Reply To: 13.08.2005 Farul Constanta – Sportul Studentesc 2-2(2-1)

Home Forums Archive Sezon 2005-2006 Season – Divizia A 13.08.2005 Farul Constanta – Sportul Studentesc 2-2(2-1) Reply To: 13.08.2005 Farul Constanta – Sportul Studentesc 2-2(2-1)

#72790
07Ex
Keymaster

Egal cu scandal
Ionuţ Coman (Constanţa)

După ce Corpodean le-a refuzat un penalty clar, “studenţii” au marcat golul de 2-2 în prelungiri, iar Grigoraş şi Dan Petrescu au fost la un pas de bătaie.

Farul a început tare meciul de aseară şi a marcat la primul şut pe poartă. Autor Paşcovici, care a punctat cu capul din 6 metri ( 8 ), după un corner executat de Apostol de pe stînga. Euforia gazdelor s-a stopat după doar 3 minute. Curcă a respins în faţă două şuturi ale lui Marius Nae, Raţiu a urmărit faza şi a împins balonul în plasă.

Reuşita oaspeţilor a tăiat entuziasmul constănţenilor şi meciul s-a echilibrat. Balanţa s-a înclinat tot spre gazde, care au preluat din nou conducerea: Florea i-a pasat lui Paşcovici pe partea stîngă, acesta a centrat la Guriţă, iar blondul fundaş a înscris cu un şut din 12 metri (34). După pauză, Sportul a împins jocul spre poarta lui Curcă, însă goalkepeer-ul Farului a fost salvat de transversală la şutul lui Varga (51).

În meci s-a băgat apoi şi cel care aseară trebuia să împartă dreptate, arbitrul Sorin Corpodean. În minutul 59, Tibi Bălan a scăpat singur cu portarul Curcă, a dat mingea pe lîngă acesta iar goalkepeer-ul gazdelor l-a agăţat de picior, faza semănînd cu cea din meciul CFR Cluj – Lens, cînd Anca a fost faultat în careu. Corpodean n-a dictat penaltyul cuvenit, stîrnind mînia lui Dan Petrescu. Rezultatul echitabil a fost stabilit abia în ultima secundă a prelungirilor, cînd Mazilu a înscris din 5 metri.

Antrenorii la un pas de bătaie!
După ce Mazilu a egalat la ultima fază, antrenorul Sportului a intrat pe teren şi a arătat cu un deget spre cer. “Există un Dumnezeu”, a strigat tehnicianul “studenţilor” spre banca Farului. Corpodean a fluierat imediat finalul meciului, după care Petre Grigoraş a sărit să-l bată pe Petrescu! “Principalul” Farului a fost oprit cu greu de jandarmi, care l-au luat pe sus din faţa băncii de rezerve a Sportului. Conflictul a continuat şi pe tunel, Dan Petrescu preferînd să nu intre o dată cu echipele la vestiare.

Trofeul fair-play pentru Farul
Înaintea startului partidei, observatorul de arbitri, Dan Petrescu, a înmînat gazdelor două cupe. Una pentru cea mai fair-play echipă în sezonul trecut, clasament făcut pe baza cartonaşelor galbene şi roşii, şi a doua pentru galeria constănţeană, desemnată cea mai frumoasă din Divizia A. Primul trofeu a fost primit de Ion Barbu, iar cel de-al doilea de liderul suporterilor Farului, Sorin Mihăilescu. / Ionuţ Coman

Costin Lazăr a revenit după 5 luni
Mijlocaşul Costin Lazăr a jucat aseară 22 de minute. El a revenit după o gravă accidentare la genunchi, suferită în luna martie, chiar pe stadionul din Constanţa, la meciul dintre Farul şi Sportul. Lazăr a stat departe de gazon 5 luni, accidentarea împiedicîndu-l să ajungă la Steaua, echipă care l-a dorit în pauza de vară, dar care a renunţat la el tocmai din cauza faptului că nu era apt. / Ionuţ Coman

Hagi şi-a urmărit fostele echipe
La întîlnirea de aseară a fost prezent şi Gheorghe Hagi, fostul căpitan al echipei naţionale dînd şi numele stadionului de pe Litoral. “Regele” şi-a urmărit la lucru fostele echipe, la Farul debutînd în Divizia A la începutul anilor ’80, după care s-a transferat la Sportul. Pentru Hagi, meciul de aseară, de la Constanţa, a fost cel de-al patrulea pe care l-a văzut live în România în decurs de 4 zile, după ce miercuri a fost la Steaua – Rosenborg 1-1, iar joi la Rapid – Vardar 3-0 şi la Dinamo – Omonia 3-1. / Ionuţ Coman

Student, caut cazare la mare!
Echipa Sportului a fost prea “tânără”, din toate punctele de vedere, pentru a reuşi să stingă lumina Farului. Asta deşi a fost cu degetul pe întrerupător. Meciul a început cu surprinzătorul fundaş dreapta al constănţenilor, Guriţă, încercând să-şi dea seama ce caută pe postul acela. Negăsind nimic, a renunţat. Grigoraş a observat imediat şi l-a trecut în avanposturi. De altfel, tehnicianul Farului a inaugurat o nouă mutare între jucătorii săi. În loc să schimbe mijlocaşii de bandă între ei, el a inversat rolurile între mijlocaşii şi fundaşii de bandă. Primul gol a căzut nu ca urmare a acestui fapt, ci datorită detentei lui Paşcovici care a înscris cu capul. După numai patru minute a egalat Raţiu, tot cu capul, numai că el a fost bine înfipt cu picioarele în pământ. Sportul a avut destule probleme în faza defensivă, acolo unde cei patru fundaşi studenţi au rezistat cu greu vitezei lui Guriţă, tehnicii lui Liviu Mihai şi centrărilor lui Florea sau Paşcovici. Guriţă a şi marcat golul de 2-1, după ce Florea a centrat cu o execuţie care a adus cu mişcarea de lamă a briciului aflat în mâinile unui bărbier.

“Bursucul” şi-a tras palme
Repriza a doua a debutat cu o bară a lui Varga, plecat pe un contraatac excelent al studenţilor. Aceasta a fost şi arma preferată a bucureştenilor, şi se pare că o vor exersa mult timp de acum încolo. Se consuma doar un prim moment din foiletonul lui Petrescu. Apoi, la faza din minutul 62, când Nae a căzut în careu, împiedicat sau nu de mâna lui Curcă, Dan Petrescu a explodat. A gesticulat, şi-a tras şi o palmă, şi a schiţat şi vreo trei-patru cruci. Dacă avea şi poale şi le ridica în cap, probabil. Se pare că nervozitatea lui a transmis studenţilor un plus de energie şi aceştia au reuşit când mai era timp doar pentru o respiraţie să egaleze. Constănţenii nu le-au oferit cazare, nu de alta, dar nu mai erau camere libere pe litoral, dar studenţii au dormit pe plajă preţ de un punct.

Contre între Petrescu şi Grigoraş
La sfârşitul partidei, antrenorul Sportului, Dan Petrescu, s-a răstit către banca Farului cu apelativul “hoţilor” şi le-a arătat acestora obrazul. Tehnicianul dobrogenilor, Petre Grigoraş, s-a îndreptat imediat către “Bursuc”, dorind să-i aplice acestuia o corecţie fizică. Din fericire, “marinarul” a fost oprit la timp de către forţele de ordine, împiedicând astfel un conflict care putea să degenereze într-o bătaie generală. (Larisa CALISTRU)

Paşcovici a prezis că va da gol
Convocat la echipa naţională pentru a treia oară, împreună cu coechipierul său, portarul George Curcă, Cosmin Paşcovici (foto, în alb) a promis că nu-l va dezamăgi pe selecţionerul Victor Piţurcă. Constănţeanul a dat satisfacţie şi aseară, marcând primul gol al echipei sale. De altfel, acesta a anticipat că va marca şi s-a ţinut de promisiunea făcută suporterilor. “Dedic reuşita mea soţiei, băieţelului, dar şi colegului Adrian Senin, greu încercat în aceste zile după necazul pe care l-a avut.” Paşcovici doreşte să dea randament şi la echipa naţională, spunând că este pregătit să joace pe orice post. El a mai spus că i se potriveşte mai bine postul de mijlocaş, pentru că poate urca mai des în atac. (Larisa CALISTRU)

“Studentul” Raul Ciupe şi-a susţinut colegii
În tribunele stadionului “Gheorghe Hagi” s-a aflat şi internaţionalul de tineret Raul Ciupe, care se găseşte într-o perioadă de refacere după accidentarea suferită în partida cu Macedonia, din urmă cu patru luni. De altfel, acesta a şi efectuat un scurt antrenament înaintea meciului pe gazonul de la Constanţa. Ciupe a pronosticat o victorie cu scorul de 2-1 a Sportului, amintindu-şi că în urmă cu un an a primit o ofertă de la Farul, pe care a refuzat-o.

Hagi, spectator pe “Gheorghe Hagi”
Fostul mare jucător Gheorghe Hagi a fost prezent aseară la Constanţa pentru a urmări jocul dintre echipele la care el s-a lansat în fotbalul mare. De asemenea, înainte de începerea meciului a avut loc un moment festiv, observatorul partidei, Dan Petrescu, înmânând din partea federaţiei trofeul fair-play echipei Farul, aceasta fiind formaţia cea mai disciplinată sezonul trecut, trofeul fiind primit de către căpitanul echipei, Ion Barbu. (Larisa CALISTRU)