidia tuturor conducatorilor din Divizia A. Cu bani putini si lipsuri multe, el a reusit sa transforme o echipa de cartier intr-una care a cistigat respectul tuturor. O echipa tinara, care si-a cistigat renumele de „gasca nebuna“, jucind fiecare meci fara urma de trac. Jucatorii au crescut peste noapte precum ciupercile dupa ploaie. Iar Siman a iesit cu ei pe taraba precum un bisnitar.

A cerut sume exorbitante de bani si n-a vrut sa lase deloc la pret. Rind pe rind, i-a vindut pe Gigel Bucur, Sorin Radoi, Romeo Paduret, Razvan Farmache, George Galamaz, Laurentiu Dinita, Romeo Chihaia ori Vali Negru, reusind adevarate lovituri pe piata transferurilor. Culmea ironiei, toate „diamantele“ lui Siman au ruginit imediat ce au pa- rasit Regia. S-au stins dintr-o data, iar cumparatorii si-au muscat demult miinile.

Au investit sume uriase si nici unul dintre ei nu poate sa spuna azi ca a rupt gura tirgului transferind din Regie. Din contra, s-au pacalit crunt! Siman, in schimb, si-a incarcat conturile si, in ciuda acestui fapt, tot nu are bani sa asigure echipei conditii mai bune. Ba mai mult, clubul functioneaza cu datorii uriase catre stat, datorii pe care spune ca nu are cum sa le onoreze.

Dar ce conteaza, jucatorii continua sa creasca, Mazilu, T. Balan, Lazar, Varga ori Maxim asteptind in blocstarturi sa alimenteze conturile patronului din Regie.

Mazilu: „Nu mai stau“
Atacantul Sportului, Ionut Mazilu, isi doreste ca acest retur de campionat sa fie ultimul in Divizia A si spera ca viitorul sau transfer sa se perfecteze la o echipa de top din strainatate.

“Am discutat cu domnul Siman si am ajuns la concluzia ca anul acesta ar cam fi ultimul la Sportul. Sper ca am reusit sa-mi fac datoria fata de echipa, dar voi continua cu acelasi devotament pina in momentul in care voi pleca. Am 24 de ani si cred ca a venit momentul sa imi implinesc visul”, a declarat Mazilu. Acesta a marturisit ce vrea sa faca in continuare:

“Imi doresc sa joc in Spania, pentru ca au un campionat puternic. Imi place stilul lor de joc, dar, daca se va realiza acest transfer, voi pune o condi- tie in care voi preciza faptul ca nu doresc sa devin rezerva. Din cite cunosc, au fost oferte si din tara, dar nu cred ca am sa mai joc Divizia A”. (Marian Stancu)

Pacaleala cu Gigel Bucur
Vasile Siman i-a dat cea mai mare teapa lui Marian Iancu. Patronul Sportului l-a vindut Politehnicii Timisoara pe Gigel Bucur pentru 600.000 de dolari, dar a incheiat afacerea numai dupa ce l-a dat la pachet si pe Sorin Radoi, pentru care a mai primit inca 400.000 de dolari. Concret, Siman s-a ales numai in urma acestei tranzactii cu un milion de dolari.

Azi, fostul golgeter al Diviziei A, Gigel Bucur, e doar un jucator care lustruieste banca de rezerve a formatiei antrenate de Gheorghe Hagi. S-a transformat dintr-un atacant de rasa intr-un anonim. Nu mai face doi bani, iar Timisoara e constienta ca nu-si va mai recupera niciodata investitia.
Autor: Marius Chitu
Publicat pe http://www.spt.ro Miercuri, 19 Aprilie 2006, aparut in ziarul Sport Total Numarul 276.