Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A Stiri din presa – sezon 2005-2006 Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

#72747
07Ex
Keymaster

Steaua a ajuns la doi paşi de fericire şi de titlu

Formaţia pregătită de Cosmin Olăroiu a învins meritat în Regie şi mai are două meciuri uşoare de câştigat, cu Jiul şi cu FC Vaslui, pentru a deveni pentru a 23-a oară campioana României

“Războinicii” lui Gigi au venit în Regie cu tot arsenalul – experienţă, motivaţie, susţinere din partea fanilor -, având toate atuurile la dispoziţie în faţa unei echipe nesusţinute nici financiar, nici de suporteri prea mulţi.
În jocul Stelei nu se mai simte disperarea de la Bistriţa, şi ocaziile de gol apar imediat. Mai întâi luftează Cristocea (10) din mijlocul careului, apoi Iacob demarează pe stânga, centrează, iar Dică pune şpiţul, mingea ducându-se razant de bară (16).
Steaua rămâne fără Cristocea, Sportul – fără Mazilu, ambii accidentaţi. “Studenţii” par loviţi de tanc după ieşirea golgeterului lor şi trag din ce în ce mai tare frâna de mână. Băieţii lui Mulţescu aşteaptă mult de la “fineţurile” lui Bălan, dar acesta e prea timid pentru “terminatorii” Goian şi Ghionea. Fără Mazilu, cu Bălan la turaţie medie, gazdele n-au nicio ocazie.
E alt meci în partea a doua. Ambele echipe lasă deoparte orice fel de “floricele” şi joacă direct, pe poartă. Steaua înscrie prima, prin Nicoliţă (48 – lovitură de cap la o centrare a lui Dică), dar “studenţii” se trezesc imediat: Bălan bate o lovitură liberă de pe dreapta şi mingea intră la colţul lung, 1-1.
Deşi e foarte cald, ritmul e bun. Ratează Ogăraru (54), iar apoi Curelea nu ajunge o minge pe care scria “gol” (57). Atacurile Stelei sunt mult mai lucide, mai aşezate, în timp ce Sportul joacă la “fie ce-o fi”. Oaspeţii dau lovitura prin Nicoliţă. Acesta e singur la 12 metri, îl driblează pe Stăncioiu, care îl faultează pe “şeptarul” roş-albaştrilor: penalty fără dubii. Rădoi şutează tare şi plasat: 2-1 ( 78 ).
Până la final, “studenţii” atacă haotic, portarul Stăncioiu vine şi el în careul advers, dar nimic nu se mai poate schimba. Steaua e prea matură ca să piardă acest meci, pentru că episodul Middlesbrough e deja istorie. (Florin Caramavrov)

Mazilu s-a accidentat

În prima jumătate a meciului, Ionuţ Mazilu a solicitat schimbarea din cauza unei accidentări.
De altfel, în săptămâna premergătoare jocului, Mazilu a suferit la unul dintre antrenamente o întindere musculară la piciorul stâng. Deşi a încercat să forţeze, el nu a rezistat, fiind schimbat în minutul 18 cu Marius Nae. La pauză, Mazilu a fost consultat în vestiar de către medicul Sportului. Seara el s-a deplasat la cantonamentul echipei naţionale de la Mogoşoaia unde medicul Pompiliu Popescu l-a examinat. Întrucât existau şanse minime ca jucătorul să-şi poată reveni în timp util, s-a luat decizia renunţării la serviciile lui pentru turneul din SUA. Locul lui Mazilu în avionul de Los Angeles a fost luat de rapidistul Buga.

“Visul frumos s-a terminat. Această partidă a fost ca o finală pentru noi, dar am pierdut-o. Deranjam dacă noi câştigam titlul.”
Viorel Ferfelea, mijlocaş Sportul

“Nu a fost penalty la Bănel Nicoliţă. Vă spun asta pentru că am fost implicat în faza respectivă. Vom juca în continuare numai la victorie.”
Eduard Stăncioiu, portar Sportul

“Noi ne jucăm şansa în continuare. Dacă era şi Ionuţ Mazilu în teren ar fi fost altceva. Cred că nici n-am avut noroc.”
Costin Lazăr, mijlocaş Sportul (Bogdan Savin)

Asistenţă redusă la derby

În sectoarele rezervate Stelei nu s-au aflat ieri decât aproximativ 1.000 de susţinători.
Deşi au vrut să-şi cumpere tichete, aceştia au fost opriţi de jandarmi deoarece în ziua partidei nu s-au mai vândut bilete. De altfel, înainte de începerea partidei, mai mulţi suporteri stelişti, nemulţumiţi că nu au putut să intre în incinta stadionului, i-au cerut socoteală lui Mihai Stoica. “Meme, venim din provincie şi vrem să vedem meciul. Avem bani să plătim biletul, stadionul este aproape gol şi nu înţelegem de ce nu mai sunt bilete. Vrem să vedem Steaua, nu pe Mihai Stoica”, a spus nemulţumit unul dintre fani. În acel moment, Meme a replicat: “Ieri şi alaltăieri s-au pus 3.000 de bilete în vânzare la Ghencea, dintre care 2.400 au fost returnate. Astăzi nu se mai vând. Nu am ce să vă fac”. La cinci minute după acest episod şi-a făcut apariţia şi Gigi Becali. El a fost interpelat de fani, care i-au spus că nu pot intra. Imediat a apărut şi Stoica, moment în care Gigi l-a întrebat de ce nu pot intra suporterii. “Georgescu nu vrea să se vândă bilete. Noi vrem, Şiman vrea, însă şeful Jandarmeriei se opune”, a răspuns oficialul stelist. “Dacă aşa este dipoziţia, nu am ce să fac”, a încheiat Gigi. Altfel, câţiva fani au urmărit partida de ieri căţăraţi pe un cămin (foto) din apropierea arenei din Regie. (Dorinel ARTENE, Bogdan SAVIN)