Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A Stiri din presa – sezon 2005-2006 Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

#72640
ultrasro
Member

SPORTTOTAL – un ziar artificial, nu e bun nici sa te stergi la ….

TANGO
O echipa artificiala
Vasile Siman are un singur merit evident in ceea ce priveste Sportul Studentesc: nu pune niciodata presiune asupra echipei. Astfel, ne-am trezit cu fenomenul Regie, unde pierd aproape toate echipele, unde fotbalul e placere in stare pura si unde se nasc golgeteri zimbitori. Numai ca locul seamana cu o gradina zoologica intesata de raritati, dar daca dai drumul fiarelor prin oras, nu reusesc sa mai supravietuiasca.

Sportul e, de fapt, un habitat fotbalistic artificial, tocmai de aceea instrainatii nu si-au mai regasit stralucirea in alte zari. Sportul suporta discutii din cel putin doua unghiuri de vedere esentiale. Mai intii, ofera posibilitatea de a creste unii jucatori care n-ar evolua titulari altundeva, precum Nae, Cistean sau Varga. Continuitatea ii face pe acestia sa se simta in largul lor in Divizia A si sa nu se teama de consecintele eventualelor erori, pentru ca, spuneam la inceput, nu exista nici o presiune asupra lor. In al doilea rind, Sportul ofera patronului sau marfa care atrage cumparatorii.

E o dovada ca, de fapt, Siman nu de performanta sportiva e interesat, ci de cea financiara. Altfel, ar cere, vazind cum joaca echipa, atingerea unui obiectiv curajos, macar clasarea pe podium. In rest, pustii nebuni din Regie n-au invatat sa mearga singuri si daca pleaca de-acasa, habar n-au sa se descurce in lume. Le e bine doar acolo, intre ei.
Autor: Cosmin Staniloiu
Publicat pe http://www.spt.ro Miercuri, 19 Aprilie 2006, aparut in ziarul Sport Total Numarul 276.