Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A Stiri din presa – sezon 2005-2006 Reply To: Stiri din presa – sezon 2005-2006

#72753
ancag
Member

Gigi Becali spune că Rednic îşi doreşte ca Vasluiul să piardă meciul cu Steaua, din ultima etapă, ca să joace la anul în UEFA cu Dinamo

Finalul de sezon în Divizia A se anunţă mai controversat ca niciodată. Dacă Steaua, Dinamo şi Rapid înving în etapa următoare, bătălia pentru titlul de campioană şi pentru locurile de Cupa UEFA se va da în runda finală. Astfel, dacă Steaua va cîştiga la Vaslui, iar Dinamo învinge în deplasarea de la Timişoara, roş-albaştrii devin campionii, iar “cîinii” vor evolua în Cupa UEFA în sezonul viitor.

“Rednic are interesul să cîştige Steaua campionatul. Fiecare om îşi urmăreşte interesul. Mai mult, nu cred că îi convine să ia alt antrenor titlul cu Rapid, pentru că el a fost ultimul care a făcut-o şi vrea să rămînă aşa. Apoi, îi convine să joace în cupele europene. Nu-mi fac probleme că Steaua mai poate fi oprită acum, va fi mobilizare maximă”, a spus Becali, care a făcut trimitere la faptul că Rednic va fi noul antrenor al lui Dinamo şi astfel ar fi interesat ca viitoarea lui echipă să beneficieze de victoria Stelei la Vaslui, actuala sa formaţie.

Primul care a răspuns insinuărilor făcute de Becali a fost finanţatorul moldovenilor, Adrian Porumboiu. “Să nu se bazeze Gigi pe lucrul ăsta pentru că nu se va întîmpla aşa ceva. Vasluiul va evolua corect în ultima etapă, aşa cum face la fiecare meci. “Nu e vorba de viitorul lui Rednic aici, e vorba de viitorul lui FC Vaslui, de imaginea noastră. Eu voi face tot posibilul pentru ca Vasluiul să cîştige cu Steaua. Nu pot să mă gîndesc la interesele lui Dinamo sau ale nu ştiu cui”, a replicat Porumboiu.

Scandal şi pe arbitri
Steaua deja a anunţat că vrea arbitri străini pentru ultimele două etape, însă ţinta este doar meciul cu FC Vaslui. “Acolo numai nişte străini ar putea fi corecţi, în rest, din România, sînt trupe de comando”, a declarat un oficial al roş-albaştrilor. Campioana se teme de influenţa pe care finanţatorul valuienilor, Adrian Porumboiu, o are în rîndul arbitrilor români. Totuşi, şeful CCA a respins ferm posibilitatea aducerii unor cavaleri ai fluierului de afară. “Nu mai facem mofturile Stelei”, a spus Gheorghe Constantin. “Aş vrea străini măcar la Vaslui, să fiu sigur de titlu. Vine unul ca Serea, marchezi, îţi anulează golul, scapi singur, zice că-i ofsaid, te faultează în careu, zice că nu-i nimic, îl atingi pe unul în careu şi te penalizează cu 11 metri şi n-ai ce să-i faci. Îl scoate din arbitraj, dar el îşi ia vreo 100.000 de euro”, a declarat Gigi Becali.

Gigi promite bani Sportului
Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat ieri că va promite prime jucătorilor de la Sportul pentru meciul cu Rapid, din etapa viitoare. “Fiecare fotbalist de acolo va primi 5.000 de dolari dacă nu vor pierde în Giuleşti”, a explicat Becali. “Nu voi da banii clubului, aşa cum a făcut Iacov de la Naţional, că i-a introdus în contabilitate, lucru ilegal. Voi da banii direct jucătorilor”, a adăugat oficialul din Ghencea.

Corpodean s-a autopropus la Vaslui – Steaua
Săptămîna trecută, la conferinţa de presă a CCA, Sorin Corpodean a declarat la un moment dat că “eu mă voi duce la orice meci la care mă deleagă şeful comisiei. Nu voi refuza nici o partidă. Şi, deşi se spune că aş fi contestat de Steaua, poate o să arbitrez eu meciul Stelei din ultima etapă. Chiar, cu cine joacă?”.

O singură soluţie: Colţescu
CCA nu prea are multe variante la dispoziţie pentru delegarea arbitrului la FC Vaslui – Steaua. Din cei 7 de pe lista FIFA, Tudor, Corpodean şi Deaconu nu sînt agreaţi de Steaua, Balaj de Porumboiu, Augustus a avut probleme la meciul roş-albaştrilor cu CFR Cluj, iar Salomir i-a arbitrat pe Rădoi şi compania în etapa trecută. Singura variantă este Sebastian Colţescu, care n-a arbitrat niciodată în acest campionat pe Vaslui şi o singură dată pe Steaua, 3-0 cu Oţelul, la Galaţi.

“Vrem arbitri străini! În plus, dacă va fi delegat Sorin Corpodean, Steaua nu se va prezenta la meci”
Un oficial al Stelei

GSP