Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A Stiri din presa – sezon 2005-2006 Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

#72743
Ultras
Member

Ce club sărac şi ce club bogat!

Formaţia din Regie şi cea din Ghencea dispută finala campionatului. Cine învinge azi poate câştiga titlul. Steaua are deja 22, în schimb pentru Sportul ar fi o premieră.

Daniel NAZARE
Nimeni nu s-a gândit la începutul actualului sezon că aceste două echipe s-ar putea bate pentru câştigarea întrecerii interne.
Dincolo de meciul în sine, partida ar putea fi tradusă în cifre, la care trupa lui Olăroiu este superioară la aproape toate capitolele: bani, bugete, salarii, tradiţie, trofee. Steaua are 48 de trofee câştigate (22 de titluri naţionale, 20 de Cupe ale României, 4 Supercupe ale României, o Cupă a Campionilor şi o Supercupă a României), în timp ce Sportul se poate lăuda doar cu o Cupă Balcanică (cucerită în 1980). De asemenea, alb-negrii au jucat de trei ori o finală de Cupa României şi au ocupat locul 2 în sezonul 1985-1986, după Steaua, care în acel an avea să triumfe în Europa. Puţină lume ştie că în 1945 formaţia din Regie s-a desfiinţat pentru câteva luni, iar în 1958 a ajuns, sub denumirea de Ştiinţa, tocmai în Divizia C. În schimb, roş-albaştrii au considerat locul 2 drept o ruşine, indiferent de competiţia internă în care au activat. Plus că este echipa românească cu cele mai mari performanţe pe plan internaţional. De cele două echipe care se înfruntă azi se leagă şi transferul lui Gică Hagi, survenit în 1987, trecere care a născut în acele vremuri, dar şi azi, mari controverse. Diferenţa dintre sărac şi bogat se manifestă şi între patronii celor două grupări, nu numai în salariile jucătorilor şi ale antrenorilor: Gigi Becali este în Top 300 cu o avere de 350 de milioane de dolari.

Steliştii, amatori de gratuităţi!
Clubul din Regie a scos la vânzare 7.000 de bilete, dintre care 3.000 urmau să fie vândute în Ghencea. Până ieri seară la stadionul Sportului se vânduseră 1.200 de tichete, în vreme ce la Steaua doar 900. “Steliştii se bat cu pumnii în piept că vin în număr mare. Păi, ei s-au învăţat să vină în Regie pe gratis şi nu pe bani! Îi anunţ că de data asta nu se poate!”, a spus supărat directorul sportiv al Sportului, Mihai Lăzărescu, adăugând: “Mâine (n.r. – azi) nu mai putem vinde bilete pentru că Jandarmeria va fixa filtre la mare distanţă de stadion. Încercăm până la ora 13:00 să vindem ce mai putem în Ghencea!”

” Declaraţiile oficialilor stelişti cu privire la interesul faţă de jucătorii Sportului sunt menite să creeze presiune asupra elevilor mei.”
Gheorghe Mulţescu, antrenor Sportul

“La Sportul nu e presiune, jucătorii nu sunt obişnuiţi să se bată pentru titlu, şi din această cauză se exprimă cu lejeritate.”
Cosmin Olăroiu, antrenor Steaua

“Cu Steaua se va vedea care este adevărata noastră valoare. Marele nostru avantaj este omogenitatea.”
Tibi Bălan, mijlocaş Sportul

“Poate poziţia de lider pare surprinzătoare, însă, dacă analizăm jocul echipei, atunci e firească. Sportul
are echipă de cupele europene!”
Mircea Sandu, preşedinte FRF